Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
N.K.V. ledenvergadering en clubdag 
zondag, 9 juni, 2013, 5:37 pm - Evenementen
door Martin Braak
Zaterdag 8 juni was het zover: de jaarlijkse ledenvergadering van N.K.V. en clubdag. In de ochtend eerst de vaste ritueel. De verschillende verslagen werden voorgelezen, kas controle, etc. In verband met het vertrek van Cees omdat hij niet achter de nieuwe richting van de vereniging kon staan, werd wederom een nieuwe voorzitter gekozen. Het was dan ook niet verrassend dat René Bastiaans voorzitter is geworden. Dit in verband met het samensmelten met de N.K.V.

De toekomstplannen werden besproken. Zo gaat de vereniging een eigen standaard opstellen voor kleurslagen die niet niet erkend zijn. Zeg maar een leidraad hoe fokkers het willen hebben. En van de erkende kleuren gaat N.K.V. een uitgebreider standaard opstellen. Zodat voor fokkers meer duidelijkheid geeft. De vereniging houdt grotere open evenementen. Intern worden leden opgeleid tot keurmeester zodat de stap naar KLN keurmeester kleiner is.

Zelf ben ik afgetreden als bestuurder. Afgelopen 3 jaar vond ik het veel werk voornamelijk omdat ik meerdere petten op kreeg. Jaarboek, website, af en toe nieuwsbrief maken en andere kleine dingetjes die erbij kwam kijken zoals opzetten van enquete, maken van spandoek, etc. En dat kost verdomd veel tijd. Soms te veel. En door het niet focussen op één taak, kan je er niet voor gaan. Vanaf nu ga ik me focussen op de N.K.V. website en laat ik de andere dingen meer over aan anderen.

In de middag werd er een lekenkeuring gehouden en dat was zeer gezellig. De dwerghamsters van Peter werden op tafel gezet en we gingen samen paraten over wat we ervan vinden. De Pearls zagen er mooi qua ticking uit moet ik zeggen. Alleen de ticking kleur ging het allemaal richting blauwgrijs in plaats van grijszwart. En dat vond ik minder mooi. Zo dacht ik dat leiblauw een wat lichter kleur was. Dat is dus niet het geval. Anneke vertelde dat een blauw-wildkleur een leiblauwe onderkleur moet hebben en dat is een zeer donkergrijze kleur.

Ook vertelde Anneke dat ze wetenschappelijk satijn cavia's hadden onderzocht en dat ze tot ontdekking zijn gekomen dat een satijnhaar niet hol van binnen is, maar kleine ruimtjes heeft/blokjes. Ik heb het niet helemaal meegekregen. Dus binnenkort even navragen!




Overige blogposts worden nu geladen...