Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Vakantie verslag 2018: lange vakantie, bizar weer, tijd vloog voorbij 
zondag, 2 september, 2018, 7:00 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Dit keer keek ik erg naar uit om vakantie te hebben en ik had zes weken in mijn agenda geblokt. Doelbewust want ik wilde ook verder met een grote interne opdracht voor mijn werk. Eerste maanden van 2018 heb ik veel en hard gewerkt en heb ik veel overuren gemaakt. Zes weken lijken lang, maar het ging razend snel voorbij. Maar zes weken is ook wel heel lang!

Ik had me voorgenomen om de eerste drie weken niet aan mijn werk te denken. Eerste week van mijn vakantie merkte ik nog dat de bedrijvigheid door ging. Maar daarna... email stil tot aan mijn 5e week! Mijn neefje en nichtje waren de eerste drie weken van hun vakantie bij paps en onze vakantie begon dan ook direct met ... Nee niet de Efteling, maar Phantasialand! We zaten naar de weerberichten te kijken wanneer het minst warm was. Want zo warm heb ik het nog niet meegemaakt. Record in mijn woonkamer: 30 graden en zelfs ietsie warmer. Zo warm in mijn woonkamer is het nog nooit geweest. Records sneuvelden. Eerst waaide het nog vanuit het noorden en dan koelt het 's avonds heel snel af. Maar dat was in de vakantie niet meer het geval. Een paar nachten werd het niet koeler dan 22-23 graden. Toch kon ik goed slapen, ik had daar geen last van. Wel sliep ik minder dan anders en stond ik om vijf uur tot zus uur op. Dit om de hamsterkamer en huiskamer te koelen en alles open te zetten. Tommy begreep eerst niet waarom hij opgesloten werd, maar al snel had hij dit door en ging lekker boven lekker voor de raam liggen.

Nadeel was wel de verzorging van de hamsters. Daar ging veel meer tijd in zitten. 's Ochtends was het nog steeds warm en deed ik het rustiger aan. En dan doe je er langer over. Maar daarnaast begrijpt iedereen dat je een kooi met temperaturen 30 graden je sneller / vaker schoon moet maken. Ook dit jaar veel vliegen. Ik begrijp het niet, waarom zijn er weer zoveel vliegen? Paar jaar geleden begon dat en was Vroomshoop zelfs even in het nieuws in verband met de vliegenplaag. Dit jaar niets in het nieuws, maar was het veel erger. Maar ik hoorde dat anderen ook meer last van vliegen hadden en blijkbaar wordt het dan normaal gevonden. Ook een nadeel was dat de screens de eerste drie weken van mijn vakantie constant dicht zaten. Wat is hiervan het nadeel?, nauw dan kan ik geen mooie foto's maken. En ik wilde de deur in verband met de vliegen en warmte zoveel mogelijk dicht houden.

We hebben de records verbroken: meeste zonuren, meeste dagen met 25 graden of hoger, droger dan 1976 en de warmste augustus ooit sinds de meting. En een aantal weermannen hebben berekend dat we aankomende vier zomers ook warm en droog gaan verlopen. De opwarming... Tja, pak weg 10 jaar geleden was de zomer regenachtig en minder mooi weer. Toen zeiden ze: de opwarming! En nu zeggen ze dat dat een rustpauze was... Ik vermoed dat we een bijzonder weersituatie te danken hadden aan de ligging van de hoog en laag drukgebieden en hoe de windstromen waren. Nederland staat bekend om dat het weer vier tot vijf maand stabiel is en dan verandert. En het was sinds april stabiel... warm. Nee, volgend jaar is het weer normaal, let op mijn woorden! De zee is nu warmer en ik vermoed dat we een regenachtige herfst gaan krijgen. De herfst is al begonnen. Als ik naar buiten kijk, als ik rond mij heen kijk, zie ik dode bomen, dode blaadjes op de grond liggen, het lijkt al herfst. Maar het duurt ook niet lang dat het herfst is! Maar ik heb een hittegolf in september meegemaakt. En daarvan zeiden ze ook van dat het kwam door de opwarming. Wel verbaast was ik hoe snel alles ook weer groen kan worden. Het gras voor mijn huis was egaal geel en in twee weken met maar een beetje regen was het alweer groen.

De eerste zondag van mijn vakantie zou het weer meevallen qua warmte: maar 28-30 graden in plaats van overdag 35-38 graden. Phantasialand! We hadden via de Hema kaartjes gekocht voor 35 euro en dat is vrij goedkoop. Pas later hoorden we dat 2e keer in juli en augustus gratis is, of wel voor 35 euro twee keer naar dit park! Dat is ideaal. Het is wel lang rijden, bijna 3 uur voor ons. Het is een vrij klein park, maar dat hebben ze heel mooi opgelost. De attracties lopen door elkaar heen en ze hebben in de lucht gebouwd. Erg leuk en gezellig, leuke kraampjes om te eten en te drinken. Alles is wel ietsie harder, langer en hoger. De waterbaan is heftig en je word ook goed nat. De achtbaan is langer dan je denkt.

Foto behorend bij blog

Ook zijn we in de Efteling geweest. Dit keer niet op vrijdag of zaterdag i.v.m. de drukte, maar ook de warmte. We zijn daar de zondag erop geweest. Het was vrij rustig en de wachtrijen waren daardoor kort. We kennen dit park zo goed dat we precies weten hoe we moeten aanpakken: direct naar de achtbanen, die als eerste doen, dan lekker drinken, en dan rustig de rest doen. En zo geschiede dat ook dit keer weer. We besloten om na het vele snoepen niet in de Efteling te eten en sloten de dag met de McDonalds af.

Ook zijn we in Amsterdam geweest. We hebben onze auto bij Arena geparkeerd en dan kan je met de metro voor een paar euro naar het centrum rijden. En parkeren kost dan 1 euro. Of wel voor geen 10 euro parkeren en reizen. Maar ik moet eerlijk zijn dat ik de metro nu haat: staan reizen is niets voor mij! In het centrum aangekomen zijn we eerst naar het museum Nemo geweest. Dit i.v.m. goede geluiden die we hierover gehoord hebben. Maar we vonden het veel te druk en eigenlijk niet zoveel aan. We gingen dan ook maar weer snel weg. Lopend zijn we naar het Rijksmuseum gegaan, maar tussentijds gingen we diverse winkeltjes en musea in. Ook liepen we langs het Anne Frank Huis, bijzonder moment. Rijksmuseum was erg leuk en ik heb gekeken of ik wat winterlandschappen kon vinden. Dat waren er niet heel veel. We hebben een museumjaarkaart dus het kostte ons niets om overal even naar binnen te lopen en te kijken. Soms was het even heel lang omdat het bijzonder prachtig was.

Ook zijn we naar twee kastelen geweest. De Haar was bijzonder om te zien. Ik had mijn nieuwe lens bij me en kon dit voor het eerst buiten testen. Binnen was het vrij donker en als ik een foto maakte zag ik de bijzondere mooie kleuren. Erg leuk en gezellig gemaakt. Want gezelligheid maak jezelf.

Op de heenweg naar het treinmuseum kreeg ik een bericht via Twitter. Of ik mee wilde werken aan NPO1 radio show en een quote wilde inspreken. Natuurlijk. Maar de eerste gesprek werd niet opgenomen en ik moest het opnieuw doen. Tja, dan is het minder spontaan. Ik ben geen type voor een radio of tv interview, als ik weet dat het opgenomen wordt, begin ik al minder normaal te spreken. Het was lang geleden dat ik in het treinmuseum geweest was. Ergens in mijn kinderjaren samen met opa en oma en ouders. Ik herinner me niets. Het was ook niet iets wat ik leuk vond. Ik ben ook geen trein type. Lunchen en lekker drinken, dat was de hoogte punt van het museum.

De derde zondag van mijn vakantie zijn we wederom naar Phantasialand geweest. Maar wat was het toen druk. We hebben toen lekker rustig aan gedaan en de dingen gedaan die we nog moesten doen. De kinderen wilden nog in de ronde bootjes. Zo noemen we de attractie. Maar ze kwamen er zo nat uit. Dat was niet normaal! Tegen vijf uur in de avond hadden we alles wel gehad en sloten we af met de opmerking dat we niet weer heen gaan. De kinderen willen graag, maar er is meer op dit planeet. Volgend jaar Moviepark? Want dat is voor ons alweer wat jaartjes geleden.

We wouden nog naar Vianden, Luxemburg, maar dat is niet doorgegaan in verband met de hitte. O wat heerlijk ijs hebben we gehad. Wat hebben we gelachen. En toch waren er diverse momenten dat ik een gemis had. Ter herinnering hebben we in Bataviastad allemaal Lindt Lindor chocolaatjes gekocht, namelijk alle smaken. We hadden vorig jaar voor moeder voor de bucket list allemaal verschillende snoepjes gekocht. En je moet gekke dingen doen om leuke momenten voor altijd te herinneren. De chocolaatjes gaan we in najaar opeten. Twee stuks per weekend.

Maar wat was Bataviastad leuk om te bezoeken. Niet alleen voor de koffie bij Starbucks, maar ook het museum. We hebben een rondleiding gehad inclusief uitleg hoe de boot gemaakt is en wat de problemen zijn. De Batavia boot is prachtig om te bekijken.

Eenmaal dat Susan en Vincent naar hun moeder gingen voor hun laatste deel van hun vakantie voelde het aan als dat mijn vakantie voorbij was. Maar ik had nog drie weken. De vierde week had ik last van rugpijn. Ja, dat komt soms voor. Het was niet zo heel erg en ik merkte dat in beweging zijn goed was. Ik heb in de vierde week rustig mijn huis eens goed schoon gemaakt. Dat doe ik altijd in mijn vakantie. Het moet toch een keer gebeuren, toch? De eerste twee dagen kon ik niet uitslapen omdat ik met mijn broer mee moest. Want mijn broer had autoschade. Bij het uitgaan was iemand op de parkeerplaats zo leuk geweest om achterop te rijden en weg te rijden zonder iets te zeggen. Dus de achterbumper moest gespoten worden.

De temperaturen gingen omlaag, maar nog steeds niet optimaal om te programmeren. Wel heb ik door de hele vakantie gewerkt aan de nieuwe muizenwebsite www.Kleurmuis.nl.. Een website bouwen kost veel tijd. Vooral als je stukje bij stukje, beetje bij beetje doet. Domein heb ik al jaren geleden geregistreerd. En in 2016 heb ik de website al wat opgebouwd en wat stukjes geschreven. Ook in 2017 heb ik diverse stukken geschreven. Maar beide jaren waren kon ik het niet afmaken. In juni 2018 toen de vrijdagen vrij had, heb ik de foto's nagelopen en omgezet. En begonnen met de kleurenoverzicht. De site is informatief bedoeld, maar ook voor mijzelf om over de muis meer te weten en voor mijzelf vast te leggen. Het rare is dat ik in mijn vakantie de site die nog niet online te bekijken is, geüpdate heb. Dat komt omdat de site op mijn oude systeem stond en in december 2017 de template routines herschreven heb zodat het mobiel vriendelijk is. Binnenkort komt de site online hoop ik .... Maar ik ben erg precies en neem mijn tijd.

Foto behorend bij blog

Over mobiel vriendelijk en mijn dwerghamstersite, het was zo mooi weer dat de bezoekers aantallen erg laag waren. Pas half augustus zag je ineens dat de website weer heel veel bezocht wordt. Wat mij opviel is dat de mobiel gebruikers zowel over 180 dagen bekeken als over 14 dagen bekeken bijna 75% mobiel apparaat gebruiken. Of dit komt doordat mijn site heb aangepast of dat de trend zich doorzet, dat weet ik niet. Wat ook heel opvallend was dat op mijn site www.SantaClause.nl het aantal bezoekers ineens omhoog gingen. Van bijna niets naar 30 bezoekers per dag en zelfs een piek naar 80 bezoekers. Blijkbaar zijn er veel mensen die graag willen weten hoeveel dagen het duurt totdat het kerst is. Het is een test website van mij om te kijken hoe e.e.a. door Google geïndexeerd wordt. Andere pagina's zijn voor de lol geschreven en zijn nauwelijks vindbaar. Dat komt omdat hoofdwoorden zoals 'kerst' en 'hamster' door Google op een ander manier behandeld worden als bijvoorbeeld 'hoeveel dagen tot kerst'. Om meer te testen heb ik een Sinterklaas variant gemaakt welke te vinden is op www.duvessa.nl.

De vijfde en zesde week heb ik elke ochtend tijd besteed aan de nieuwe opdrachtmanager, een programma voor ons kantoor. Ons als wij als eenheid. In de afgelopen zes weken heb ik ook terug gekeken op de afgelopen jaren en het is soms ook goed te realiseren hoe mooi dingen zijn en hoe goed ik het heb. Maar ook wat anders kan. Tijdens het bouwen heb ik veel optimalisaties bedacht. En heb ik veel ideeën gekregen. En het bouwen gaat zeker nog een tijd duren.

Samengevat een lange maar zeker prachtige maar ook een rustige en tevens drukke zomervakantie.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog


Er waren eens drie mensen.
Ze heten: Iedereen, Iemand en Niemand.
Op een dag moest er een belangrijke opdracht worden ingevuld en Iedereen werd gevraagd dit te doen.
Iedereen was er zeker van dat Iemand het zou doen.
Iedereen kon het, maar Niemand deed het.
Hierdoor werd Iemand boos, omdat het de taak van Iedereen was.
Iedereen dacht dat Iemand het had kunnen doen, maar Niemand realiseerde zich dat Iedereen het niet wilde doen.
Aan het eind beschuldigde Iedereen Iemand toen Niemand deed wat Iedereen had kunnen doen.