Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Er was een klein hamstertje ontsnapt, hoe weet ik dat? 
dinsdag, 18 september, 2018, 8:38 pm - Russische
door Martin Braak
Al drie dagen geleden wist ik het. Het is weer raak! Er is een hamster ontsnapt. Dat komt niet heel vaak voor. En vooral niet dat ik hem niet direct vang. Dit keer wist ik ook dat het om een zeer jong hamstertje zou gaan. En hoe wist ik dat?

In de hamsterkamer heb ik in elke hoek lege doosjes staan. Eentje waarin 9 raketijsjes zaten, een ander magnum doosje en wat kleine doosjes met het merk Mora erop. Ze staan er niet voor niets. Het is niet zo dat ik mijn rommel niet opruim. Ze staan er doelbewust. Wat ik ervaren heb is dat een hamster die los loopt de voorkeur heeft om in zo'n doosje te gaan slapen. Bij mij in de hamsterkamer ligt op de grond ook voer. Bij het voeren valt er geregeld wat op de grond en eens in de paar dagen stofzuig ik alles weer. Loslopende hamsters hamsteren dit. En verzamelen dit. Mijn ervaring is, is dat ze dit verzamelen in zo donker mogelijk plekje. En dat zijn die kartonnen doosjes.

Ik controleer deze doosjes geregeld. En drie dagen geleden lag er voer in drie doosjes. Echter het was heel weinig voer. Ook lag er wat kleine keuteltjes in. En zo wist ik dat een zeer jonge dwerghamster ontsnapt was.

Nadeel van zo'n jong diertje is dat hij snel is. Dat hij ook overal kan liggen slapen. Blijkbaar ging hij niet in zo'n doosje slapen. En was hij een uitzondering. Vandaag drie dagen later, zag ik hem ineens lopen. En dan ben ik wel zo snel om hem snel te pakken. En aan zijn bouw te zien is hij drie weekjes oud. Hebbes!

Foto behorend bij blog




Overige blogposts worden nu geladen...