Blog over hamsters

Golvend haar nog steeds te zien, maar het lijkt erop dat het nu iets aan het wegtrekken is 
maandag, juli 28, 2008, 08:35 PM - Russische
door Martin Braak
Wat schattig he?!, golvend haar. Het doet me denken aan schapen. Iemand op het hamsterforum schreef dat Wavy coat bij ratten voorkomt en dat dit wel erg veel op leek. Zijn zijn nu ruim vier weken oud en het is nog steeds zichtbaar dat ze gekruld haar hebben. Het is ook langer. Bij de kont is het voornamelijk te zien.

Een vrouwtje:


Wat ik heel typisch vind, is de achtkant. De haren krullen daar omhoog.Maar bij de mannetjes is het wat minder geworden.

Foto van een mannetje:


Wordt vervolgd!

Vakantie, maar wat gaat de tijd vlug 
woensdag, juli 23, 2008, 07:10 PM - Persoonlijk
door Martin Braak
Ja, mijn vakantie zit er al voor de helft op, om positief te zeggen, ik heb nog meer dan de helft, nog 1,5 week! Maar wat gaat de tijd vlug zeg.

's Ochtends doe ik het lekker rustig aan, mijn dieren rustig aan verzorgen, wat foto's maken van de bijzondere dwerghamsters, kijken of er op internet nog wat nieuws staat, met mijn vader een dik uur fietsen of wandelen (mits goed weer), filmpje kijken, eten, wat aan mijn website doen, eten, fimpje en rustig aan doen. Ow ik val in herhaling! Leven is een groot ritueel.

Afgelopen zondag ben ik bij Rene geweest en heb ik weer uren gepraat over o.a. dwerghamsters. Ook heb ik diverse foto's van zijn dieren mogen maken, vooral van de diverse kleurslagen van de Campbelli dwerghamster. Ik wil namelijk mijn kleurenoverzicht weer aanpassen en verbeteren. Ook heeft hij gevraagd of ik in september mee ga naar Engeland.

Dinsdag naar de Efteling geweest. Altijd leuk en gezellig, samen met mijn nichtje Susan en mijn broer Peter. Het was heel mooi weer en weinig mensen, omdat de weerverwachting slecht was. Geen lange wachttijden. De theater voorstelling vond ik erg leuk, Tita Toverna, een serie die ik vroeger altijd keek. De 3d film is ook heel mooi. Deze is niet gebaseerd op rood + blauw/groen, maar op geelbasis. Daardoor kijk je normaal door het brilletje, maar bij de film krijg je echt het gevoel dat je diepte ziet. De snelle dingen waren ook leuk en vooral soms nat. Ik vind het leuk om te zien hoe ze alles gemaakt hebben. Ook leuk is te kijken naar de mensen om je heen, ieder individueel gedraagd anders en kleed zich anders.Mijn nieuwe auto bevalt super, heerlijk om in zo'n auto te rijden zeg. Het is een 1.6 turbo 150 pk. Ik heb het niet gekocht omdat hij zo snel is, maar omdat zo'n auto heel stabiel rijdt en heel los rijdt. Je hebt op elk moment de kracht om sneller te rijden en ik voel me veiliger in deze auto. Ja je lees het goed, eigenlijk komt het uit mijn angst dat ik in zo'n auto rijdt. Als ik inhaal dat ik niet ineens denk ow, dat ik met gemak in kan voegen, dat ik met iets te remmen en daarna gas te geven weer ruimte kan maken zodat de achterliggende autogek niet meer bumpert. Angst, leven bestaat deels uit angst. Dat ken jij ook, ergens heb je angst voor iets, angst voor eerste afspraak, angst om de persoon waarop je verliefd uit te vragen, angst voor hoogtes, angst voor kleine ruimtes, angst voor snelheid, angst voor vreemde voedsel, angst dus. Angst kent iedereen, angst hoort tot het leven. Maar niet alleen dat hoor: ik wil ook opvallen en met zo'n auto val je op. Het is een beetje anoniem opvallen, mensen kennen je niet, zien zo'n auto, denken bepaald iets over... nee!, het is dat ik denk dat hun denken dat ik iets bijzonders heb, dat geef mij een goed gevoel. En dat is het vreemde van hoe wij eigenlijk zijn.

Langhaar Russen, golvend haar, iets nieuws en dat juist in mijn vakantie, ik heb er vier! En vier is goed, 2 mannen en 2 vrouwen. Super, inteelt? Misschien ga ik inderdaad inteelt plegen. Ik ben heel benieuwd hoe dit verder ontwikkeld. Alhoewel ik eerder had besloten om geen energie in te steken. Ik wil namelijk wat minderen. Maar toch, iets bijzonders, iets mooi, iets raars, iets nieuws, weer iets van mij, weer iets met invloed van mij, weer iets om geschiedenis te maken?

Vandaag heb ik weer nieuwe Mary kooien gekocht, tweedehands en niet nieuw. Ik heb zo ruimte voor mijn Smurf project. Wat fok ik met Smurfen? Nee maloot. Ik heb een Blauwe Syrische hamster en ik geef mijn dieren alleen namen als ze heel bijzonder zijn en dan vernoem ik ze zo dat iedereen weet wat het is. Als ik over een Syre heb die Smurf heet, dan weet de niet-maloten direct dat het om een blauwe kleur gaat. Ik heb hier twee kindjes van Smurf zitten en ik wil eens verder kruisen om te kijken of het om een nieuwe mutatie gaat of dat het slechts om een combinatie van kleurslagen gaat die wij eigenlijk nooit maken en niet realiseren dat dat op blauw lijkt. Wordt vervolgd!

Ik ben een grote gek van films kijken en deze tijd is heel geschikt daarvoor. Er is geen fuck op de tv! Ik heb nog een lading oude films, maar om eerlijk te zijn, dat is ook niet echt wat, zijn de restjes die over gebleven zijn en de slechten blijven toch liggen. Ook heb ik wat oudere films opnieuw gekeken. Sommige films blijven geweldig.

Qua weer is het tot nu toe kwakkelweer, regen en dan weer zonneschijn. In het begin van mijn vakantie waaide het erg hard en de windrichting stond op mijn bijkeuken. Dat vind ik ronduit kut. Dan kan ik niet zo gemakkelijk de deur open houden terwijl ik met mijn beesjes bezig ben. Met beetje mooi weer vind ik dat lekker.

Eind van deze week hebben ze mooi weer voorspeld. En nu maar hopen dat de rest van mijn vakantie mooi weer is! En als de vakantie afgelopen is, ach ik heb nog 25 vakantiedagen over en neem zeker 3 weken met kerst en daartussendoor 13 dagen? Of toch 4 weken met kerst? Wat zal ik doen... Ik ben er nog niet uit! Misschien ligt er iets op mijn looppad dat ik voor meer lange weekenden kiest, misschien ook weer niet.
Heeft een Platinum een witte halsband, vervolg 
maandag, juli 21, 2008, 08:05 AM - Campbelli
door Martin Braak
Gisteren was ik bij René Bastiaans en heb ik diverse Campbelli dweghamsters op foto gezet. Ook heb ik een aantal Platinum op foto gezet.

Wat opvalt is dat er zowel Platinum zijn met een halsband als met grotendeels witte vacht. René vertelde over de halsband variant dat hij dit een slechte Platinum vond.

Helaas zijn de lijnen niet zuiver en weet ik niet of er ook een bondfactor in zit. René vertelde dat Platinum gekruist met Bontfactor ook witte dieren opleverde. Mijn idee is dat hij Platinum en Bond door elkaar is gegooid en dat daarom de echte grote onderscheid niet meer is.

Zonder halsband:


Met halsband, aan de ticking overduidelijk een Platinum:


De laatste foto lijkt erg op een Merle, een mutatie die bij de Russische dwerghamster voorkomt. Maar zoals je kunt zien, is de aalstreep onderbroken. Bij Merle is maar een heel klein stukje onderbroken of geheel niet onderbroken. Maar, bij de Zwarte Merle is dat weer niet zo! De twee mutaties lijken als 1 druppel op elkaar.

Een Zwarte Merle:

Heeft een Platinum Campbelli een witte halsband? 
woensdag, juli 16, 2008, 03:22 PM - Campbelli
door Martin Braak
Platinum is een soort verschimmelfactor. Her en der komen witte haren voor en ze worden wat witter als ze ouder worden. Maar laatst kreeg ik een foto waarop een Platinum met een witte halsband op stond. De foto's waren afkomstig van een Duitse fokster. Maar later kreeg ik weer foto's te zien, dit keer uit Spanje. Ook weer een witte halsband.

Ik heb eens op Platinum gezocht en zag dat de exemplaren van Linda Price ook een witte halsband hebben. Ik dacht en dat heb ik de eigenaren ook vertelt, dat hun exemplaren tevens bondfactor hebben.

De foto's van Platinum die ik heb gemaakt, hebben geen halsband. Dit is wel typisch. Of zou er verschillende zijn? Of toch zoals ik eerst dacht, dat dit door de bontfactor Mi komt.

Wat wel heel typisch is... Een Platinum met een halsband lijkt wel heel erg sprekend op Merle, een mutatie die bij de Russische dwerghamster voorkomt. Er is zelfs een fokker die denkt dat het om eenzelfde mutatie gaat.

Maar dat denk ik zelf niet. Merle kent ook een halsband, maar die doorboort de aalstreep meestal niet. Daarnaast krijg je bij Platinum x Platinum kruisingen ook wit zwartogen uit. Dit krijg je niet door Merle x Merle te kruisen.

Wordt vervolgd!
Golvend haar 
maandag, juli 14, 2008, 07:23 PM - Russische
door Martin Braak
Ik heb vakantie en dat is een goed moment om ook weer eens lekker met mijn hobby bezig te zijn. Ik ben al mijn foto's aan het nalopen of er nog foto's tussen zitten die ik niet gebruikt heb. Vandaag bij de verzorging kwam ik weer nieuwe exemplaren tegen met golvend haar. En daar had ik nog niets over geschreven. Zelf vind ik het niet zo spannend. Het trekt namelijk weer weg.Golvend haar! Het zou zo mooi geweest zijn als dit bleef, volwassen exemplaren met golvend haar. Bijzonder he?!

<< <Terug | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | Volgende> >>