Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Juli 2015»
MaDiWoDoVrZaZo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
10 mei 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 343.832
   Vandaag: 17
   Gisteren: 59
  Martin heeft vakantie..... En dan dit! 
  maandag, 20 juli, 2015, 8:36 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Elk jaar begin ik met een blog over "eindelijk, Martin heeft vakantie!". Wereldnieuws, want dan heb ik tijd voor leuke dingen! Maar om eerlijk te zijn begon de vakantie niet zo leuk en lijkt alles even minder leuk te gaan.

  Afgelopen week is bij mijn moeder een tumor in haar borst ontdekt. Dit bij de preventieve borstonderzoek. Er was iets op de foto geconstateerd. Morgen krijgen we te horen wat het precies is en hoe ze het willen gaan behandelen. Het eerste bericht is dat het ongeveer 1,5 centimeter groot is en dat lijkt mee te vallen.

  Maar dan begrijpen jullie mijn reactie dat het vooruitzicht minder leuk is. En dat mijn aandacht niet helemaal top is, dat andere zaken even minder van belang zijn.

  Aankomende weken wil ik proberen om wat aan deze site te doen. Afgelopen paar maand heb ik de website over ratten geüpdate want dat was nodig. Weet je wat het nadeel is van een hobbyprogrammeur? Dat er gebruik wordt gemaakt van commando's waarvan gecommuniceerd is dat ze gaan verdwijnen. En dat gebeurde in mijn geval. Ik maakte gebruik van verouderde commando's en codes. En daar liep ik bij de server update tegen aan. De website liep niet meer. Ik heb de site AllesOverRatten.nl daarom op de versie 4 van mijn website gezet, waar deze site ook op draait. En dat is niet even installeren en doorgaan. Want als hobbyprogrammeur wil ik mijn site elke keer verbeteren. Het gaat zelfs zover dat ik eigen commando's heb gebruikt en gebruik maak van commando's die automatisch html code genereren. Maar ik zal niet te technisch worden!

  Vorige week heb ik besloten om toch te gaan voor de nieuwe camera Canon 7D Mark II. Het is even wennen zeg. Vooral het focussen is anders. Ondanks dat gezegd wordt dat hij veel beter focus systeem heeft, focus hij met dieren juist niet altijd beter. Hij focus veel sneller op het voorpootje dat net iets naar voren staat. Maar de kop moet scherp blijven! Maar ik vermoed dat ik me daar wel mee ga redden en de kwaliteit foto's net iets beter kan krijgen.

  Foto

  Zoals je misschien doorhebt gaat het bij mij om verbeteren. Het kan beter, het moet beter. Weet je, ik ben mijn hele leven bezig met verbeteren. Ik ben geboren met een open gehemelte en heb meer dan 12 jaar spraakles gevolgd en dagelijks geoefend om te praten zoals ik nu spreek. Ik ben een doorzetter en het moet beter kunnen, het moet mooier kunnen, en vooral sneller!

  Prettige vakantie!
  Waarom een wildkleur drager zwart donkerder is 
  zondag, 12 juli, 2015, 7:17 pm - Russische
  door Martin Braak
  Paar weken geleden was de keurmeester Ronald bij mij op bezoek en tijdens zijn bezoek hadden we onder andere het over drager zwart. Ronald vertelde dat de vracht van een drager zwart vaker donkerder is en dat dit naar zijn mening komt doordat de haarpunten langer zijn.

  Een agouti haar kent bij de Russische dwerghamster drie verschillende kleuren: aan de basis donker neigend naar zwart, in het midden bruin en de haarpunten zwart. De haarpunten zijn slechts een puntje zwart. Volgens Ronald zijn de haarpunten van een drager zwart dus langer en de middenstuk wat kleiner.

  En op deze wijze oogt het donkerder.

  Hieronder drie foto's van een drager zwart:

  Foto

  Foto

  Foto

  Golvend haar en Geel-wildkleur roodoog 
  zondag, 12 juli, 2015, 9:24 am - Russische
  door Martin Braak
  Bij de Golvend haar dieren had ik geconstateerd dat ze soms de buikharen gekruld hebben. Golvend haar heeft geen echte andere effecten behalve dat de haren bij de Blauw-wildkleur en Geel-Wildkleur roodoog een iets ander structuur hebben. Ik vermoed eenzelfde soort effect dat je bij de Syrische hamster kunt zien dat het afstamt van rex dieren. Mijn broer heeft echter een Geel-wildkleur roodoog die wat punkerig uitziet, beetje vergelijkbaar met de Zwart gerelateerde kleuren met één gen Golvend haar. En deze stamt direct van een Golvend haar af.

  Foto

  Zou Golvend haar toch effect hebben op Geel-wildkleur roodoog?
  Ratten dromen van plekken waar ze heen willen 
  zaterdag, 4 juli, 2015, 3:43 am - Nieuws
  door Martin Braak
  Uit een onderzoek blijkt dat ratten dromen over plaatsen waar ze heen wilden. Bijvoorbeeld wanneer ze onderweg iets lekkers zagen en daar niet heen gelopen zijn.

  Onderzoekers hebben verschillende de ratten met behulp van elektroden op hun schedels onderzocht. Ze lieten deze ratten naar een plaats lopen waar voedsel lag waar ze niet bij konden komen. Uit de metingen blijkt dat ze 's nachts dezelfde patronen hadden als op het moment dat ze probeerden dit voedsel te pakken te krijgen. En dat suggereert volgens onderzoekers dat ze over het voorval dromen dat ze niet bij de voedsel konden.

  Volgens onderzoekers is dit te vergelijken met dat wij een vakantiefolder lezen en naar de verschillende foto's kijken. En 's nachts hierover dromen.
  Gebruik maken van de erfelijkheidsleer, anders denken! 
  zondag, 28 juni, 2015, 6:40 pm - Russische
  door Martin Braak
  Bij selecteren van kleuren merk ik vaak dat de fokker rechtlijnig denkt. Ik betrap mij daar laatst zelf op! Ik ga eerst een voorbeeld geven en dan vertellen wat ik precies bedoel.

  Ik heb bij mijn Blauw-wildkleur Russen verschillende onderkleuren: donker leiblauw, grijsblauw en wit. Uitgaande dat de ondervacht kleur geen aparte gen is. Grijsblauw lijkt incompleet dominant te zijn en wanneer beide ouderdieren grijsblauwe ondergrond hebben, dan komen er ook exemplaren voort met een witte ondergrond. Ik wil een goed exemplaar fokken met een goede onderkleur donker leibauw. Ik selecteer uit een Blauw-wildkleur met leiblauwe onderkleur x Wildkleur drager voor Blauw-wildkleur een Blauw-wildkleur. Het probleem is dat de onderkleur pas later van kleur anders wordt c.q. beter te beoordelen is.

  Wanneer je een goede Blauw-wildkleur met leiblauwe onderkleur wilt fokken, moet je uit zo'n combinatie juist een Wildkleur selecteren. Als je dit volgt, vind ik dat je zeer deskundig bent! Want de wildkleur heeft namelijk het Blauw-wildkleur gen met donker leiblauwe onderkleur. Van de Wildkleur weet je gewoon weg niet welk Blauw-wildkleur hij heeft.

  In codes: dd x Dd(w)
  d = Blauw-wildkleur met leiblauwe onderkleur (wat normaal is)
  d(w) = Blauw-wildkleur wit of grijsblauw onderkleur

  Uit dd x Dd(w) komt dd(w) en Dd.

  Als je twee koppels op deze wijze opzet kan je de volgende generatie Blauw-wildkleur met perfecte ondergrond kleur fokken.  <<Eerste <Terug | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | Volgende> Laatste>>