Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Russische dwerghamster wordt vanaf 1 januari 2024 verboden. Tegen?, teken dan deze petitie. Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor het blog menu
Update website 
dinsdag, 28 juli, 2009, 3:34 pm - Overige
door Martin Braak
Zoals jullie hier kunnen zien, is de website aangepast. De template is anders geworden. Zo is er een achtergrond plaatje en zijn de zijranden anders geworden. Eerst was er een blauwe lijn, nu een doorzichtige frame. De zijkanten zijn iets groter geworden. Tot vandaag stond er bij Roborovski dwerghamster slechts in het menu Roborovski. Het pastte net niet.

Waarom was dit? Dit omdat ik middenstuk minimaal 600 pixels breed wilde hebben en dat het menu + middenstuk op een 800 scherm pastte. Omdat de meeste bezoekers een groter monitor hebben, ben ik nu hiervan gaan afwijken.

Ook zijn er delen van de website herschreven of tekstueel aangepast. Een stuk bij hybriden is herschreven. De mutaties bij Robbies is qua tekst aangepast. Er is een interview van mij qua artikel bijgekomen. De foto's hebben bijna allemaal een blauwe border gekregen.

Toch is alles nog niet klaar. Ik heb een to-do-lijst met diverse punten. Maar dat heeft geen haast. Binnenkort meer updates dus!
Was dit nu een golvend haar? 
vrijdag, 24 juli, 2009, 10:42 pm - Russische
door Martin Braak
Paar dagen geleden zat ik foto's terug te kijken en wat zie ik? Is dit toevallig een golvend haar die niet zo extreem is als die vorig jaar in de zomervakantie geboren zijn?

Foto behorend bij blog

Foto is op 28 april 2007 gemaakt.
Fototje die ik 's nachts genomen heb 
vrijdag, 24 juli, 2009, 10:40 pm - Russische
door Martin Braak
Foto behorend bij blog
Er zat een kleintje in de stofzuiger 
woensdag, 22 juli, 2009, 10:50 pm - Russische
door Martin Braak
Afgelopen 25 jaar heb ik met het fokken van hamsters veel meegemaakt. Leuke dingen, maar natuurlijk ook minder leuke dingen. Waarvan één moment vorige week was, waar ik echt totaal onderste boven van was. Ik had namelijk een nestje Merle Rusjes en op een ochtend deed ik de kooi open en lagen de vier jongen van zes/zeven dagen oud dood in het waterbakje. Vier op één rij. Dat kunnen ze zelf niet gedaan hebben en dan gaat een verschikkelijke gedachten door je heen. Zoiets ongelovelijks heb ik nog nooit meegemaakt.

Vandaag was weer een moment. Ik was de hamsterkamer aan het stofzuigen en ik zoog per ongeluk iets op wat niet moest. Ik opende de stofzuiger die altijd in de hamsterkamer staat en wat zag ik: een klein Rusje van 2,5 week oud.

Dit Rusje keek me aan en bleef zitten. Ik kon het gemakkelijk pakken en heb hem direct wat vocht via mijn vinger af laten likken. Daarna heb ik hem in een bak met 10 andere kleine rusjes gezet. Een uurtje later keek ik weer en zag ik hem lekker rondhuppelen net of er niets aan de hand was.

De vraag is hoe kan dit? Bij het voeren en watergeven laat ik de kooi altijd open staan. Ik geef eerst wat voer en dan water. Dit zodat de grote Russen niet weglopen maar gaan eten terwijl ik hun waterbak ververs. Maar... de kooien zijn toch veel te hoog. Of zal er een gat ergens in een kooi zitten waar een kleintje door heen kon? Ik heb die gat niet gevonden. Of zou het per ongeluk aan een deksel gezeten hebben en dat ik die deksel op de grond neer gelegd heb. Maar 2,5 week oud klimt toch nog niet echt?

De minder leuke dingen zijn nooit leuk. Maar gelukkig zijn er ook mooie momenten. Net had ik de buitendeur open staan terwijl het regende en had ik de lamp aan, de muggen komen toch niet naar binnen met dit weer. Mijn camera had ik ff bijgepakt en ik heb een paar geweldige foto's van Rusjes spelend met een wc-rol gemaakt. Wat is het toch leuk om te zien hoe ze aan het spelen zijn. Een paar hammies lagen erbij of ze het warm hadden. En ineens werd alles stil, niets bewoog. De Rusjes gingen liggen. Er begon namelijk een windje te waaien en ineens kwam de koelte naar binnen.
Rebas BBQ, vakantie vakantie 
zondag, 19 juli, 2009, 9:53 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Afgelopen week was het op mijn werk best druk, beetje crisis uitgebroken, kon net de stukken allemaal op tijd klaar maken en dit in de juiste volgorde zodat de cijferbesprekingen allemaal door konden gaan. Ook de stukken t.b.v. de notaris/splitsing van een besloten vennootschap waren op tijd klaar. Wel vond mijn collega het nodig om aan te geven dat het allemaal wel erg laat klaar was. Omdat ik het ten onrechte vond dat hij dit zei en vond, ben ik best ff te keer gegaan.

Vakantie! Qua weer begint het slecht, afgelopen paar maand was het weer prachtig, 25 graden of warmer en soms heftig onweer of regenbui. Maar afgelopen week begon het al te kwakkelen en het lijkt erop dat dit niet veel beter gaat worden.

Gisteren bij Rene een BBQ. Er waren 40 gasten uitgenodigd en de meesten waren wel gekomen. Deel waren Duitsers, ander deel NMC leden, en een aantal rattenliefhebbers zoals Debby en Rian. Fons hield eerst een voordracht m.b.t. bouw, type, waar je op moet letten etc. Type betekent de lengte, de bouw hoe een dier gebouwd is zoals staat het goed op de poten. Fons vertelde dat je bij ratten kon zien dat een rat draagt voor dombo oren. Later bij de bbq was dit een discussie, dat dit niet het geval is. Of het niet altijd het geval is, of dat het geregeld wel zo is en soms niet zichtbaar is, ik weet het niet, ben ja ook geen rattenkenner! Maar ik begrijp wel dat dingen soms als feiten gezegd worden, terwijl het gemiddeld zo is, en dan hoeft het niet altijd te zijn. Een voorbeeld is bijvoorbeeld dragend voor Zwart. Als je de haarpunten bekijkt, dan komt het geregeld voor dat de haarpunten dan zwarter c.q. donkerder zijn. Een Creme dragend voor Zwart bij Syren, die zijn gemiddeld warmer van kleur. Maar het is natuurlijk niet altijd zo.

Al om al, erg gezellig, met leuke mensen gepraat. Rene zei al dat gaan we volgend jaar weer doen! Ik: volgend jaar pas? En dat geeft wel aan hoe leuk het was!

Een foto die ik gisteren heb gemaakt:
Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Aankomende dagen ga ik mijn website veranderen. Ja je leest het goed, er gaat wat veranderen!