Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«September 2023»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
20 juli 2024

Laatste reacties

 • Helv
  zondag, 9 juni, 2024, 8:15 am
  Waar is de sectorgroep om tegen deze...

 • HJ
  woensdag, 22 mei, 2024, 4:31 pm
  Wat slecht georganiseerd KFC Almelo. We...

 • Deborah
  zondag, 5 mei, 2024, 10:55 pm
  This sounds like animal activism gone...

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

 • Totaal: 473.723
  Vandaag: 34
  Gisteren: 58
Welkom september, laatste vakantie dag?  
vrijdag, 1 september, 2023, 7:58 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Ik kijk altijd uit naar mijn vakantie en dit jaar was dat nog meer dan anders. Door de drukte in het voorjaar, veel bijzonderheden op mijn werk, IFRS jaarrekening en controle wat niet lekker liep en dan was het zover. Vakantie!, na eerste dag vrij te hebben kreeg ik al wat telefoontjes. En zo bestond mijn eerste vakantie week uit half werken en half vrij. Het regende toch en ik had er al rekening mee gehouden c.q. zag het al aankomen. En het was nog ook zeer gewaardeerd werk ook! Daarom dit jaar weer zes weken zomervakantie gepland zodat in die zes weken zeker 3 tot 4 weken tot rust kan komen en dat is ook wel gelukt.

Eerste week vloog dan ook zo voorbij als je half aan werk bent en half vrij. Niet heel veel bijzonders gedaan en wat (digitaal) opgeruimd. Als nerd heb je ontzettend veel bestanden en soms moet je ervoor gaan zitten om bestanden te backuppen en op te ruimen. Niet iedereen weet dat ik een PC heb die alweer 15 jaar oud is. En ik doe hem nog niet weg, te trots op mijn beestje. Hij is nog snel genoeg, doet wat hij moet doen en elk onderdeel door mij zelf uitgezocht, onderzocht. Maar in mijn vakantie crashte de PC en ik kreeg hem ook niet 123 aan. Dan schrik je toch weer even. Maar ach je kent me, ik ga door en door, en ook dit keer lukte het om te fixen en hij doet het weer!

De tweede week en daarop volgend heb ik doelbewust zo min mogelijk achter de computer gezeten. Lekker bezig met mijn dieren en eens de tijd genomen om eens alles goed schoon te maken. Hoe vaak maak je de garage nu schoon? Niet vaak en dat was alweer 6 jaar geleden voor het laatst gebeurd. De schuur waar de hamsters staan maak ik één keer per jaar geheel van top tot teen schoon. Alsof alles nieuw is. En zo vlogen de dagen snel voor bij zeg. Elke dag paar uurtjes dieren verzorgen, tv serie kijken en fietsen en daarna wat schoonmaak werk. Het weer was de eerste weken slecht en dat werd pas in mijn laatste deel van de vakantie pas goed. En 1-2 keer per week met mijn broer mee rijden c.q. taxi chauffeur spelen m.b.t. het rondbrengen van hamsters.

Dit jaar geen dagjes uit anders dan de Efteling. Privé omstandigheden waardoor dit niet kon. De laatste week van mijn vakantie was qua weer ook niet best en gezien de telefoontjes en emails heb ik 2/3 van de week weer gewerkt. Toch mijn passie om eerlijk te zijn. Natuurlijk hebben we aantal restaurants bezocht om heerlijk te eten.

Wolkbreuk... Het regen was soms zo heftig dat er sprake was van een lokale overstroming in Vroomshoop. Het doet me herinneren aan pak weg 15 jaar terug toen de straten achter mij blank stonden en de brandweer aankwam. Ik met mijn professionele camera er heen en foto's gemaakt. En een paar foto's naar NOS en RTL gestuurd. En wat dacht je? In het nieuws werd dit getoond inclusief mijn naam erbij. Al 30 jaar geleden zeiden ze dat door opwarming het weer wisselvalliger en heftiger wordt. Als het tropisch warm is, komt dat door opwarming, als te veel regent, komt het door opwarming, als te koud is, dan ook dat komt door opwarming. Tja, volgens mij is het weer altijd wisselvallig.

Als je ouder wordt, word je wijzer, maar om je heen gebeuren er ook veel dingen. Helaas ook het overlijden van een jongen in onze wijk. Dat greep me wel aan. En een geval van kanker. En ook nog zorgen bij iemand of mogelijk kanker is. Kanker is zo'n rot ziekte waar mijn beide ouders aan overleden zijn. Waarom is het leven soms zo oneerlijk? En het maakt wel heel duidelijk dat je dingen moet doen waar je fijn bij voelt. Het leven kan soms zo kort zijn.

Met Tommy gaat het enorm goed. Ik merk wel dat hij wat ouder aan het worden is en dat hij soms wat meer afzonderlijk gaat slapen. In de vakantie zag ik hem geregeld naar boven naar mijn slaapkamer vertrekken. En dan ging hij op de bed waar ik een kleedje neer leg, slapen. Soms ff kijken of hij niet stiekem op mijn deel van het bed ligt, maar dat deed hij niet. En bij het maken van foto's kijkt hij aandachtelijk wat ik toch aan het doen ben. En natuurlijk naar de hamster die zo bewegelijk is.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog