Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Martin heeft vakantie..... En dan dit! 
maandag, 20 juli, 2015, 8:36 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Elk jaar begin ik met een blog over "eindelijk, Martin heeft vakantie!". Wereldnieuws, want dan heb ik tijd voor leuke dingen! Maar om eerlijk te zijn begon de vakantie niet zo leuk en lijkt alles even minder leuk te gaan.

Afgelopen week is bij mijn moeder een tumor in haar borst ontdekt. Dit bij de preventieve borstonderzoek. Er was iets op de foto geconstateerd. Morgen krijgen we te horen wat het precies is en hoe ze het willen gaan behandelen. Het eerste bericht is dat het ongeveer 1,5 centimeter groot is en dat lijkt mee te vallen.

Maar dan begrijpen jullie mijn reactie dat het vooruitzicht minder leuk is. En dat mijn aandacht niet helemaal top is, dat andere zaken even minder van belang zijn.

Aankomende weken wil ik proberen om wat aan deze site te doen. Afgelopen paar maand heb ik de website over ratten geüpdate want dat was nodig. Weet je wat het nadeel is van een hobbyprogrammeur? Dat er gebruik wordt gemaakt van commando's waarvan gecommuniceerd is dat ze gaan verdwijnen. En dat gebeurde in mijn geval. Ik maakte gebruik van verouderde commando's en codes. En daar liep ik bij de server update tegen aan. De website liep niet meer. Ik heb de site AllesOverRatten.nl daarom op de versie 4 van mijn website gezet, waar deze site ook op draait. En dat is niet even installeren en doorgaan. Want als hobbyprogrammeur wil ik mijn site elke keer verbeteren. Het gaat zelfs zover dat ik eigen commando's heb gebruikt en gebruik maak van commando's die automatisch html code genereren. Maar ik zal niet te technisch worden!

Vorige week heb ik besloten om toch te gaan voor de nieuwe camera Canon 7D Mark II. Het is even wennen zeg. Vooral het focussen is anders. Ondanks dat gezegd wordt dat hij veel beter focus systeem heeft, focus hij met dieren juist niet altijd beter. Hij focus veel sneller op het voorpootje dat net iets naar voren staat. Maar de kop moet scherp blijven! Maar ik vermoed dat ik me daar wel mee ga redden en de kwaliteit foto's net iets beter kan krijgen.

Foto behorend bij blog

Zoals je misschien doorhebt gaat het bij mij om verbeteren. Het kan beter, het moet beter. Weet je, ik ben mijn hele leven bezig met verbeteren. Ik ben geboren met een open gehemelte en heb meer dan 12 jaar spraakles gevolgd en dagelijks geoefend om te praten zoals ik nu spreek. Ik ben een doorzetter en het moet beter kunnen, het moet mooier kunnen, en vooral sneller!

Prettige vakantie!