Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
De CV onderhoudsmonteur 
vrijdag, 26 oktober, 2012, 9:17 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Elk jaar is het weer een gedoe. De afspraak met de CV onderhoudsmonteur. Want de CV-ketel staat waar de hamsters staat. En ook de lucht-circulatie-systeem. En dit jaar eveneens. Vanochtend 8 uur stond de afspraak. En dat betekend dat ik een deel van de hamsterkooien weg moet zetten om ruimte voor de monteur te maken. En het is dan wachten op wie er komt.

Dit keer een zeer aardige monteur! Bij de voordeur zeg ik al, let niet op mijn bijzondere hobby. De monteur's reactie was: bij de afspraak stond al de opmerking "CV in de hamsterkamer". Moet ik hamsterkamer letterlijk nemen?

Jadus!, erg letterlijk zelfs :) En altijd tijdens het schoonmaken merkt de monteur wel iets op in de trend ow daar loopt een kleintje. Nu ook weer. En dan vertel ik maar hoe het begonnen is en wat het allemaal precies is.

Maar!, er was één keer niet zo plezierig. Ik woonde nog bij mijn ouders in en de hamsters stonden op de zolder waar ook de CV-ketel stond. De monteur liep de trap op waarna hij verstijfde. Hij liep de trap weer af ... witbleek! Hij was bang voor muizen en kleine dieren. Ongelovelijk, maar echt waar. Hij is eerst bij de buren geweest om even bij te komen. Daarna vertelt dat de zolder opgedeeld is en bij de CV-ketel geen dieren staan. En dat alles in een kooi zit. Toen durfde hij...

Het zijn van die momenten die ik nooit vergeet. Zo ook de montage van de afzuiger in de ouderlijk huis. De monteur was bezig en vloekte ineens. Verdomme, het is gaan regenen. Waarna ik beetje vreemd ging kijken... Want regen? Het was zo droog als wat! Het was de geluid van de hamsterpootjes tegen de kooien. En dat maakt van dat tikkend geluid. En omdat er zoveel kooien stonden, leek dat op regen.

De monteur merkte vandaag op dat de lucht-circulatie-systeem best vies was. Tja, wat denk je. Daarom huur ik ze ook in om jaarlijks dat ding schoon te maken.




Overige blogposts worden nu geladen...