Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Augustus 2011»
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
11 mei 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 343.916
   Vandaag: 42
   Gisteren: 59
  Stress kan DNA beschadigen 
  vrijdag, 26 augustus, 2011, 7:11 pm
  door Martin Braak
  Amerikaanse wetenschappers hebben een verband gevonden tussen stress en beschadigd DNA.

  De adrenaline die vrijkomt door stress kan bij muizen biologische processen in gang zetten die leiden tot blijvende schade aan het DNA.

  Deze reactie zou ook kunnen verklaren waarom een stressvol bestaan lichamelijke klachten kan veroorzaken bij mensen. Dat schrijven onderzoekers van Duke University in het wetenschappelijk tijdschrift Nature.

  Grijs haar

  “De ontdekking biedt ons een plausibele verklaring voor het ontstaan van stoornissen in het menselijk lichaam als gevolg van stress”, verklaart hoofdonderzoeker Robert Lefkowitz op nieuwssite Physorg.com.

  "We hebben het dan over de meest uiteenlopende aandoeningen: van grijs haar tot kwaadaardige tumoren", aldus Lefkowitz.

  Muizen

  De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door muizen met behulp van een infuus bloot te stellen aan grote hoeveelheden van een samengestelde stof die vergelijkbaar is met adrenaline.

  Uit het onderzoek bleek dat de stof biologische reacties ontketenende die uiteindelijk leidden tot een opeenstapeling van beschadigingen aan de chromosomen van de dieren.

  Eiwit

  “Daarmee hebben we het bestaan van een specifiek mechanisme aangetoond dat doormiddel van verhoogde adrenaline - een kenmerk van chronische stress - beschadigingen aan het DNA veroorzaakt”, aldus Lefkowitz.

  De beschadigingen kwamen volgens de wetenschappers tot stand doordat er in het lichaam van de muizen minder van het eiwit P53 werd aangemaakt als gevolg van het verhoogde adrenaline-niveau.

  Het eiwit P53 komt ook voor bij mensen en wordt ook wel de ‘bewaker van het genoom‘ genoemd, omdat de stof de vorming van tumoren onderdrukt.

  Van Nu.nl
  http://www.nu.nl/wetenschap/2595173/str ... digen.html

  Zou dit een reden zijn dat veel mutaties bij grotere fokkers ontstaan?
  Drie weekjes oud en boven in de kooi hangend 
  woensdag, 24 augustus, 2011, 7:50 pm - Russische
  door Martin Braak
  In de woonkamer heb ik een paar kooien staan en één daarvan zit een koppel Russische dwerghamsters. Ze hebben al drie nestjes gehad. Het vierde nestje wederom zo schattig, maar wat doen ze nu! In de avond klimmen ze helemaal naar boven.

  Foto

  Natuurlijk heb ik eerder jonge rusjes zien klimmen, maar deze zijn net drie weken oud. Het typische is, voorgaande nesten deden dat niet. Wat is het verschil?
  Speciaal voer voor een Korenwolf 
  vrijdag, 19 augustus, 2011, 5:37 pm - Andere zaken
  door Martin Braak
  Gisteren kwam ik in een mooie dierenwinkel in Nijkerk, namelijk Dierenspeciaalzaak De Oostermolen. Een prachtige winkel waar ze ook baby papagaaien hadden. Daar zag ik iets in de schappen liggen... Ik moest er ff om lachen!

  Foto

  Voer voor o.a. een Korenwolf!! Want de hamster die op deze verpakking staat is een Korenwolf die niet in Nederland gehouden mag worden.

  Waarschijnlijk willen ze de naam afbeelden, namelijk nature voor hamster en rat voor sience. Maar dat is puur een gok van me. De normale mens zal denken dat het afbeeldingen zijn waarvoor voer geschikt voor is.
  Golvend haar, lijkt dat op Caracul bij muizen? 
  dinsdag, 9 augustus, 2011, 7:37 am - Russische
  door Martin Braak
  Ik heb nog een oud mailtje van Juliet inzake Caracul. Ze schreef het volgende:

  Bij muizen is Rex krulleriger in Self varieteiten dan in Ticked varieteiten... Misschien je golvend haar eens kruizen met een mandarijn?

  Ook kennen muizen een gen genaamd Caracul. Dit is een incompleet dominant golvend haartype. Bovendien wordt het iets minder als ze ouder worden.

  Foto

  Bij Golvend haar is het anders. Er zijn verschillende varianten:
  1. Niets te zien en pas op later leeftijd golvend haar
  2. Gekrulde buikhaar en later golvend haar
  3. Vanaf begin golvend haar, maar later normaal haar, later weer golvend haar
  4. Vanaf begin golvend haar tot aan dood

  Sommige exemplaren hebben normale snorharen en sommige exemplaren hebben golfje in de snorharen zitten.

  Daarnaast lijkt het erop dat wanneer het met zowel Zwart als Geel roodoog gecombineerd wordt, het nog extremer is. Dit haar heb ik verschillende Lilac golvend haar gefokt die erg extreem zijn.
  Diverse hamstersoorten op foto 
  maandag, 8 augustus, 2011, 12:54 pm - Andere zaken
  door Martin Braak
  Op een Russische website staan verschillende hamstersoorten prachtig op de foto.

  Link: http://www.zooatlas.ru/article_552  <<Eerste <Terug | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | Volgende> Laatste>>