Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Mei 2023»
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
25 juni 2024

Laatste reacties

 • Helv
  zondag, 9 juni, 2024, 8:15 am
  Waar is de sectorgroep om tegen deze...

 • HJ
  woensdag, 22 mei, 2024, 4:31 pm
  Wat slecht georganiseerd KFC Almelo. We...

 • Deborah
  zondag, 5 mei, 2024, 10:55 pm
  This sounds like animal activism gone...

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

 • Totaal: 472.043
  Vandaag: 49
  Gisteren: 61
En zo was de bijkeuken weer schoon 
woensdag, 31 mei, 2023, 9:22 pm - Andere zaken
door Martin Braak
In januari dit jaar kreeg ik de eerste brief met betrekking tot de onderhoud van de CV-ketel en ik dacht huh?, die is eind juli 2022 nog gedaan en daar had ik zelfs nog een blogje over geschreven. Of tenminste dat dacht ik, anders wel vermeld in mijn vakantieblog. Want mijn vakantie begon met het schoon maken van de hamsterkamer en daarna ontvangst van de CV-ketel monteur.

Ik nam contact met ze op en kreeg een berichtje terug dat het een foutje was. Februari kreeg ik weer een brief. Ff vooruitspoelen in april had ik al meer dan vijf van die brieven en ik was er helemaal klaar mee. De laatste mailverkeer was in mei waar ik vroeg wat nu precies de bedoeling hiervan was. De laatste uitnodiging zou geen foutje zijn want die ging niet over de CV-ketel maar de afzuiginstallatie. Maar die maken ze altijd gelijk schoon, dat is voor mij nooit gesplitst geweest. Waren ze mee eens en zo ... kreeg ik natuurlijk weer een brief! Ik heb ze vandaag maar laten komen. Want ik heb deze week een weekje vrij en vandaag stond de grote schoonmaak gepland.

Het is altijd wel een gedoe, want ik heb rondom de CV-ketel diverse kooien staan. En ik heb dit in de ochtend eerst verplaatst. En de monteur die langs kwam was er eerder geweest. Dus ik hoefde dit keer geen groot uitleg te geven over mijn bijzondere hobby. En hij kwam alleen voor de afzuiginstallatie die nog geen jaar geleden ook schoon was gemaakt. Tja, als dat bedrijf dubbele kosten wil maken m.b.t. voorrijkosten.

Daarna vandaag de hele bijkeuken schoon gemaakt en terwijl ik bezig was genoten van het mooie weer. Heerlijk! Ik stond vandaag nog wel even stil bij het feit dat het nog zeven weken duurt voordat ik zomervakantie heb. En dat vandaag alweer de laatste dag van mei is. Wat is de tijd snel gegaan, te snel.

Dat de huisdierenlijst nog niet definitief is, maak mij onzeker. Alles rondom mijn hobby is het niet helemaal meer genieten. Ik hoop dat er snel duidelijkheid is en dat ik niet hoef te stoppen. Het zou echt doodzonde zijn dat de politiek van vandaag besluit dat Russische dwerghamsters en Campbelli dwerghamsters zeer gevaarlijke dieren zijn, die niet buiten gehouden kunnen worden en virussen over kunnen brengen. En dat ze zo gevaarlijk zijn, dat ze verboden moeten worden! Alternatief genoeg op de huisdierenlijst: een kameel of een waterbuffer. Maar geen tamme leuke lieve dwerghamsters. Want ik reken de Chinese dwerghamster niet tot een tamme leuke lieve huidier dwerghamster. Want zij zijn schuwer, veel lastiger te fokken en daarom nooit in grote getallen te fokken. Het zijn totaal ander type dieren dan Russische dwerghamsters. De wetenschappers hebben gekeken naar wetenschappelijke artikelen en niet naar de huisdier zelf. Ze hebben geen dier bekeken of geaaid. Alleen maar onderzoeken gedaan met wilde dieren. Dit is geen wetenschap, dit is afschuwelijk!