Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Mannelijke verschillen bij de Campbelli dwerghamsters 
dinsdag, 22 augustus, 2023, 7:50 am - Campbelli
door Martin Braak
Ik fok met de Uni-Halle Campbelli dwerghamsters. Dit zijn Campbelli dwerghamsters die afstammen van Kazachstan en Rusland. Om naast de zuiver wildkleur lijn ook een kleurlijn op te zetten moest ik beginnen met dieren van een ander fokker. Daarnaast heb ik veel ervaring met Campbelli's uit het verleden. Zowel met kleurmutaties als met wildvang afkomstig uit Altai en Mongolië.

Als ik naar de Campbelli's van Uni-Halle kijk zie ik verschil in gedrag, verschil in geur en verschil in uiterlijk. Ruiken kan ik heel moeilijk uitleggen. In het verleden werd ik op diverse shows en keuringen wel eens de hamsterkusser genoemd. Maar dat doe ik niet voor niets. Gedrag is eveneens anders. En dat komt gewoon omdat in hun leefgebied ander gedrag nodig is om te overleven.

Maar dit keer wil ik het over de uiterlijke kenmerk van het mannelijk geslacht hebben. En ik begin met de foto's.

Kleurlijn
Foto behorend bij blog

Uni-Halle
Foto behorend bij blog

Kleurlijn
Foto behorend bij blog

Uni-Halle
Foto behorend bij blog

En vergelijk met twee foto gemaakt op een keuring:

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

De testikel lijken bij de Uni-Halle lijn groter te zijn. Ze lijken wat groter geschapen te zijn. Deze liggen meer uit het lichaam.

Ik vermoed dat dit komt door de omgevingstemperatuur waar deze Campbelli dwerghamsters voorkomen. Dat zou de logische reden zijn.