Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Juni 2013»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
5 augustus 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 352.780
   Vandaag: 19
   Gisteren: 59
  N.K.V. ledenvergadering en clubdag 
  zondag, 9 juni, 2013, 5:37 pm - Evenementen
  door Martin Braak
  Zaterdag 8 juni was het zover: de jaarlijkse ledenvergadering van N.K.V. en clubdag. In de ochtend eerst de vaste ritueel. De verschillende verslagen werden voorgelezen, kas controle, etc. In verband met het vertrek van Cees omdat hij niet achter de nieuwe richting van de vereniging kon staan, werd wederom een nieuwe voorzitter gekozen. Het was dan ook niet verrassend dat René Bastiaans voorzitter is geworden. Dit in verband met het samensmelten met de N.K.V.

  De toekomstplannen werden besproken. Zo gaat de vereniging een eigen standaard opstellen voor kleurslagen die niet niet erkend zijn. Zeg maar een leidraad hoe fokkers het willen hebben. En van de erkende kleuren gaat N.K.V. een uitgebreider standaard opstellen. Zodat voor fokkers meer duidelijkheid geeft. De vereniging houdt grotere open evenementen. Intern worden leden opgeleid tot keurmeester zodat de stap naar KLN keurmeester kleiner is.

  Zelf ben ik afgetreden als bestuurder. Afgelopen 3 jaar vond ik het veel werk voornamelijk omdat ik meerdere petten op kreeg. Jaarboek, website, af en toe nieuwsbrief maken en andere kleine dingetjes die erbij kwam kijken zoals opzetten van enquete, maken van spandoek, etc. En dat kost verdomd veel tijd. Soms te veel. En door het niet focussen op één taak, kan je er niet voor gaan. Vanaf nu ga ik me focussen op de N.K.V. website en laat ik de andere dingen meer over aan anderen.

  In de middag werd er een lekenkeuring gehouden en dat was zeer gezellig. De dwerghamsters van Peter werden op tafel gezet en we gingen samen paraten over wat we ervan vinden. De Pearls zagen er mooi qua ticking uit moet ik zeggen. Alleen de ticking kleur ging het allemaal richting blauwgrijs in plaats van grijszwart. En dat vond ik minder mooi. Zo dacht ik dat leiblauw een wat lichter kleur was. Dat is dus niet het geval. Anneke vertelde dat een blauw-wildkleur een leiblauwe onderkleur moet hebben en dat is een zeer donkergrijze kleur.

  Ook vertelde Anneke dat ze wetenschappelijk satijn cavia's hadden onderzocht en dat ze tot ontdekking zijn gekomen dat een satijnhaar niet hol van binnen is, maar kleine ruimtjes heeft/blokjes. Ik heb het niet helemaal meegekregen. Dus binnenkort even navragen!
  Roxy de hamster gaat soms kamperen 
  donderdag, 6 juni, 2013, 8:23 pm - Syrische hamsters
  door Martin Braak
  Mijn hamster Roxy, een zwart schildpad satijn, is laatste tijd soms lastig. Lastig in de zin dat zij een hele eigen mening heeft hoe de kooi ingedeeld. Ze gaat soms kamperen!....

  Laatst had ze namelijk wel heel bijzonder nest. Ze had namelijk haar voerbak en waterbakje naar het gebied waar haar molen staat, versleept en daarna de molen erop laten vallen. En daaronder sliep ze. Onder haar molen inclusief voer en waterbakje. Het paste net. En dan denk jij vast: dat is toevallig. Nee nee, ze doet het vaker. Ze gooit geregeld haar molen omver en gaat daaronder slapen.

  Tik tik tak tak hoor ik soms en dan is ze weer bezig. Paar dagen geleden had ik haar molen eruit gehaald. Ik werd ff gek van. En tja dan gaat zij met haar voerbak en waterbak aan de sleep. En maakt ze daar een nest van.

  Foto

  Foto

  Trouwens iets anders, weet jij dat een langhaar satijn Syrische hamster heel zacht aanvoelt?

  Postduif Koertje 
  zondag, 2 juni, 2013, 8:50 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Vorige week vrijdag zag ik ineens in de hoek van mijn tuin een duif zitten. Stilletjes, bewoog niet, oogjes dicht. Ach, wat zielig! En ik ging al direct over tot actie. In mijn garage ligt een bakje en dat wilde ik vullen met water... En op moment dat ik mijn garagedeur open deed, floepte de duif naar binnen. Pik pik pik, tok tok tok, en hij was aan het smullen. In mijn garage ligt op de grond namelijk wat gevallen voer en daar zit zaden en graan tussen.

  Maar daarna bleef hij zitten. Beetje bij beetje heb ik dat weekend hem voer en water gegeven. Hij heeft twee ringen om de poot. Het gaat om een Duitse postduif en ik heb de kweker gevonden... Alleen kan ik hem telefonisch benaderen en niet per mail. Maar ... Op Facebook werd door aantal mensen aangegeven dat wanneer deze postduif terug naar zijn baas ging, hij afgemaakt zou worden. Dit omdat hij niet voldoet. Ik heb daarom zijn baasje maar niet gebeld... Want ik kan geen Duits!

  Koertje, zoals ik de duif heb genoemd, komt elke dag even eten en drinken. Soms zit hij op de garage te koekeloeren wat ik aan het doen ben. En soms loopt hij achter mij aan terwijl ik kooien aan het schoon maken ben. Koertje moet dan nog wel een duivenhok krijgen.... Tenminste als hij blijft terug komen.

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Eén van de eerste hamster hoofdrollen: Kruimeltje in Nils Holgersson 
  zondag, 2 juni, 2013, 8:29 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Toen ik nog heel klein was ging ik twee keer in de week naar spraakles. En ik kan mij nog herinneren dat wanneer ik thuis kwam een nieuwe aflevering van Nils Holgersson op televisie kwam. Ik heb als kind alle afleveringen gekeken en ik vond het toen geweldige serie. Niet alleen om het verhaal natuurlijk... Ook om Kruimeltje! Kruimeltje was namelijk de hamster van Nils.

  Het verhaal begon over Nils een verwend kind. En dat hij de hamster niet goed verzorgde. Hij moest iets leren en dat moest echt van zijn vader. Want hij hoefde niet mee naar de kerk. Al snel was Nils afgeleid en ging hij met de hamster spelen. En toen kwam er een kabouter binnen. Nils ving de kabouter en chanteerde hem. Een gouden munt om hem weer vrij te laten was niet genoeg. Toen toverde de kabouter Nils in een heel klein kabouter. Net zo groot als Kruimel. Rond om de boerderij waren allemaal kippen die Nils wel even een lesje wilde leren. Nils lukte om te ontsnappen samen met de witte gans en de hamster. En ze sloten aan bij een groep wilde gansen en maakten onderweg verschillende verhalen mee.

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Nils Holgersson is de hoofdpersoon van het kinderboek Nils Holgerssons Wonderbare Reis van Selma Lagerlöf uit 1906. Het boek is bedoeld om kinderen op een speelse manier de aardrijkskunde van Zweden te leren. Het boek werd in veel talen vertaald. In 1911 verscheen de eerste Nederlandstalige uitgave. In 2001 verscheen de 23ste druk. In 2010 verscheen een nieuwe en voor het eerst integrale vertaling in het Nederlands.

  In 1980 is door een Japanse studio een animatiefilm van deze boek gemaakt. In 1983 is deze serie door de Vara uitgezonden.

  Of wel ik was 9 jaar oud toen ik die serie keek! En als ik de serie nu terug kijk dan schrik ik hoe eenvoudig alles uitzag. Als kind beleef je het totaal anders.

  En nu het bijzondere! Onze Syrische hamsters stammen van de gevangen exemplaren uit 1930 af. En de boek is in 1906 geschreven. Ik heb her en der gezocht en concludeer dat in het originele verhaal Nils geen hamster heeft en alleen met de ganzen meegaat.
  Geen woorden met woorden 
  woensdag, 29 mei, 2013, 9:41 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Eergister zat ik naar De Beste Singer Songwriter te kijken en daarin zong Maaike Ouboter een zelf geschreven liedje. Kippenvel!, ik heb er geen woorden voor hoe mooi dit liedje in elkaar zit.  Je kust me, Je sust me, Omhelst me, gerust me
  Je vangt me,
  Verlangt me
  Oneindig ontbangt me
  Je roept me
  Je hoort me
  Je redt en verstoort me
  Gelooft me,
  Berooft me
  Verstikt en verdooft me

  Je ademt en leeft me
  Siddert en beeft me
  Vertrouwt me,
  Beschouwt me als mens
  En weerhoudt me
  Van bozige dromen
  Die op komen dagen
  De eenzame vragen van eindig geluk

  Met je krullen
  als nacht
  Hoe je praat, hoe je lacht
  Hoe je stem zo dichtbij als een engel verzacht
  In mijn dromen doorstromen,
  Oneindige leegtes
  Je remt me
  Je temt me
  Je roert en beweegt me

  Ik mis je
  Ik mis je
  Ik grijp je, ik gris je
  Ik wil je
  Bespeel je,
  Ik roer en beveel je
  om bij me te blijven
  In donkere nachten
  Niet meer te smachten naar jou

  Laat me los
  Ik moet nu alleen
  en houdt me vast als het nodig is
  In gedachten
  ik zoek je in alles om me heen
  maar al denk ik soms dat het zo beter is
  Kan ik het niet helpen dat ik je soms mis

  Ik smoor je
  Bevroor je
  Verlos, en verloor je
  Weg naar een andere plek maar ik hoor je
  Omarm je
  Verwarm je
  Ik zie je en voel je
  Ik aai je
  Ik streel je
  Ik knuffel en kroel je

  Je rijpt me
  Begrijpt me
  Verwart en misleidt me
  Het schrikt me soms af
  Hoeveel ik op je lijk nu

  Mijn glimlach
  Mijn tranen
  Mijn liefde voor leven
  Het spijt me van alles
  Kom help en bevrijd me

  Laat me los
  Ik kan het alleen
  maar houd me vast als het nodig is
  In gedachten
  Ik vind je in alles om me heen

  Maar al denk ik soms dat het zo beter is
  Kan ik het niet helpen dat ik je mis

  Ik kus je
  Ik sus je
  Ik doof en ik blus je
  Je blijft heel dichtbij me
  Maar in mijn hoofd rust je


  Wat een prachtige tekst, Maaike top!, hopen dat wij vaker kunnen genieten van jou werk!

  <<Eerste <Terug | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | Volgende> Laatste>>