Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«September 2017»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
14 juli 2024

Laatste reacties

 • Helv
  zondag, 9 juni, 2024, 8:15 am
  Waar is de sectorgroep om tegen deze...

 • HJ
  woensdag, 22 mei, 2024, 4:31 pm
  Wat slecht georganiseerd KFC Almelo. We...

 • Deborah
  zondag, 5 mei, 2024, 10:55 pm
  This sounds like animal activism gone...

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

 • Totaal: 473.326
  Vandaag: 2
  Gisteren: 60
Vakantie ten einde 
zondag, 3 september, 2017, 6:44 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
In mijn agenda op mijn werk had ik vijf weken zomervakantie gepland en het zijn er 4,5 week geworden. De bouwvak was dit jaar erg laat en zodoende ben ik nog een dagje bij een cliƫnt geweest. En twee halve dagen besteed aan de begeleiding van Exact Online, een programma die ik nu daardoor nog beter ken en ook heel goed is. En dat zeg ik als Accountview specialist! En toen eindelijk vakantie!

Mijn broer had dit jaar later vakantie en de eerste 1,5 week heb ik dan ook gebruikt om even op rust te komen in combinatie met de huishoudelijke klusjes te doen die waren blijven liggen. Zo heb ik de garage goed onder handen genomen. Ow, bah, daar waren veel spinnen zeg! En natuurlijk geregeld bij mijn moeder op bezoek. Ze heeft alvleesklierkanker. Dat is de reden dat ik laatste tijd weinig online actief ben, laat mailtjes beantwoord, niet zoveel blogs schrijf, de website niet update. En dat heb ik ook in de vakantie voorgenomen. Laat de camera maar liggen, schrijven van mijn website over de kleurmuis... laat maar gaan. Dat kan allemaal later wel.

Toen mijn neefje Vincent en mijn nichtje Susan bij mijn broer waren, begon voor mij de echte vakantie. De eerste uitje was een simpel uitje: het maken van een boswandeling die ik zo vaak met mijn vader heb gedaan. Normaal zeggen de kinderen "nee, we spelen liever op de ....", maar dit keer was dat anders. Eenmaal in het bos vonden ze het geweldig. Staan en naar geluiden luisteren. Horen dat ergens iets loopt. En jawel hoor, we hebben diverse muizen gezien waaronder de roze woelmuis. Zo prachtig om in de natuur te zien dat ze naast een boom zitten en tussen de blaadjes lopen. En zo leuk om op de uitkijktoren naar de omgeving te kijken.

De andere uitjes waren o.a. musea, Muiderslot, Walibi, Elfteling, Apenheul ... en geregeld gingen we uit eten op momenten dat mijn moeder kon. Efteling blijf ik een zeer leuk park vinden maar wederom waren we daar op de drukste dag van het jaar met meer dan 35.000+ medebezoekers. Omdat iedereen als eerst de nieuwe attractie Symbolica wilde, stond daar een mega rij. De vorige keer (begin juli) stonden we daar vooraan en toen was er storing en stonden we 2,5 uur te wachten! Daarom dachten we dit keer: laten we dat maar niet doen. Dij de Baron stond geen enkel wachtrij en de twee andere achtbanen moesten we maar 15 minuten wachten. Maar daarna... door het park lopen, genieten van het weer, genieten van muziek, genieten van het eten en van dingen wat je normaal niet snel in zou gaan. Walibi was het tegenovergestelde. Op de mooiste weerdag van augustus was het daar gewoon heel rustig! Wat later op de dag werd het drukker, maar de wachtrijen waren prima te doen. Ik was lange tijd niet in Apenheul geweest en het was daar ook ontzettend leuk. Ik ben zelf dol op de kleine apensoorten. Geweldig om de dwergaapjes los zien te lopen. Heerlijk om naar te kijken.

's Avonds keek ik geregeld een film. Door de situatie had ik bijna geen enkel film dit jaar gezien. Ik had dus heel wat topfilms nog liggen. Heerlijk om te kijken. Een voordeel van zo laat vakantie die begin augustus pas begon, is dat 's avonds eerder donker wordt.

Om toch wat programmeerskills te oefenen en bezig te zijn met scripts en nadenken over hoe dit hoe dat heb ik op dagen dat ik 's ochtends thuis was verdiept in Qlik Sense. Dit is een programma om data tabellen met elkaar te koppelen en te analyseren. Het is net geen programmeertaal en wijkt op bepaalde gebieden af. Maar loadscripts schrijven en bedenken hoe datatabellen gegenereerd moeten worden a.h.v. onbewerkte data is erg leuk!

Als ik terug kijk vloog de tijd voorbij zeg! Bizar snel is dit gegaan.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog