Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Is dit Moscow mutatie of niet? 
donderdag, 17 augustus, 2023, 1:26 pm - Campbelli
door Martin Braak
Mijn broer Peter vertelde een hele tijd geleden dat hij de kleur Beige bij de Campbelli dwerghamsters heeft net zoals dat van de Russische dwerghamster. Beige bij de Campbelli dwerghamster is een ander kleur, een geliger kleur en de genetische mutaties die daarvoor nodig zijn is bbpp. Of wel de Black-eyed Argente gecombineerd met de roodoog variant Argente.

Bij de Campbelli dwerghamsters zijn twee donkeroog mutaties bekend die de donkere pigment onderdrukken. Dat is de Black-eyed Argente (BEA) en Moscow mutatie. BEA neigt veel meer naar geel dan Moscow. Moscow mutatie neigt naar een zachte wildkleur variant met gele tint.

Ik heb een aantal van Peter gekregen en daarmee gefokt. Ik heb daarbij de zuiver lijn Campbelli dwerghamsters gebruikt, afstammelingen van de Uni-Halle lijn. Het duurde vrij lang voordat ik de wildkleur variant hiervan gefokt heb. En wat mij opvalt is dat deze variant zacht wildkleur is zonder de gele pigment. Het is ingeval geen BEA en om zeker van te zijn dat dit Moscow is moet ik de oogkleur van de pas geboren baby's bekijken en of zij rode punten hebben. Dat is een eigenschap van Moscow namelijk.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog