Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Rebas BBQ, vakantie vakantie 
zondag, 19 juli, 2009, 9:53 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Afgelopen week was het op mijn werk best druk, beetje crisis uitgebroken, kon net de stukken allemaal op tijd klaar maken en dit in de juiste volgorde zodat de cijferbesprekingen allemaal door konden gaan. Ook de stukken t.b.v. de notaris/splitsing van een besloten vennootschap waren op tijd klaar. Wel vond mijn collega het nodig om aan te geven dat het allemaal wel erg laat klaar was. Omdat ik het ten onrechte vond dat hij dit zei en vond, ben ik best ff te keer gegaan.

Vakantie! Qua weer begint het slecht, afgelopen paar maand was het weer prachtig, 25 graden of warmer en soms heftig onweer of regenbui. Maar afgelopen week begon het al te kwakkelen en het lijkt erop dat dit niet veel beter gaat worden.

Gisteren bij Rene een BBQ. Er waren 40 gasten uitgenodigd en de meesten waren wel gekomen. Deel waren Duitsers, ander deel NMC leden, en een aantal rattenliefhebbers zoals Debby en Rian. Fons hield eerst een voordracht m.b.t. bouw, type, waar je op moet letten etc. Type betekent de lengte, de bouw hoe een dier gebouwd is zoals staat het goed op de poten. Fons vertelde dat je bij ratten kon zien dat een rat draagt voor dombo oren. Later bij de bbq was dit een discussie, dat dit niet het geval is. Of het niet altijd het geval is, of dat het geregeld wel zo is en soms niet zichtbaar is, ik weet het niet, ben ja ook geen rattenkenner! Maar ik begrijp wel dat dingen soms als feiten gezegd worden, terwijl het gemiddeld zo is, en dan hoeft het niet altijd te zijn. Een voorbeeld is bijvoorbeeld dragend voor Zwart. Als je de haarpunten bekijkt, dan komt het geregeld voor dat de haarpunten dan zwarter c.q. donkerder zijn. Een Creme dragend voor Zwart bij Syren, die zijn gemiddeld warmer van kleur. Maar het is natuurlijk niet altijd zo.

Al om al, erg gezellig, met leuke mensen gepraat. Rene zei al dat gaan we volgend jaar weer doen! Ik: volgend jaar pas? En dat geeft wel aan hoe leuk het was!

Een foto die ik gisteren heb gemaakt:
Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Aankomende dagen ga ik mijn website veranderen. Ja je leest het goed, er gaat wat veranderen!
Hoe ver laat je het komen? 
vrijdag, 17 juli, 2009, 8:03 pm - Syrische hamsters
door Martin Braak
Mijn Smurf, de hoofdvader van de Blauwe Syren lijn, is erg oud en het gaat heel slecht met hem. Ruim 2,5 jaar oud is hij. Gisteravond zag ik hem liggen, oogjes dicht geknepen, zwaar ademhalend. Hoe ver laat je het komen, hoe ver laat je het gaan? Hij hoeft natuurlijk ook niet aan verdrogingsdood overlijden. Ik heb hem eerst met mijn vinger wat water af laten likken. Toen voelde ik zijn tandjes. Ik heb daarna een klein waterflesje gevuld en hem laten drinken.

Hij is deels kaal, hij heeft veel huidschilfers, hij loopt heel mank, hij kan nauwelijks staan, laat staan lopen, hij knijpt met zijn ogen, hij is op.

Wat denk je wat ik vanochtend zag? Smurf die door zijn kooi loopt en voer op 1 hoop verzamelde. En wat denk je wat ik zo juist zag? Een zielige Smurf. Ik ga maar ff weer wat water geven.
De zit houding 
donderdag, 16 juli, 2009, 9:02 pm - Russische
door Martin Braak
Foto behorend bij blog
Witte Robbies naar Nella 
donderdag, 16 juli, 2009, 8:24 pm - Roborovski
door Martin Braak
Mijn twee Witte Roborovski's gaan naar een ander Roborovski fokker, namelijk Nella. De twee witjes hadden twee kindjes en beide zijn White-Face van kleur. Dat betekent dat Wit of dominant is of iets anders, bijvoorbeeld toevallig snel verschimmeld zodat ze op jonge leeftijd al Wit zijn.

Nella heeft een familielid van deze twee witten en ik denk dat zij meer uit kan fokken dan ik.

Als je heel goed kijkt, zijn ze niet echt wit. Er is pigment op de haarpunten aanwezig, niet allemaal, maar deel, er is pigment achter de oren en ondervacht is ook wat donker van kleur.

Zelf denk ik dat het om verschimmeling op jonge leeftijd gaat.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Wintervachtproject, ze is weer zwanger 
zondag, 12 juli, 2009, 4:27 pm - Russische
door Martin Braak
Jawel het is weer zo ver, mijn vrouwtje in wintervacht is voor de tweede keer zwanger. Bij deze is het dus niet direct achter elkaar. Terwijl ik op eerste dag van geboorte van eerste nest heb gezien dat ze weer aan het paren waren. Blijkbaar is toen geen succesvol dekking geweest.

Wat mij zorgen maakt, is dat het mannetje iets meer drinkt tegenwoordig. Het mannetje is ook veel te zwaar. Attentiepunt dus.

Foto behorend bij blog