Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Vakantie 2013 weer voorbij 
zondag, 18 augustus, 2013, 4:18 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Als ik het goed heb, schreef ik vorig jaar met betrekking tot mijn zomervakantie dat de tijd zo snel voorbij ging. Tja, dit jaar was het niet anders. Terwijl ik 32 dagen vrij had, vlogen ze wederom voorbij. De eerste paar dagen heb ik even alles goed schoon gemaakt, rommel opgeruimd etc. Dat doe ik meestal, even mijn hoofd leegmaken en vaak richting de zomervakantie ben ik wat minder druk met het huishouden. Ach, dat kan straks wel, denk ik dan.

Soms vind ik de Tour-de-Frans erg leuk, vooral in de bergen. De eerste twee dagen van mijn vakantie zat ik in de middag dan ook voor de buis gekluisterd. Vooral omdat de Nederlands het goed deden en het bijzondere ritten waren. Maar de Telegraaf melde al snel dat er een hittegolf aan zou komen. Uh?, hittegolf? Hele jaar was het rampzalig koud, lente laat op gang gekomen en ineens ... zou het toch? Ik realiseerde me dat mooi weer aankwam en heb de huishoudelijke klussen dan ook snel afgerond.

Wat een prachtig weer hebben wij deze zomer gehad. Twee hittegolven, rampzalig warm met record. Ik heb nog nooit in de auto gezeten die 40 graden aanwees, maar op de warmste dag was dit zo. Buiten was het in mijn dorp 37 graden!, op dat moment. Bij de hamsters heb ik een zeil voor de kleine raam gemonteerd en een doek over de achterdeur gedaan. En dat werkte mega goed zeg. De hamsters hebben geen last van gehad.

Met mijn broer en zijn twee kinderen zijn wij verschillende dagen uit geweest waaronder Efteling. Efteling blijft leuk vind ik. We nemen altijd oud brood mee om dit aan de eendjes te voeren. Dat vinden de kinderen geweldig. Ravelijn was qua opzet gewijzigd, maar moet eerlijk zeggen van ene kant goed te volgen, ander kant niets te zien. Rampzalig als je daar zit zeg. En dat was voor ons het geval. Gelukkig konden wij later in de middag nog een keertje in.

Foto behorend bij blog

Moviepark waren we al een aantal jaren niet meer geweest. Ik moet zeggen dat ik dit park wel klein vind. Het is eigenlijk helemaal niet groot. Verschillende shows gezien. Moet wel eerlijk zijn dat bepaalde actracties heel mooi afgewerkt zijn.

Foto behorend bij blog

Dierentuinen zijn altijd leuk en ook dit jaar weer naar Ouwehands Dierenpark geweest. Via Marktplaats koop ik altijd kaartjes voor 10 euro per persoon. En dat is voor deze park niet duur. En vooral niet met dit mooie zomerweer. Op een gegeven moment ging het regenen en iedereen ging weg. Wij gokten dat het droog zou worden en dat was de juiste keus. Toen hadden wij het park voor ons alleen... Niemand te bekennen.

Foto behorend bij blog

Deze zomer had ik veel last van de mieren. En tja dan ben ik iemand die eigen gif ga maken. Uiteindelijk kwam ik tot het middel zelfrijzende bakmeel gemengd met ranja. En dat vinden de mieren toch lekker ... maar ze gaan eraan dood!

Foto behorend bij blog

Qua regen en 'noodweer' moet ik zeggen dat was maar ene dag onweer en een dag met veel regen. Te verwaarlozen! Men gaf vaker weeralarm voor de hitte. Gelukkig koelde einde van mijn vakantie wat af en heb ik nog wat programmeer werk en bouwwerk voor de vereniging NKV gedaan. Ik ben bezig om de hele site te verbouwen. Binnenkort hier meer over! En misschien zoals jij als lezer wel gezien hebt, op deze website is een inlogdeel gekomen. Dit heb ik afgerond en mensen kunnen nu registreren. De geregistreerde gebruikers kunnen nu alleen nog maar een link opgeven. Maar in de toekomst kunnen ze foto's sharen en berichten plaatsen. Wordt vervolgd!

Foto behorend bij blog

Het zomerweer was afgelopen week iets minder warm a 20-25 graden, maar volgens het nieuws komt het zomerweer terug qua 25-28 graden en dat voor twee weken! Wat ik begrepen heb is dat wij, in Nederland, meer het weertype gaan krijgen dat een paar maand lang hetzelfde weer. Paar maand koud, paar maand nat, paar maand erg droog en warm. We zullen het zien!