Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Bye warme nazomer!, op naar de herfst? 
maandag, 11 september, 2023, 7:43 pm - Campbelli
door Martin Braak
Vandaag was het erg warm en trok de warmte ook nog eens aan einde van de dag naar binnen. Luchtvochtigheid is erg hoog en wederom 30 graden geweest. Vanaf moment van eerste werkdag hebben wij nu 8 dagen 30 graden per dag. Niet zo leuk voor de diertjes. Voor het weekend was het leuk: kermis, vuurwerk, lekker eten. Toch zie ik dat de weervoorspellingen zeggen dat over een week wederom 25 graden wordt.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Afgelopen weekend deze Satijn Campbelli dwerghamster op de foto gezet. Erg bijzonder om te zien vind ik. Op Facebook schreef ik dat het komt door holler zijnde haren. En daar kwam een reactie op waarom ik denk dat de haren holler zijn.

Ik denk dat omdat als ik naar closeup foto's kijk, dan zie ik haren die doorschijnend lijken te zijn. Daarnaast zie je de snorharen ook breken en holler eruit zien. Ook als je naar het kleven van haar kijkt. De reden lijkt mij dat het statisch is waardoor het gaat plakken. Als je ze chinchilla zand geeft, gaat dat tijdelijk ook over.

Stephan gaf aan dat het mogelijk door het ontbreken van weerhaakjes op de haren mogelijk de factor is. Waardoor de haren meer glans geven en vetter zijn. En door vet de haren aan elkaar plakken. Als ik informatie op internet weer lees dan staat bij het aanwezig zijn van weekhaakjes er meer glans is. Jan gaf aan dat bij cavia's het onderzocht is en dat de platte vierkante vorm juist oorzaak was dat de weerkaatsing anders is. En dat het niet komt door holle haarschacht. Echter er is een groot verschil met satijn muizen en cavia's namelijk manier van weerkaatsing en vette haren c.q. plakkerige haren. Want dat laatste heb je bij cavia's niet.

Onderzoek waardig! En mooi dat deze discussie leiden tot denken over een mutatie dat al jaren bestaat. Wordt vast vervolgd!