Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Juni 2013»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
11 mei 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 343.876
   Vandaag: 2
   Gisteren: 59
  Postduif Koertje 
  zondag, 2 juni, 2013, 8:50 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Vorige week vrijdag zag ik ineens in de hoek van mijn tuin een duif zitten. Stilletjes, bewoog niet, oogjes dicht. Ach, wat zielig! En ik ging al direct over tot actie. In mijn garage ligt een bakje en dat wilde ik vullen met water... En op moment dat ik mijn garagedeur open deed, floepte de duif naar binnen. Pik pik pik, tok tok tok, en hij was aan het smullen. In mijn garage ligt op de grond namelijk wat gevallen voer en daar zit zaden en graan tussen.

  Maar daarna bleef hij zitten. Beetje bij beetje heb ik dat weekend hem voer en water gegeven. Hij heeft twee ringen om de poot. Het gaat om een Duitse postduif en ik heb de kweker gevonden... Alleen kan ik hem telefonisch benaderen en niet per mail. Maar ... Op Facebook werd door aantal mensen aangegeven dat wanneer deze postduif terug naar zijn baas ging, hij afgemaakt zou worden. Dit omdat hij niet voldoet. Ik heb daarom zijn baasje maar niet gebeld... Want ik kan geen Duits!

  Koertje, zoals ik de duif heb genoemd, komt elke dag even eten en drinken. Soms zit hij op de garage te koekeloeren wat ik aan het doen ben. En soms loopt hij achter mij aan terwijl ik kooien aan het schoon maken ben. Koertje moet dan nog wel een duivenhok krijgen.... Tenminste als hij blijft terug komen.

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Eén van de eerste hamster hoofdrollen: Kruimeltje in Nils Holgersson 
  zondag, 2 juni, 2013, 8:29 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Toen ik nog heel klein was ging ik twee keer in de week naar spraakles. En ik kan mij nog herinneren dat wanneer ik thuis kwam een nieuwe aflevering van Nils Holgersson op televisie kwam. Ik heb als kind alle afleveringen gekeken en ik vond het toen geweldige serie. Niet alleen om het verhaal natuurlijk... Ook om Kruimeltje! Kruimeltje was namelijk de hamster van Nils.

  Het verhaal begon over Nils een verwend kind. En dat hij de hamster niet goed verzorgde. Hij moest iets leren en dat moest echt van zijn vader. Want hij hoefde niet mee naar de kerk. Al snel was Nils afgeleid en ging hij met de hamster spelen. En toen kwam er een kabouter binnen. Nils ving de kabouter en chanteerde hem. Een gouden munt om hem weer vrij te laten was niet genoeg. Toen toverde de kabouter Nils in een heel klein kabouter. Net zo groot als Kruimel. Rond om de boerderij waren allemaal kippen die Nils wel even een lesje wilde leren. Nils lukte om te ontsnappen samen met de witte gans en de hamster. En ze sloten aan bij een groep wilde gansen en maakten onderweg verschillende verhalen mee.

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Nils Holgersson is de hoofdpersoon van het kinderboek Nils Holgerssons Wonderbare Reis van Selma Lagerlöf uit 1906. Het boek is bedoeld om kinderen op een speelse manier de aardrijkskunde van Zweden te leren. Het boek werd in veel talen vertaald. In 1911 verscheen de eerste Nederlandstalige uitgave. In 2001 verscheen de 23ste druk. In 2010 verscheen een nieuwe en voor het eerst integrale vertaling in het Nederlands.

  In 1980 is door een Japanse studio een animatiefilm van deze boek gemaakt. In 1983 is deze serie door de Vara uitgezonden.

  Of wel ik was 9 jaar oud toen ik die serie keek! En als ik de serie nu terug kijk dan schrik ik hoe eenvoudig alles uitzag. Als kind beleef je het totaal anders.

  En nu het bijzondere! Onze Syrische hamsters stammen van de gevangen exemplaren uit 1930 af. En de boek is in 1906 geschreven. Ik heb her en der gezocht en concludeer dat in het originele verhaal Nils geen hamster heeft en alleen met de ganzen meegaat.
  Geen woorden met woorden 
  woensdag, 29 mei, 2013, 9:41 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Eergister zat ik naar De Beste Singer Songwriter te kijken en daarin zong Maaike Ouboter een zelf geschreven liedje. Kippenvel!, ik heb er geen woorden voor hoe mooi dit liedje in elkaar zit.  Je kust me, Je sust me, Omhelst me, gerust me
  Je vangt me,
  Verlangt me
  Oneindig ontbangt me
  Je roept me
  Je hoort me
  Je redt en verstoort me
  Gelooft me,
  Berooft me
  Verstikt en verdooft me

  Je ademt en leeft me
  Siddert en beeft me
  Vertrouwt me,
  Beschouwt me als mens
  En weerhoudt me
  Van bozige dromen
  Die op komen dagen
  De eenzame vragen van eindig geluk

  Met je krullen
  als nacht
  Hoe je praat, hoe je lacht
  Hoe je stem zo dichtbij als een engel verzacht
  In mijn dromen doorstromen,
  Oneindige leegtes
  Je remt me
  Je temt me
  Je roert en beweegt me

  Ik mis je
  Ik mis je
  Ik grijp je, ik gris je
  Ik wil je
  Bespeel je,
  Ik roer en beveel je
  om bij me te blijven
  In donkere nachten
  Niet meer te smachten naar jou

  Laat me los
  Ik moet nu alleen
  en houdt me vast als het nodig is
  In gedachten
  ik zoek je in alles om me heen
  maar al denk ik soms dat het zo beter is
  Kan ik het niet helpen dat ik je soms mis

  Ik smoor je
  Bevroor je
  Verlos, en verloor je
  Weg naar een andere plek maar ik hoor je
  Omarm je
  Verwarm je
  Ik zie je en voel je
  Ik aai je
  Ik streel je
  Ik knuffel en kroel je

  Je rijpt me
  Begrijpt me
  Verwart en misleidt me
  Het schrikt me soms af
  Hoeveel ik op je lijk nu

  Mijn glimlach
  Mijn tranen
  Mijn liefde voor leven
  Het spijt me van alles
  Kom help en bevrijd me

  Laat me los
  Ik kan het alleen
  maar houd me vast als het nodig is
  In gedachten
  Ik vind je in alles om me heen

  Maar al denk ik soms dat het zo beter is
  Kan ik het niet helpen dat ik je mis

  Ik kus je
  Ik sus je
  Ik doof en ik blus je
  Je blijft heel dichtbij me
  Maar in mijn hoofd rust je


  Wat een prachtige tekst, Maaike top!, hopen dat wij vaker kunnen genieten van jou werk!
  Even bijbloggen 
  dinsdag, 21 mei, 2013, 8:08 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  De mensen die mij kennen weten dat ik nieuwe woorden bedenk die vaak niet geschikt zijn voor de Dikke Van Dale. Vandaag weer eentje: bijbloggen.

  Even bijbloggen. Op moment dat ik dit type wordt op de TV gezegd dat de prijs van varkensvlees gedaald is omdat het geen BBQ weer is. Nee het is dramatisch weer vind ik. Dramatisch op zijn Nederlands natuurlijk, af en toe mooi weer, vaak slecht weer. Het spant erom of dit jaar de koudste lente ooit wordt. Het is nu ongeveer 8 graden lager dan gemiddeld. En het is al wat jaartjes geleden dat wij een prachtige zomer hadden met heel mooi weer. Maar wat te denk van 2007... april/mei hadden we toen zo mooi weer!

  Afgelopen pinksterweekend ben ik dan ook weer druk met de website bezig geweest. Ow, wat dan?, je ziet niets? Nee dat klopt. Achter de schermen wordt gebouwd aan een registratie en inlog systeem zodat mensen straks kunnen registreren, per email een update krijgen als iets nieuws geplaatst worden en (in de toekomst hoor) berichten kunnen plaatsen inclusief foto's. Ook ben ik bezig met een totaal update van mijn blogsysteem. Alleen dit gaat wat meer tijd kosten... En verwacht pas in de zomervakantie dit te kunnen introduceren. Maar... het kan ook zomaar zijn dat dit nog wat langer gaat duren.

  Mijn Oompa Loompa project gaat redelijk goed. Ik zet mijn Syrische hamster Oompa Loompa elke dag op de foto. In januari en februari was dat nog op een blauwe handdoek. Echter ze wil daar niet meer opzitten. Ze loopt dan direct weg. Op de leuning van de bank wil ze nog wel stil zitten. Wel jammer, maar helaas. Van alle foto's ga ik een Youtube filmpje maken zodat je in kleine 1000 seconden een hamster ziet opgroeien. Helaas kreeg ik vorige week te horen dat haar zus Nutella overleden is. Zo jong, zo mooi was ze, wat jammer! Nutella is de zus van Oompa Loompa en ik vond haar nog mooier. Maar heb haar weggegeven.

  Omdat we in april toch een paar mooie dagen hadden is bij mij een ware dwerghamstergeboortegolf ontstaan. Prachtig scrabblewoord. Echt een hele boel! Ook mijn Roborovski dwerghamsters hadden ineens veel zin.

  Nog negen weekjes en dan heb ik een kleine vier en halve week vakantie. De tijd vliegt voorbij!

  Foto
  Een wasbeurd en dat met de achterpoot 
  zaterdag, 18 mei, 2013, 11:20 am - Russische
  door Martin Braak
  Foto's maken tijdens een wasbeurd is altijd lache! Kijk onderstaande foto's maar eens. Het bijzondere is dat dit klein Rusje van nog geen vier weken oud zijn achterpoot ging gebruiken.

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  <<Eerste <Terug | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | Volgende> Laatste>>