Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Het is alweer 1 juni! 
zondag, 1 juni, 2014, 9:03 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Ongelovelijk hoe snel tijd gaat: het is alweer 1 juni! En nog maar 21 dagen tot dat de langste dag van het jaar is! Afgelopen twee keer waren deze dagen niet echt mooi qua weer. De langste dag van het jaar vind ik altijd leuk om even stil te staan, even met een koud colatje in warme weer terug kijken wat gebeurd is en weer focussen wat aan zit te komen. Want daarna komen de leuke dagen zoals de zomervakantie, maar ook dat de dagen weer korter worden.

Op dit moment, 22:05 dat ik dit schrijf, gaat de zon onder. Het wordt schemerig. Nog zes weekjes werken en dan heb ik eindelijk vier weken vakantie. En die zes weekjes kan mij niet snel genoeg voorbij zijn.

Afgelopen zes maand hebben wij ontzettend stabiel weer gehad. Voorgaande twee jaren waren tot aan juli erg koud, maar dit keer is het heel anders. Wij hebben veel mooi weer gehad, behalve afgelopen week. Er is hier ontzettend veel regen gevallen zeg. En dan begint de vliegen ellende :S.

Gisteren kreeg ik te horen dat de NKV clubdag en ledenvergadering niet doorgaat. Deze was volgende week gepland. Helaas is e.e.a. niet up-to-date en loopt de vereniging achter op de vastleggingen. Ikzelf heb het idee dat de vereniging gedragen wordt door enkele leden. Een vereniging betekent dat je samen verenigt en dat je met elkaar de schouders onderzet. Dat betekent in mijn ogen dat er ook verplichtingen zijn. Namelijk meehelpen en meedoen. Het is niet zo dat je een tennisvereniging opricht en de kantine niet bemant, er geen planning gemaakt wordt omdat ... Nee! De sportverenigingen kennen een soort gelijk probleem. Leden willen eigenlijk liefst alleen maar consumeren. Maar niet actief meehelpen. Een aantal verenigingen hebben daarom de contributie verhoogd en geven dit terug als je meehelpt. Misschien moet de NKV dit ook gaan doen? Ik ga je nu voorspellen, als er geen ommekeer komt, is over vijf jaar geen NKV meer zoals wij die nu kennen.

Tijden veranderen en dat merk je. Fokkers van honden komen nu geregeld in het nieuws o.a. dat bastaards gezonder zijn, dat er een DNA test komt voor fokhonden, etc. Ook binnen de hamsterwereld is op dit moment veel onrust omdat veel Rusjes afstammen van ouderdieren die defecten hadden. En worden veel Rusjes uit de fok gedaan om risico te verminderen. De fokkers willen foutloos fokken, zonder defecten. Bij het lezen van een artikel over honden las ik een citaat van de heer Gubbels: Genetische afwijkingen horen bij het leven. En daar heeft hij een goede punt. Fokken van alleen maar gezonde dieren is een utopie.

Had ik al gezegd: nog zes weken!