Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Hoe ver laat je het komen? 
vrijdag, 17 juli, 2009, 8:03 pm - Syrische hamsters
door Martin Braak
Mijn Smurf, de hoofdvader van de Blauwe Syren lijn, is erg oud en het gaat heel slecht met hem. Ruim 2,5 jaar oud is hij. Gisteravond zag ik hem liggen, oogjes dicht geknepen, zwaar ademhalend. Hoe ver laat je het komen, hoe ver laat je het gaan? Hij hoeft natuurlijk ook niet aan verdrogingsdood overlijden. Ik heb hem eerst met mijn vinger wat water af laten likken. Toen voelde ik zijn tandjes. Ik heb daarna een klein waterflesje gevuld en hem laten drinken.

Hij is deels kaal, hij heeft veel huidschilfers, hij loopt heel mank, hij kan nauwelijks staan, laat staan lopen, hij knijpt met zijn ogen, hij is op.

Wat denk je wat ik vanochtend zag? Smurf die door zijn kooi loopt en voer op 1 hoop verzamelde. En wat denk je wat ik zo juist zag? Een zielige Smurf. Ik ga maar ff weer wat water geven.
De zit houding 
donderdag, 16 juli, 2009, 9:02 pm - Russische
door Martin Braak
Foto behorend bij blog
Witte Robbies naar Nella 
donderdag, 16 juli, 2009, 8:24 pm - Roborovski
door Martin Braak
Mijn twee Witte Roborovski's gaan naar een ander Roborovski fokker, namelijk Nella. De twee witjes hadden twee kindjes en beide zijn White-Face van kleur. Dat betekent dat Wit of dominant is of iets anders, bijvoorbeeld toevallig snel verschimmeld zodat ze op jonge leeftijd al Wit zijn.

Nella heeft een familielid van deze twee witten en ik denk dat zij meer uit kan fokken dan ik.

Als je heel goed kijkt, zijn ze niet echt wit. Er is pigment op de haarpunten aanwezig, niet allemaal, maar deel, er is pigment achter de oren en ondervacht is ook wat donker van kleur.

Zelf denk ik dat het om verschimmeling op jonge leeftijd gaat.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Wintervachtproject, ze is weer zwanger 
zondag, 12 juli, 2009, 4:27 pm - Russische
door Martin Braak
Jawel het is weer zo ver, mijn vrouwtje in wintervacht is voor de tweede keer zwanger. Bij deze is het dus niet direct achter elkaar. Terwijl ik op eerste dag van geboorte van eerste nest heb gezien dat ze weer aan het paren waren. Blijkbaar is toen geen succesvol dekking geweest.

Wat mij zorgen maakt, is dat het mannetje iets meer drinkt tegenwoordig. Het mannetje is ook veel te zwaar. Attentiepunt dus.

Foto behorend bij blog
Update wintervacht project 
maandag, 6 juli, 2009, 8:57 pm - Russische
door Martin Braak
Op 28 februari dit jaar heb ik twee Russische dwerghamsters boven in schemer gezet om te kijken hoe snel ze in wintervacht gaan. Paar weekjes daarna begonnen ze al wintervacht te krijgen. Op de foto van 22 maart is dat goed te zien. Medio mei begonnen ze al weer naar de normale vacht bij te kleuren. Op 8 juni is een nestje geboren.

Ik zelf had verwacht dat ze veel sneller weer de zomervacht zouden krijgen. Maar het lijkt wel dat terwijl ze jongen hadden, ze niet meer verkleurden. Het gaat nu erg langzaam. Vandaag 6 juli zitten ze nog steeds deels in wintervacht. Aan de kop is te zien dat de zomervacht weer terug komt, maar de achterkant is nog net zo als dik maand geleden.

Foto behorend bij blog