Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Zomaar een weekend 
zondag, 21 september, 2008, 6:22 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Dit weekend is mijn eerste lange weekend en ik moet zeggen dat het heerlijk relax is. Ik heb nog veel vrije dagen en daarom heb ik vanaf nu elke vrijdag vrij, op twee na dan. Eind november eentje en 5 december niet. Maar eind dit jaar heb ik dan ook weer 3,5 week vrij. Heerlijk vooruitzicht.

Gisteren was het een heerlijke zonnige dag. Qua huishouding had ik grotendeels vrijdag al gedaan. Vrijdag is de onderhoudsmonteur voor de combiketel langs geweest en heeft de luchtcirculatiesysteem schoon gemaakt. Beide staan in de hamsterkamer en het schoonmaken was dan ook geen overbodige luxe. De hamsterkamer had ik van te voren schoon gemaakt. Een stelling moest ervoor weg en tja dan is het weer een goed moment om schoon te maken.

Zaterdag was het bijzonder mooi weer. Maar je kunt merken dat de zon zijn kracht verloren heeft en dat het nu herfst aan het worden is. De dagen worden per dag 2 minuten korter en dat is per week 14 minuten. Kan je je voorstellen dat het over 2 maandjes om vijf uur al donker is?

Vandaag heb ik een aantal hamsters op de foto gezet. Qua instelling heb ik iso 100 gebruikt. Ik realiseer me dat ik veel te vaak iso 400 gebruik, maar dat komt omdat ik binnen foto's maak. Eigenlijk zou ik heel graag een nieuwe camera willen hebben, namelijk de Canon 50D, die komt in oktober uit. Die kan iso 1600 en 3200 zonder problemen aan en dan kan je nog veel gemakkelijker binnen fotograferen.

Ook ben ik bezig geweest met SRS. SRS staat voor Stamboom Registratie Systeem voor de Syrische Hamsters. Dat wordt een systeem waar fokkers stambomen kunnen registreren, maar ook een systeem om zoveel mogelijk hamsters van fokkers te registreren zodat we een beeld krijgen hoe e.e.a. qua gezondheid vergaat.

Gisteravond waren mijn ouders op visite en vandaag ga ik nog een uurtje langs mijn ouders. Expeditie Robinson kijken.

Zomaar een weekend.