Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Oktober 2011»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
19 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 442.053
    Vandaag: 19
    Gisteren: 59
Molentje en fokken 
vrijdag, 7 oktober, 2011, 5:22 pm - Roborovski
door Martin Braak
Afgelopen week wist ik ff niet wat ik zag. In de hamsterkamer staat een kooi 60 bij 40 centimeter met twee molentjes. Hier leven twee Roborovski dwerghamsters in en ze zijn al ruim een jaar oud en gestopt met fokken... Dus niet!

En ik wist niet wat ik zag. Niet het idee van leuk ze hebben jongen, nee ik zag het vrouwtje met een baby in haar mond lopend in het molentje. Helaas al overleden.

Fokken en molentjes, het is iets waar ik een eigen mening over heb. Mijn Russische dwerghamsters hebben geen molentjes. Dat doe ik doelbewust: wat ze niet kennen, missen ze niet. Roborovski's bij mij hebben wel een molen en normaal gesproken gaat dat goed. Maar ik let er wel op en zorg ervoor dat het molentje eruit gaat als ze dwangmatig aan lopen zijn. In dit geval is het lopen iets geworden dat richting verslaving gaat. Ook al heeft moederhamster jongen, ze is gaan lopen.

Vroeger hadden mijn Roborovski's ook geen molen. Maar ze waren toen rustiger dan die ik nu heb en wat ik nu her en der zie. Heeft misschien ook met temperatuur te maken, want ik hield ze bij 12-15 graden. Ze waren vroeger ook groter dan nu. Ik denk dat door veel fokken en inteelt de kwaliteit niet te goede is gekomen. Wel de quantiteit want mijn Roborovski's van 15 jaar geleden hadden een wintergevoel nodig om te beginnen met fokken. Mijn huidige Robbies niet.
De herfst begint met de zomer 
zondag, 25 september, 2011, 8:28 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Dit weekend was het super mooi weer, lekker warm en weinig wind. De herfst begint met de zomer! Want afgelopen zomer was de natste zomer sinds 1906 en dat was niets aan. Mijn zomervakantie, maar liefst vier weken lang, daarvan was slechts de tweede week mooi weer. Heerlijk kunnen fietsen, wandelen, maar daarna: herfstweer! Dacht dat het in Duitsland beter zou zijn, Bestwigg geweest, prachtig pretpark Fort Fun, maar raining.

Het weer van 2011 is vreemd. Er is nauwelijks een dag geweest waar het wind stil was. Een voordeel is dat daardoor de hamsterkamer niet warm werd, maar nadeel is dat ik vaak de deur dicht of half dicht moet houden als ik met de diertjes bezig ben.

Ook heb ik afgelopen zomer weinig foto's gemaakt. Ik realiseer me dat ik nauwelijks hamsters buiten op de foto gezet heb, laatstaan dat ik macro foto's gemaakt heb. Is ook lastig als het waait...

Foto behorend bij blog

Buiten voor de achterraam zit een hele grote spin. De spinneweb bedekt bijna de hele raam. De meeste mensen zullen het direct verwijderen, maar ik vond het wel grappig. Heb er weinig last van, zelfs voordeel van. Hij vangt vliegen! Maar ik heb hem geholpen. Wanneer ik een vlieg ving, liep ik naar buiten en gooide die in zijn web. Prachtig om te zien dat hij ze met de spindraad van zijn spinneweb om zijn prooi wind en het wegsleurt naar zijn voerplekje. Ik heb één keer iets ingegooid wat hij niet lekker vond. Dat liet hij dan ook vallen. Ken zijn smaak ook niet!

Foto behorend bij blog
Hamsterweken 
zondag, 25 september, 2011, 11:24 am - Andere zaken
door Martin Braak
Pak weg twee keer per jaar houdt Albert Heijn hamsterweken en elk jaar zijn er leuke acties. Dit jaar een bijzondere. Mijn collega gaf me vorige week hamsters van chocola, hij kon ze niet in de supermarkt laten liggen. Geweldig toch!

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Wist je dat de dierenwinkels meer hamsters verkopen wanneer AH hamsterweken reclame uitzend?
Geel verdund met blauw 
vrijdag, 23 september, 2011, 8:59 pm - Syrische hamsters
door Martin Braak
En dit is geel verdund met blauw, ddToY.

Foto behorend bij blog

De kleur lijkt erg op Crème met lichte oren, bbee. Maar zoals je kunt zien, heeft deze grijze oren. En als je heel goed kijkt, zie je net nog de buikkleur die iets lichter is.
Blauw Schildpad 
woensdag, 21 september, 2011, 7:39 pm - Syrische hamsters
door Martin Braak
Dit is een Blauw Schildpad:

Foto behorend bij blog

Wat opvalt is dat de gele vlekken wat lichter zijn.