Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Warmste week van 2013 voor de boeg! Fijne vakantie!! 
zondag, 21 juli, 2013, 7:39 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Eerder dit jaar klaagden we dat het weer zo koud was, dat de lente zo laat op gang was gekomen ... maar afgelopen paar weken hebben wij echt mooi weer gehad! En nu gaan we een hittegolf tegemoet. Vandaag was het maar liefst 32 graden hierzo!

Deze week is mijn vakantie begonnen. Ik heb totaal ruim vier weken vrij! Heerlijk en ik ben er echt aan toe! Aankomend week ga ik in de ochtenden digitaal knutselen. O.a. ga ik het inlogdeel / lidmaatschapsdeel van deze website afmaken. Binnenkort meer hierover!

Iedereen een fijne vakantie gewenst!

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Transportbedrijf Roxy, gespecialiseerd in voertransport 
maandag, 8 juli, 2013, 7:31 pm - Syrische hamsters
door Martin Braak
Laatst heb ik een aantal foto's van mijn hamster Roxy gemaakt. Zij had haar wangen geheel gevuld. En dan zie je hoeveel erin kan en hoe groot de wangzakken zijn zeg!

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Jawel, komkommertijd is weer aangebroken: straf omwille vrijlaten hamster 
vrijdag, 28 juni, 2013, 7:41 pm - Nieuws
door Martin Braak
Een 30-jarige Brit is veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur nadat hij de hamster van zijn vriendin had vrijgelaten. Hij zette de kooi open omdat zijn partner had toegegeven meer van het diertje te houden dan van hem, schrijft The Daily Telegraph vrijdag.

De jaloerse Brit besloot revanche te nemen, in te breken in het huis van zijn vriendin en hamster Harry vrij te laten. Voordat de dader het huis uit sloop, besloot hij van de gelegenheid gebruik te maken en ook de tv van zijn vriendin mee te nemen.

Zijn partner was in shock toen ze de volgende dag thuiskwam en de kooi open en leeg aantrof. Harry bleek zich te hebben verstopt onder een kleedje. Hij maakt het goed, meldt de advocaat van de Britse.

De dader kreeg naast een taakstraf ook een boete van 85 pond en een schadevergoeding van 60 pond opgelegd. Het stel is inmiddels niet meer samen.


Ow my god, het is weer komkommerkwelnieuwstijd!

Bron: Telegraaf.nl
Muis gekloond uit druppel bloed 
vrijdag, 28 juni, 2013, 6:07 am - Nieuws
door Martin Braak
Japanse wetenschappers zijn er voor het eerst in geslaagd om een muis te klonen uit bloed.

De gekloonde muis is gekweekt met behulp van een druppel bloed uit de staart van een soortgenoot en leefde 23 maanden. Het vrouwelijke dier was volledig gezond en kon ook nakomelingen verwekken.

Dat rapporteren onderzoekers van het Riken BioResource Center in Tsukaba in het wetenschappelijk tijdschrift Biology of Reproduction.

De 'bloedmuis' werd gekloond door witte bloedcellen te winnen uit slechts 10 microliter vers bloed. Vervolgens transplanteerden de wetenschappers celkernen uit de bloedcellen naar onbevruchte eicellen zonder kern. Deze eicellen werd vervolgens in een draagmoeder geplaatst, die uiteindelijk de gekloonde muis ter wereld bracht.

De wetenschappers waren op zoek naar een manier om eenvoudig en snel donorcellen te winnen voor het kweken van laboratoriummuizen. Het is voor het eerst dat een dier is gekloond uit vers bloed, zo meldt BBC News.

"De cellen uit het bloed konden onmiddellijk worden gebruikt bij het klonen en er hoefden geen donordieren te sterven", verklaren de onderzoekers in hun studie.

De wetenschappers verwachten dat hun methode veel navolging zal krijgen in de wetenschap. "Deze techniek zou kunnen worden toegepast om genetische kopieën te maken van waardevolle laboratoriummuizen die niet kunnen worden behouden door andere manieren van reproductie, zoals reageerbuisbevruchting of sperma-injecties."

Eerder dit jaar verbraken wetenschappers van een andere afdeling van het Riken Center al het wereldrecord klonen door vijfentwintig generaties muizen te reproduceren uit één donormuis.


Bron Nu.nl en wederom een dwerghamster als een afbeelding gebruikt! Lol!
Langste dag, zomertijd en ben het niet eens met Stephen Hawking 
vrijdag, 21 juni, 2013, 9:45 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Vandaag is het weer zover: de langste dag van het jaar. Vorig jaar was eigenlijk beetje vergelijkbaar met dit jaar. Want vorig jaar was de langste dag een slecht-weer dag en was het best koud en snel donker. Vandaag was het een regenachtige en niet zo warme dag. Vanaf nu worden de dagen weer korter en er zit bijna een halfjaar op.

Afgelopen halfjaar is zo snel gegaan. Te snel. Een vingerknip, pats boem, 23-24 weken zijn verstreken. De kredietcrisis zorgt voor de accountancy dat het werk veel meer richting voorjaar gaat en helaas zijn wij nog steeds bezig met minder leuke dingen. Ondernemingen die krimpen, het gaat minder en einde oefening gesprekken. Helemaal niets aan! Maar er komt een betere tijd aan. Want waar nu bespaart wordt, wordt dat later uitgegeven. Het is vergelijkbaar met E = Mc2. Geld hoopt nu op, net een zwarte gat, en op een gegeven moment explodeert het omdat het uitgegeven wordt.

Als we toch over Stephen Hawking vergelijking hebben. Ik ben niet met zijn stelling eens. Stephen mening is dat bij de big bang geen God nodig was. Laat ik via een simpel voorbeeld beginnen waarom ik er niet mee eens ben. Het voorspellen van het weer is heel complex. Omdat elk onderdeel reageert op een ander onderdeel. Maar het weer is niets anders dan natuurkundige verschijnselen die geformuleerd kunnen worden in vergelijkingen. Een vallend waterdruppel kunnen we met de natuurwetten voorspellen hoe hard hij valt en wat daarna gebeurd. Als de weervoorspellers alles in detail zouden weten en dat in een supercomputer zouden kunnen stoppen, zou je het weer exact kunnen voorspellen. Want alles gebeurd conform de natuurwetten. En alles is te berekenen en te verklaren. En als dit kan, dan kan je het weer over 100 jaar ook voorspellen. Het is namelijk slechts een kettingreactie en als je alles kunt samenvatten dan kan je eeuwig door voorspellen.

Dit is niet anders dan bij de big bang. Voor de big bang was alle materie samen gedrukt. Er was totaal geen beweging en daarom tijdloos. Op een gegeven moment doordat materie naar 1 punt trok net als een zwarte gat, ontstond een explosie: de big bang. Door energie ging materie uit elkaar en ontstond ruimte. Energie is niets anders dan materie en ruimte is niets anders dan geen materie. Energie is niets anders dan beweging. En beweging is tijd. Het zijn puur de natuurwetten die de big bang veroorzaakte, volgens Stephen Hawking en daarvoor was geen God nodig. Maar, net als wanneer je het weer oneindig kunt voorspellen, kan je de big bang voorspellen qua uitkomst. Want op elk stukje materie zijn alle natuurwetten van toepassing en dat is te berekenen. Net als een vallend druppel water.

Dat betekent dat bij de big bang alreeds bekend was dat de aarde, de zon en de maan zou ontstaan. Bij het begin stond al vast hoe ons heelal eruit komt te zien en in de toekomst uit komt te zien.

Op één ding na: namelijk het leven. Bij het begin van de oerknal stond vast hoe alles zou ontstaan en stond vast dat het leven kon ontstaan. Alleen het leven verandert de uitkomst van de natuurwetten. Voorbeeld: wanneer het waterdruppel valt en ik houd mijn hand ervoor, dan valt hij niet zoals de natuurwetten hadden bepaald. En of ik wel mijn hand ervoor houdt of niet, stond niet vast op moment dat de oerknal gebeurde.

Het leven zelf dat is God. Daar houdt namelijk de natuurwetten op. En het leven is geschapen bij de start van de big bang. En dus ook door God.