Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Juli 2023»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
20 juli 2024

Laatste reacties

 • Helv
  zondag, 9 juni, 2024, 8:15 am
  Waar is de sectorgroep om tegen deze...

 • HJ
  woensdag, 22 mei, 2024, 4:31 pm
  Wat slecht georganiseerd KFC Almelo. We...

 • Deborah
  zondag, 5 mei, 2024, 10:55 pm
  This sounds like animal activism gone...

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

 • Totaal: 473.720
  Vandaag: 31
  Gisteren: 58
Toe aan vakantie en bizar 
donderdag, 20 juli, 2023, 7:31 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Vandaag was bizar het woord. Terwijl ik op kantoor met mijn collega wat oude herinneringen ophaalde sprak ik bizar vaak uit. Miljoenen voor een klant verdient, die fout ontdekt, 2013 dat ik van cliënt adviseur op visitekaartje terug ging naar standaard assistent-accountant omdat er twee eilanden werden gecreëerd: alleen adviseren en alleen samenstelpraktijk. Bizar dat je dan zelf voor moet vechten dat je dat niet bent.

30 juni 2023 was ik zodanig klaar mee dat ik even nadacht om gewoon ontslag te nemen. Klaar met alles, gewoon opzeggen en ander kant opkijken. Dit jaar 200 overuren, vele frustraties en dingen niet na kunnen komen terwijl ik wel beloofd of toegezegd heb. Frustraties m.b.t. een zeer complex IFRS jaarrekening die ik elke keer maar moest aanpassen. En dat kwam niet door mij maar omdat een big-four accountantskantoor niet lukt om een goede audit te doen waarbij ze eerst de cijfers controleren en dan pas de jaarrekening.

Maar het goede van mijn werkgever is ook weer dat je erover kunt praten. Wat wil je wel, wat wil je niet. Wat moet er veranderen? Zodoende ga ik stoppen bij mijn grootste klant. Dit na ruim 18 jaar en waar ik vele uren gezeten heb. Maar het is tijd om weer naar normaal te gaan. En toch heb ik op moment van beslissing een traantje weggeveegd.

Als ik naar buiten kijk zie ik een donker boze wolk. Het zijn onzekere tijden. Frustratie was dit jaar ook bij mij of de Russische en de Campbelli dwerghamsters verboden zouden worden. Drukte, onzekerheid, en dan krijg je nog meer slecht bericht. En dan ook nog dat de tweede kamer valt. Dan weet je nog niet en blijf je in onzekerheid. Vandaag op de parkeerplaats had ik een gesprek met iemand die veel duiven heeft en hieraan veel plezier aan beleefd. Ik zei tegen hem: stel nu voor dat je volgend jaar al je duiven weg moet doen. Dit omdat ze verboden worden. Zijn reactie was snoei hard: belachelijk, dat is iets wat nooit gebeurd, natuurlijk niet, onzin! De Russische dwerghamster wordt verboden omdat mogelijk virussen kan overbrengen. Denk je dat de wetenschappers een sierduif een goed huisdier vinden? Huidige lijst voor zoogdieren zijn er maar 30 soorten. Waaronder de schaap, koe, kat en hond. Maar let op mijn woorden: vele vogelsoorten worden straks verboden. Ze zijn ongeschikt als huisdier te houden, gevaarlijk omdat ze virussen kunnen overbrengen.

Toe aan vakantie en dat begint volgende week. Natuurlijk blijf ik in hard en nier met passie mijn werk doen en heb volgende week nog twee afspraken staan. En ik moet nog wat dingen afronden. En dan eindelijk vakantie! Tijd om dingen op een rij te zetten, om op te ruimen, om mijn stamboom systeem software deels te herschrijven en te verbeteren. Om eens te kijken wat ik met mijn website moet gaan doen. Om eens wat extra tv series te kijken. Om te kijken wat ik nu met mijn 15 jaar oude PC moet doen. Zunig blijven of toch eens iets nieuws kopen. En natuurlijk de restaurantjes aflopen. En de fiets staat alweer klaar.

In een wereld vol drukte en verplichtingen,
Voel ik me klaar met al die verspilde dingen.
Binnenkort komt de vakantie, zo dichtbij,
Eindelijk kan ik rusten en voel ik me vrij.