Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Meer dan 1.000.000 pagina's gelezen 
donderdag, 24 september, 2009, 8:06 pm - Overige
door Martin Braak
Sinds de invoering van de telling van de pagina's zijn er vandaag meer dan 1 miljoen pagina's gelezen. De telling is in december 2006 ingevoerd. Dus binnen 3 jaar!
Rusjes uit Engeland 
maandag, 21 september, 2009, 8:06 am - Russische
door Martin Braak
Een maand geleden heb ik Rusjes uit Engeland gekregen en één trio van Justine vind ik heel mooi en leuk. Ze zitten nog steeds als trio bij elkaar. Wat mij opvalt is dat ze iets anders uitzien dan degene die ik van Melissa gekregen heb. Het wildkleur trio begon eigenlijk direct hun grote voerbak leeg te maken en al snel werd dat hun slaapplaats. Ja met z'n drieën in één voerbakje. Ik heb ze maar een huisje gegeven...

[https://www.dwerghamster.nl/voorpagina/fotos1-serie2006tm2017/20090920-EngelsJustine.jpg]
Geweldige foto's 
zondag, 20 september, 2009, 9:20 pm - Russische
door Martin Braak
Sinds ik mijn nieuwe camera heb en een externe flitser gebruik, lukken mijn foto's steeds beter en beter. Vorige week had ik een prachtige serie geschoten en ik dacht laat ik een foto naar KLN magazine sturen. Dat kunnen ze vast gebruiken. Maar waar ik niet aan gedacht had, is dat een foto voor een cover andersom moet, die moet namelijk langwerpig zijn.

Gisteren heb ik nieuwe foto's gemaakt en opgestuurd. Kijken of ze ook daadwerkelijk gebruikt wordt.

Foto behorend bij blog
Dierenleed door Blokker 
zaterdag, 12 september, 2009, 9:21 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Afgelopen week zag ik in een reclamefolder een hamsterkooi staan. Blokker noemt de kooi een hamsterhotel met alles erop en eraan. Speciaal voor dierendag te koop en niet duur: 14,99 euro. Ik keek naar de maten van deze kooi en moest even slikken: 32,5 cm lang en 26 cm breed. En ik keek weer naar de foto en what the fuck, ze hebben de kooi met een Syrische hamster afgebeeld waarop het lijkt dat de kooi mega groot is. De hamster zit namelijk op het trapje van de kooi. Maar in werkelijkheid is de kooi slecht 1,5-2 keer zo groot als een Syrische hamster.

Ik ben toen begonnen met mailen en op het hamsterforum te posten. Zo heb ik een mail gestuurd naar Blokker, een mail naar Tubantia, een mail naar Party voor de Dieren en ook nog gereageerd op het forum van Tros Radar.

In Nederland is helaas geen minimale maten voor kooien wanneer het om huisdieren gaat. Als het om test dieren of om consumptiedieren gaat, dan is dit wel geregeld. In de laboratorium is het gebruikelijk om de Syrische hamster in een labbak T3 te houden en die is 43,5 cm lang. Groter dan de kooi van Blokker, waar ook nog ff van gemeld moet worden dat het geen 32,5 cm is, maar slechts 29 cm. Ze reken het molentje op zij ook mee. Party voor de Dieren mailde me dat ze binnenkort een discussie in de Tweede kamer over gaan houden, maar dat ze niets op dit moment kunnen doen.

Vandaag zag ik op Fok.nl een nieuwsonderwerp hierover en zag dingen in staan die ik geschreven heb. Geweldig toch!


Blokker verkoopt 'hamsterhel'

Veel winkels hebben in de weken voor dierendag op 4 oktober speciale producten voor huisdieren in hun assortiment. Zo ook de Blokker, die deze week een zogenaamd 'Hamsterhotel' aanbiedt. Wie zorgvuldig naar deze aanbieding kijkt, komt echter tot de conclusie dat het eerder op een 'hamsterhel' lijkt.

In het blaadje staat: "Veel speelplezier voor uw hamster. Met onder andere een trapmolen, tunnel, trap, waterfles en een slaapgedeelte." De afmetingen van dit 'luxe hamsterhotel' zijn: 32,5 cm x 26,5 cm x 23,5 cm' net iets groter dan een A4'tje. De kooi kost 14,99 euro. Om de verhouding met een echte hamster aan te duiden heeft de Blokker een hamster in de kooi afgebeeld.

In een reactie per e-mail aan een klant die zijn bedenkingen heeft bij het hamsterhotel en de advertentie, laat Blokker weten dat er niets mis is met de kooi."Volgens onze leverancier voldoet het hamsterhotel aan de normen die eraan gesteld worden. Het hotel is zeker geschikt voor hamsters. En uiteraard vinden wij het welzijn van de dieren zeer belangrijk". Wel geeft Blokker aan dat de hamster die afgebeeld staat in kooi in de reclamefolder door de leverancier verkleind is met photoshop om de kooi zo beduidend groter te laten lijken dan dat deze in werkelijkheid is. Blokker biedt hier haar excuses aan voor de foutieve informatie, maar ziet geen aanleiding om het hamsterhotel uit de winkels te halen.

Hamsterliefhebbers op internet spreken ronduit schande van deze speciale dierendagaanbieding en hebben de dierenbescherming en de Voedsel en Warenautoriteit op de hoogte gebracht van het hamsterhotel. Volgens een klant is een hamster in een laboratorium beter af dan een hamster in het hamsterhotel. In een laboratorium worden hamsters gehouden in een bak van 43 cm lang. Voor huisdieren gelden geen wettelijke bepalingen op het gebied van kooien of andere soorten van verblijven. Blokker en de dierenbescherming waren niet bereikbaar voor commentaar.

(c) Fok.nl


Foto behorend bij blog
Teken vallen tumor aan 
zondag, 6 september, 2009, 6:40 pm - Overige
door Martin Braak
Soms zie je nieuws voorbij schieten terwijl niemand het opvalt en eigenlijk aandacht aan besteed. Bijvoorbeeld dit:


Een stof die door teken wordt uitgescheden vernietigt tumoren. Hebben de beestjes toch nog een nut.

Een stof die door teken wordt uitgescheden vernietigt tumoren. Hebben de beestjes toch nog een nut. Amblyomma cajennense, zo heet een kleine harde teek uit het Braziliaanse regenwoud. Tot nu toe was het beestje vooral bekend om zijn beten. Wie zo’n teek op zijn huid ontdekt, krijgt waarschijnlijk rickettsiose, een ziekte die een hoge koorts veroorzaakt. Maar het beestje heeft meer in zijn mars. Het scheidt een stofje uit – Brazilianen noemen het tekenspuug – dat zeer goed lijkt te werken tegen tumoren. Onderzoekers van het medische instituut Butantan van de universiteit van São Paulo ontdekten dat het kankercellen afbreekt, terwijl het gewone menselijke cellen met rust laat. De ontdekking is toevallig gedaan tijdens een ander project, maar de onderzoekers zijn zo enthousiast, dat ze verder zijn gegaan met het tekenspuug. Ratten met een tumor kregen het goedje ingespoten en werden binnen zes weken weer gezond.

Ook op menselijke kankercellen werkt het wonderbaarlijke speeksel. De Brazilianen hebben ondertussen patent aangevraagd op het tekenvocht en hulp ingeroepen van collega’s uit rijkere landen. Ze hebben niet de middelen om het tekenspuug verder te ontwikkelen tot een medicijn. Daar is een grote farmaceutische onderneming voor nodig met het kapitaal om het middel verder te ontwikkelen. Er wordt met verschillende partijen gesproken. Agence France Presse Het Europese neefje van de Braziliaanse teek.


Dit is heel erg goed nieuws! In de toekomst kunnen we tumoren genezen?