Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«September 2012»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
10 mei 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 343.837
   Vandaag: 22
   Gisteren: 59
  Mandarijn drager zwart en drager geel roodoog 
  zaterdag, 29 september, 2012, 6:10 pm - Russische
  door Martin Braak
  In 2006 heb ik ervaren dat de Mandarijn kleur wijzigd indien hij ook voor Zwart draagt. Al vanaf begin is er een grijsbruine ticking aanwezig. Maar de grote gedaante wisseling vindt plaats als hij 4-5 weken oud is. De kleur wijzigt in zijn geheel. Bij Mandarijnen is het meestal richting grauw bruin en bij Camels is het naar licht grijs.

  Veel fokkers zijn van mening dat wanneer een Mandarijn voor Geel-wildkleur roodoog draagt, hij meer geel blijft. De kleur is dan wat mooier.

  Maar wat gebeurd er nu als hij voor zowel Zwart als Geel-wildkleur roodoog draagt? Hieronder foto's van een Mandarijn drager Zwart, Geel-wildkleur roodoog en Blauw-wildkleur.

  Foto

  15 september:
  Foto

  20 september:
  Foto


  Geluid van twee Rusjes 
  vrijdag, 28 september, 2012, 6:33 am - Russische
  door Martin Braak
  Dit is het geluid van twee Russische dwerghamsters waarvan het mannetje het vrouwtje wil dekken, maar het vrouwtje geen zin heeft.

  Rebas Annual Rat and Rodent Day 2012 
  maandag, 24 september, 2012, 7:21 pm - Evenementen
  door Martin Braak
  Gisteren hield Rebas weer de jaarlijkse rattendag met bbq. Helaas, net als vorig jaar, begon het te regenen. Dus buiten bbq'en was er niet echt bij. Het werd buiten klaar gemaakt en naar binnen gedragen.

  Het was er ontzettend druk. Meer dan 80 mensen schat ik. En te druk om een voordracht te houden. René zou een voordracht over voeding houden. Maar ik heb gisteren Frans, Engels, Duits naast Nederlands gehoord. En door diverse nationaliteiten is een voordracht gewoon weg niet te doen.

  Joep had een bijzondere t-shirt aan. Een zeer bekende overzicht zoals ik die gemaakt heb en op deze website staat. Geweldig!

  Foto

  We hebben het over de verschillen tussen de ratten haren gehad. Harley daarvan zijn de haren gebogen zonder golf/krul. Er is een haartype waarbij de snorharen een knik kennen. Rex zijn de snorharen gekruld en zeer kort. Satijn kent ook een knik in de snorharen als ik het goed heb.

  Foto

  Foto

  Gisteren was ik om 8 uur weer thuis. En moest voor de eerste keer de kachel aan! Tja, het is weer herfst met herfstweer...
  Verkeerd advies van RTL 
  woensdag, 19 september, 2012, 5:40 pm - Overige
  door Martin Braak
  Op deze link:
  http://www.rtl.nl/components/financien/ ... envoer.xml
  Is te lezen dat je beter konijnenvoer kunt komen in plaats van caviavoer. Dit omdat hierop het lage btw tarief van toepassing is.

  LET OP! Doe dit niet!! Cavia's hebben vitamine C nodig en daarom is het caviavoer verrijkt met vitamine C. In konijnenvoer zit te weinig vitamine C. En wanneer je het advies opvolgt, gaat uiteindelijk je cavia dood.
  TerMedia.nl  
  zondag, 16 september, 2012, 5:32 am - Overige
  door Martin Braak
  Afgelopen vrijdag kreeg ik een persbericht van TER binnen met betrekking tot het volgende:


  Persbericht

  Er is een nieuwe website gelanceerd genaamd TerMedia.nl ( www.termedia.nl )
  TerMedia is een nieuwe naam in de media wereld gericht op dieren in het algemeen, wij streven ernaar om op deze website voornamelijk actueel dierennieuws te presenteren.Wij zijn ons ervan bewust dat er meer websites zijn waar dergelijke informatie gepresenteerd wordt echter zie je op dergelijke websites vaak door de bomen het bos niet meer. Hierin willen wij verandering brengen door zoveel mogelijk dierennieuws en informatie op één makkelijk te vinden website te presenteren. Neem eens een kijkje en geef uw mening.

  Met vriendelijke groet
  Jan van het Meer


  Als je dieren leuk vindt en graag overleest, dan is dit eveneens een leuke site om in je favorieten te zetten!

  <<Eerste <Terug | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | Volgende> Laatste>>