Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Russische dwerghamster wordt vanaf 1 januari 2024 verboden. Tegen?, teken dan deze petitie.
Klik hier voor het blog menu
Zomaar een weekend 
zondag, 21 september, 2008, 6:22 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Dit weekend is mijn eerste lange weekend en ik moet zeggen dat het heerlijk relax is. Ik heb nog veel vrije dagen en daarom heb ik vanaf nu elke vrijdag vrij, op twee na dan. Eind november eentje en 5 december niet. Maar eind dit jaar heb ik dan ook weer 3,5 week vrij. Heerlijk vooruitzicht.

Gisteren was het een heerlijke zonnige dag. Qua huishouding had ik grotendeels vrijdag al gedaan. Vrijdag is de onderhoudsmonteur voor de combiketel langs geweest en heeft de luchtcirculatiesysteem schoon gemaakt. Beide staan in de hamsterkamer en het schoonmaken was dan ook geen overbodige luxe. De hamsterkamer had ik van te voren schoon gemaakt. Een stelling moest ervoor weg en tja dan is het weer een goed moment om schoon te maken.

Zaterdag was het bijzonder mooi weer. Maar je kunt merken dat de zon zijn kracht verloren heeft en dat het nu herfst aan het worden is. De dagen worden per dag 2 minuten korter en dat is per week 14 minuten. Kan je je voorstellen dat het over 2 maandjes om vijf uur al donker is?

Vandaag heb ik een aantal hamsters op de foto gezet. Qua instelling heb ik iso 100 gebruikt. Ik realiseer me dat ik veel te vaak iso 400 gebruik, maar dat komt omdat ik binnen foto's maak. Eigenlijk zou ik heel graag een nieuwe camera willen hebben, namelijk de Canon 50D, die komt in oktober uit. Die kan iso 1600 en 3200 zonder problemen aan en dan kan je nog veel gemakkelijker binnen fotograferen.

Ook ben ik bezig geweest met SRS. SRS staat voor Stamboom Registratie Systeem voor de Syrische Hamsters. Dat wordt een systeem waar fokkers stambomen kunnen registreren, maar ook een systeem om zoveel mogelijk hamsters van fokkers te registreren zodat we een beeld krijgen hoe e.e.a. qua gezondheid vergaat.

Gisteravond waren mijn ouders op visite en vandaag ga ik nog een uurtje langs mijn ouders. Expeditie Robinson kijken.

Zomaar een weekend.
Prairie dog dancing 
vrijdag, 19 september, 2008, 2:47 pm - Overige
door Martin Braak
Erg grappig!!!


De dagen worden korter 
maandag, 15 september, 2008, 8:07 pm - Russische
door Martin Braak
Brr, ik heb weer een trui aan gedaan, ik heb het koud! Koud is het eigenlijk helemaal nog niet, 21,5 graden bij mij thuis. Maar brr, het is een hele tijd boven de 23-24 graden geweest. Regenachtig buiten, brr ik heb het koud!

De Russische dwerghamster gaat het merken dat we weer naar de winter gaan. Niet alleen de kou, dat doet hem niets. Juist dat de dagen korter worden. Elke dag wordt het pak weg 2 minuten eerder donker. De dagen worden korter en dit is het signaal voor hen om eventueel een wintervacht te krijgen.

De meeste Russen staan in de woonkamer waar ook een lamp staat. Maar als dit niet het geval is, dan kan het zijn dat binnen paar maand je Rusje totaal van vacht verandert.

Ben je een fokker, overweeg dan om extra lampen te plaatsen om zo een stabieler lengte van een dag te genereren.
Mijn blog telt mee 
zondag, 14 september, 2008, 9:37 pm - Overige
door Martin Braak
December vorig jaar is mijn blog online gekomen en nu pas heb ik een essentieel onderdeel ingebouwd. Namelijk zie links onder en rechts onder: tellers!

Tot nu toe werden de bekeken pagina's van mijn blog niet meegeteld. Ik zag een beetje op om dit bij te programmeren, dit omdat mijn blog totaal anders functioneert dan mijn hoofdpagina.

Dus nu telt mijn blog mee!
Golvend haar, vervolg 2e nest 
donderdag, 11 september, 2008, 8:29 pm - Russische
door Martin Braak
Het vrouwtje waar ik vier exemplaren met wat langer haar uit gefokt heb, heb ik gekruist met een ander man. In eerste instantie dacht ik dat ik weer een exemplaar had... heb... tja kijk zelf maar eerst naar deze foto:

Foto behorend bij blog

Zoals je ziet zijn de haren iets golvend, maar absoluut niet zo veel als het vorige nest.

En een aantal dagen later:
Foto behorend bij blog

Geen krullen. Maar... Als je naar de onderkant kijkt, is het toch niet normaal. Het is langer. Erg vreemd. Net of dit een enkel dosis is en de andere exemplaren een dubbele dosis.

Ik moet wel erbij vertellen dat moederhamster op dit moment een open vacht heeft, eigenlijk net zoals de vader van het vorige nest. Misschien trekt het bij een enkel dosis eerst weg en later wanneer ze ouder worden, je het weer kunt zien. Ik weet het echt niet! Maar vind je het vreemd dat ik het overhoop ziet? De 2e foto daar moet je echt wel twee keer kijken voordat je het ziet.

Hoe gaat het met de andere vier? Erg goed, kijk maar:

Foto behorend bij blog

Ik heb afgelopen Knagerfestijn aan een muizenfokker gevraagd of bij langhaar muizen eerst golvend haar te zien is. Bij de muizen is dit niet het geval. Bij de muizen is de eerste vier weken niet of nauwelijks te zien. Pas later zie je dat het wat langer is.