Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Russische dwerghamster vs Campbelli dwerghamster 
donderdag, 15 juni, 2023, 7:57 pm - Russische
door Martin Braak
Ik vind het mooi om de verschillen tussen de twee soorten te zien. Helaas door hybrisering zijn veel Russische dwerghamsters en Campbelli dwerghamsters niet zuiver en missen ze geregeld de echte soort kenmerken.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Zoals je boven kunt zien heeft de Russische dwerghamster een heel ander oor. Het oortje kent namelijk een ander soort vouw waardoor ze de oren gevouwen kunnen dragen. Bij de Campbelli dwerghamster komt soms ook in originele lijnen een vouw voor, maar dat ziet er anders uit. En heeft niet het doel om hun oor gevouwen te dragen. De Campbelli dwerghamster kent een wat groter oor, maar wanneer de Russische dwerghamster nieuwsgierig en wakker is, staan de oren spits recht op en is dit niet altijd te zien. Maar bij de hybride Russische dwerghamsters zie je vaak een te lange oorschelp en te rond.

De oogstand van de Russische dwerghamster is wijder en de Campbelli dwerghamster kijkt meer naar voren. De aalstreep van de Campbelli dwerghamster is veel dunner, wordt niet extreem dikker op de kop en helemaal niet in de nek. De neus is hier mooi te zien. Oude forum topics met beschrijving van verschillen vertellen over de 8-vormige neus, een neus met bolletjes. Anno nu wordt het niet zoveel hier over geschreven omdat de verschillen tussen de twee soorten minder is geworden. Maar hier zie je het verschil heel goed. De Campbelli dwerghamster heeft zeg maar een elastiekje om de neus en je ziet twee bolletjes.