Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Zomaar foto's 
zondag, 30 september, 2018, 7:51 pm - Russische
door Martin Braak
Ach in de jaren heb ik toch heel wat foto's gemaakt. Ik merk aan mijzelf dat ik de laatste tijd weinig foto's van mijn hamsters maak. Dat kwam in de zomer door de temperatuur, nu komt het vooral omdat ik nog steeds de deur dicht houd voor de vliegen die er nog steeds zijn. En dat ik elke keer toch druk bezig ben met andere dingen.

Ik blog een paar leuke grappige foto's van de laatste tijd.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Roborovski's vind ik altijd lastig om op de foto te zetten. Dat komt omdat ze zo snel zijn. Ik heb wel eens een doos uitgeknipt en gevouwen zodat ik de Roborovski kon fotograferen op een boomstam en als hij weg zou schieten, dat hij in de doos zou komen. Maar ik heb ook hele tamme Roborovski's gehad en dan zijn foto's maken heel gemakkelijk. Dit exemplaar hierboven is vliegensvlug! En dan maak ik de foto's op de trap. Want dan schieten ze wel heen en weer, maar ze gaan niet zomaar eraf.

Foto behorend bij blog

Dit is mijn kat Tommy. Tommy woont al bijna een jaartje samen bij mij en was de kat van mijn moeder. Op sterfbed van mijn vader in 2016 heb ik pa beloofd om voor ma een kat zou zorgen. Ik moest aan mijn vader beloven dat ik er ook voor zou zorgen in de zin van de kattenbak. Toen mijn moeder dit hoorde, moest ze enorm wennen aan het idee om toch in haar situatie een kat te nemen. Me moeder was slecht te been en kon niet goed lopen. Maar eenmaal gewend aan het idee, zag ze op Marktplaats een kat die sprekend op onze vorige kat Ringo leek, van jaren geleden. Tommy en mijn moeder waren één en hebben een jaar met elkaar geleefd. Nu is het mijn maatje en past hij op mij en andersom.

Foto behorend bij blog

Wanneer een dwerghamster jongen heeft en/of zit in een kooi waar ik geen waterfles kan monteren, dan geef ik een waterbakje. Een niet al te grote waterbakje van 5 cm. Sommige exemplaren spelen ermee. En soms gaan ze erin liggen. Ik heb niet altijd een camera in mijn hand en vaak leg ik grappige situaties dan ook niet vast. In dit geval wel een keer.

Ik heb trouwens ook één kooi die elke keer harde brokjes in het waterbakje leggen. Elke dag weer. Waarom ze dat doen.... Geen idee.

Foto behorend bij blog

Dit vind ik de grappigste foto die ik dit jaar heb genomen. Je kunt de emotie van Tommy zien. Blijf het prachtig vinden als ik de reeks foto's terug zie. Tommy wil wel eens helpen met foto's maken en gaat erbij zitten. Maar voor mij betekent dit dat ik zowel op de hamster als Tommy moet letten. Niet altijd heel praktisch. In dit geval zette ik de hamster niet op foto, ik wist dat Tommy er ging zitten en was het juist bedoeld om hem zo op foto te zetten.

Foto behorend bij blog

In mijn fotoalbum staan de foto's die ik op Facebook heb gezet. En er zitten ook andere niet hamsterfoto's tussen. Zo ook bovenstaande foto. Op 30 juni kreeg ik een bos bloemen van mijn werkgever Eshuis, Accountants en Adviseurs. Deze foto heb ik zowel op Facebook gezet als getwitterd. Het is geheel in style van Eshuis kleuren, logo en slogan.

Foto behorend bij blog

Nog een lach momentje dat ik goed op foto kon zetten. Jonge Russische dwerghamsters kunnen zo geweldig met elkaar vinden. En samen liggen slapen.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog







Overige blogposts worden nu geladen...