Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Juni 2010»
MaDiWoDoVrZaZo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
30 mei 2024

Laatste reacties

 • HJ
  woensdag, 22 mei, 2024, 4:31 pm
  Wat slecht georganiseerd KFC Almelo. We...

 • Deborah
  zondag, 5 mei, 2024, 10:55 pm
  This sounds like animal activism gone...

 • Martin Braak (www.Dwerghamster.nl)
  zaterdag, 24 februari, 2024, 5:40 pm
  Ja hé :)

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

 • Totaal: 470.462
  Vandaag: 28
  Gisteren: 61
Het is weer zomer 
donderdag, 24 juni, 2010, 10:12 pm - Overige
door Martin Braak
Ja het is weer zomer! De langste dag hebben we achter de rug en we gaan weer richting kerst. Times fly if you have fun zeggen ze wel maar het is eerder dat je in een ritueel van het leven bevindt en de dagen passeren en voordat je het weet ben je weer een jaar verder.

Foto behorend bij blog
(Kerstkaart 2006)

Zelf moet ik nog drie weekjes werken en dan heb ik vakantie. En ik hoop dat we zo mooi weer hebben als nu. Afgelopen maanden hebben we niet zo prachtig weer gehad, ja wel lekker qua temperatuur, maar kwakkel weer met veel wind. Afgelopen jaren hadden we altijd in mei een mooi week met veel zon, zelfs al in april. Dit jaar niet, tenminste niet dat ik herinner en ook niet als ik terug kijk naar mijn foto's. Het jaar begon koud met veel sneeuw.

Foto behorend bij blog

In mijn vakantie ben ik vanalles van plan. Zoals een test wat voor voer dwerghamsters eten wanneer het voer gesorteerd en in overvloed aanwezig is. En verder met de website van NMC. Ook ben ik samen met Rene bezig met een site over ratten. Net als deze site, maar dan anders qua template.

Afgelopen week beetje een baalweek. Vandaag merkte ik dat een nieuwe kooi niet goed afsloot. Gisteren had ik de jonge dieren daar in gedaan, pak weg 15-20 stuks. Er zat ook een prachtig Mandarijn bij. Vanochtend terwijl de buiten deur open stond en ik lekker bezig was, zag ik de Mandarijn niet meer. Ontsnapt! Nog erger, hoeveel zijn er ontsnapt? Nog erger, waar zijn ze? Helaas ik heb ze niet gevonden laat staan of ik weet of ze nog zijn. Terwijl Nederland voetbal zat te kijken, WK 2010 Nederland tegen Kameroen, was ik de vloer aan het stofzuigen. Want in zo'n geval moet ik geen voer op de vloer hebben liggen. Dit zodat ze op zoek moeten naar eten en ik kan gokken waar ze zijn. Elke kamer heb ik voer liggen. Dit keer heb ik ook muizenvallen neergezet. Dit omdat ze heel klein zijn en overal kunnen komen, ze vloepen zo onder de deuren door.

Werk zit ook een beetje tegen, krijg het niet af, drukte blijft aanhouden en er komt steeds meer bij. En dat voor de zomervakantie.

Golvend haartjes gaan super, eerst was ik bang dat ik ze kwijt zou raken, nu heb ik ze in overvloed en heb ik zelfs een koppel weggegeven. Het blijft een vreemde mutatie, soms trekt het weg en komt het later weer. Ik bedoel de haren zijn eerst golvend, dan vrij normaal en daarna beginnen ze als punkjes uit te zien. Denk dat veel mensen zullen denken dat hun hamster snel verouderd. Het hoort erbij. Ook heb ik nu exemplaren waar het lijkt dat ze veel meer glans hebben. Satijn? Kan gewoon weg niet. En ineens krijg ik uit golvend haar lijn ook een Geel bluefawn. Typisch is dat tot nu toe golvend haar alleen bij zwart gerelateerde kleuren zichtbaar is. Zou het echt een mutatie zijn die alleen zichtbaar is als het aa is?

Foto behorend bij blog

Afgelopen week mailcontact gehad met een wetenschapper/onderzoeken en hij had de vraag of er nog met dansmuizen gefokt wordt. In 1912 zijn ze voor het eerst beschreven en zijn ze zelfs opgezet. Hij vond ze terug en was bezig met het onderzoeken hoe ze ontstaan zijn en waar ze nog zijn. De dansmuis afwijking zien we helaas vaker bij andere soorten terug. Bij de Roborovski dwerghamster is een precies eenzelfde afwijking bekend.

Zal de voorspelling uitkomen? Deze week een hitte golf. 2013 een zonnestorm waarbij veel elektra kapot gaat en dat veel branden uit gaan breken. Dit heeft Nasa namelijk voorspelt. We zullen zien.