Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Vakantie 2012 weer voorbij 
zondag, 12 augustus, 2012, 7:58 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Wat gaat de tijd toch snel, zo begin je aan de vakantie en zo zit de vakantie er weer op! De eerste week van mijn vakantie was het koud en regenachtig. Op sommige avonden deed ik de kaarsjes bij aan omdat het al zo vroeg donker werd. Ik vond het niet erg omdat ik mijn huis goed schoon wilde maken, alleen keek ik op tegen het slechte weer. Want voor de zomervakantie was het bagger. Meeste regen en koudste zomer! Ik heb de eerste twee dagen echt totaal niets gedaan en daarna pas de huis schoon gemaakt. Ik moest de eerste week nog een dagje werken in verband met uitloop.

Foto behorend bij blog

Maar ineens werd het zomer! De temperaturen vlogen omhoog en het was lekker. De tweede week lekker kunnen fietsen, naar de Efteling geweest en voor het eerste keer naar de grooste fontijnenshow gekeken. Maar het weer was niet constant en onstabiel. Dan weer even regen, dan weer veel wind. Toen ik naar Slot Loevestein ging, was het op de heen weg prachtig weer en halverwege het bezoek begon het te regenen! Terwijl ze het niet voorspeld hadden! Dit jaar ben ik naar de dierentuin in Rhenen geweest, Ouwehands dierenpark. Het was prachtig weer, maar het aantal bezoekers was dramatisch. Het is een hele leuke dierentuin waar kinderen geregeld even kunnen spelen. De zeehondenshow was erg leuk.

Foto behorend bij blog

Maar na het huis schoonmaken had ik de eerste twee weken geen energie om andere dingen te doen dan ff erop uit te trekken en lekker TV kijken. Ik was gewoon moe en op. Maar de dagen vlogen ook voorbij en had ook weinig tijd om bijvoorbeeld foto's te maken en/of te programmeren. Mijn nichtje Susan was heel vaak bij mij op visite. Ze speelt graag met de iPad. Daarnaast heb ik deze zomervakantie een nieuwe TV gekocht c.q. gekregen. Want de vorige TV, Philips 9706, was gewoon slecht! Strepen in beeld wanneer beeld beweegt. Ik was er zo zat van en nummer vijf zou komen. Ja!, vijf keer een nieuwe geleverd. Problemen zouden dan opgelost zijn. Servicebedrijf sprak zelfs een dag af om een nieuwe TV te leveren om op de dag zelf weer af te bellen. Maar gelukkig, de nieuwe TV bevalt prima!

De laatste week van mijn vakantie heb ik veel aan mijn nieuwe website over dwerghamsters gedaan. Alles wordt namelijk herschreven, nagekeken, nieuwe foto's toegevoegd en uitgebreid. Maar het gaat nog veel tijd kosten om de website af te ronden. Ik ben er eigenlijk al vanaf februari bezig. Vooral met de routines en template.

De Olympische spelen tijdens de zomervakantie was erg leuk. Omdat het in Londen gehouden werd, waren de uitzendingen op normale tijden te volgen. Zwemmen, paardensport, hockey, vanalles gekeken. Erg leuk! Het was wel een sportjaar zeg: eerst WK voetballen, daarna Tour-de-France en daarna de Olympische spelen. De opening van de Olympische spelen was trouwens ook geweldig. Zo mooi gemaakt!!

Foto behorend bij blog

Qua hamsters gaat alles goed, alleen is de afzet nog steeds niet goed. Volgende week is de derde bouwvak week en ik denk dat dan alles weg kan. Ook qua fokken is het een vreemd jaar. Deels fokt het goed maar er zitten ook koppels bij die al lang moesten gaan fokken. Tot heden ... niets! Dat komt denk ik door het weer, dat het zo slecht was.

Foto behorend bij blog

Slot Loevestijn:
Foto behorend bij blogFoto behorend bij blog