Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Kleine knaagdierenfotografen opgelet! Mini-foto-studio 
maandag, 25 augustus, 2014, 7:39 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Een paar jaar geleden heb ik deze mini fotostudio gekocht. Erg handig!, moet ik zeggen. Er zitten twee lampen bij en verschillende kleuren doeken. Wel worden de lampen zeer warm. Maar om zo en nu een leuke foto van een hamster of muis te maken, daar is hij zeer geschikt voor.

Deze week in de aanbieding bij Xenos.

Foto behorend bij blog
Geel-wildkleur roodoog merle 
zondag, 24 augustus, 2014, 8:33 pm - Russische
door Martin Braak
Ik fok weinig met Geel-wildkleur roodoog en dan vooral niet in de combinatie met Merle. Ik wilde weer een zwarte Merle fokken en heb daar een paar combinaties voor gemaakt. Omdat ik Geel-roodoog voor mijn golvend haar lijn gebruik, zit in mijn zwarte lijn ook Geel-roodoog. En wat rolt er bij toeval uit? Een Geel-roodooog merle.

Die heb ik vandaag op de foto gezet. Als je goed naar de foto's kijkt zie je dat de Merle tekening vanaf de buik aanwezig is. En wat je ook heel mooi aan deze foto's ziet, is dat de blauwe spier bij de voorkant van het oog niet blauw is. Ook de spierkleur is bij een Geel-wildkleur rooodoog anders.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Wat ik altijd typisch van de Geel-roodogen vind, is de oogpunt vooraan het oogbol, kant van de neus. Deze is veel meer zichtbaarder bij de dragers en de Geel-roodogen.
Hybride bij andere diersoorten 
zondag, 17 augustus, 2014, 8:26 pm - Overige
door Martin Braak
Bij dwerghamsters hebben we vaak over hybride. En dat dit nooit meer zuiver wordt. Ter vastlegging plaats ik hier twee links m.b.t. hybride runderen en varkens.

Link: http://plazilla.com/page/4295051419/dzo ... ak-en-rund

Link: http://www.scientias.nl/aziatische-gene ... ens/103840

Zo is in het verleden verschillende soorten met elkaar gekruist om zaken te verbeteren zoals ouderdom, grootte en gewicht.
Inkijkje bek Russische dwerghamster 
zondag, 10 augustus, 2014, 8:57 pm - Russische
door Martin Braak
Foto behorend bij blog

Als je goed kijkt, zie je dat aan de binnenkant van de wangzak ook haren zitten. Wat de functie hiervan is, is bij mij niet bekend.
Vakantie alweer voorbij! 
zondag, 10 augustus, 2014, 8:25 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Je zit wekenlang voor de vakantie naar de vakantie te verheugen, eenmaal vakantie dan gaat de tijd zo snel voorbij dat het zo weer over is. Dit jaar heb ik, zoals afgelopen paar jaar, vier weken vrij genomen. Normaal gesproken ben ik wat eerder vrij dan mijn broer en doe ik de huishouding, wat schoonmaak werk en dan start klaar voor de vakantie. Dit jaar was dat anders.

Foto behorend bij blog

Mijn broer had een week eerder vakantie dan ik en Susan & Vincent, mijn nichtje en neefje, waren al bij hem. Of wel de vakantie begon pats boem met leuke dingen doen. De eerste vakantiedag kon ik niet onderuit: naar de Efteling. Het weer was niet zo mooi als voorspelt, maar dat maakte de pret niet minder om. Wat opvallend is, is dat de kinderen steeds meer durven. Zo zijn wij in de Vliegende Hollander geweest en in de dubbele achtbaan.

En dag erna had ik een hamstermeeting waar onderander over het fokken en de tandproblemen die bij de Russische dwerghamsters voorkomen ging. Erg leuk en gezellig!

Dag erna zijn wij naar Oudehands Dierentuin geweest. Dit is een niet al te grote dierentuin die bij mij in de top 3 staat. Voornamelijk om de leuke speeltuinen voor de kinderen. In de middag hebben wij patat enzo gegeven binnen de hal waar ook een speelgelegenheid voor de kinderen zijn. Mijn broer en ik hebben dik anderhalf uur gezeten terwijl Susan & Vincent aan het spelen waren. En daarna: natuurlijk ijs!

Foto behorend bij blog
Susan & Vincent


En zo hebben wij verschillende uitjes georganiseerd. Soms heel simpel, een leuke boswandeling bij Oude Oever of bij de Holtenberg. Ik moet wel eerlijk zijn dat het erg warm was...

Wat een bijzonder weer hebben wij afgelopen vier weken hier gehad zeg. Ik kan mij geen ander zomervakantie bedenken dat we elke dag zo prachtig weer hadden. Op een enkel dag na dan, maar dat was een aangename tussen-dag-pause. Maar mooi weer heeft ook een tegenzijde. De huistemperatuur was constant tussen de 26 en de 27 graden en dat is geen temperatuurje waar ik heerlijk kan hobbyen. Ik heb wat programmeer werk gedaan zoals het schrijven van een timeline-script. En ik ben bezig met het schrijven van een nieuw registratieformulier voor de NKV Bokaal. Daarnaast wat geschreven. Ook qua foto's maken vond ik het te warm voor c.q. de zonneschermen waren vaak naar beneden. En nog een groot nadeel: vliegen! Ik heb nog nooit zoveel last van vliegen gehad. Wat een ellende.

Foto behorend bij blog
Eén van de foto's


Maar het was wel heerlijk weer om te fietsen! Lekker richting Oude Oever fietsen, even beneden bij de oude vecht rusten. Heerlijk.

Vandaag dan de laatste dag. Het weer neemt afscheid, vandaag is het bewolkt, regenachtig, stormachtig soms, maar wat is de natuur toch een prachtig schauwspel zeg! Het lijken wel ruimteschepen die langs komen drijven. Achja, ik zeg: 17 weken werken en dan heb ik, als het allemaal mee zit, weer vier weken vakantie!

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog