Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Mei 2012»
MaDiWoDoVrZaZo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
6 mei 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 343.627
   Vandaag: 48
   Gisteren: 59
  Vandaag gekoppeld 
  zondag, 6 mei, 2012, 5:35 pm - Russische
  door Martin Braak
  Afgelopen week is het vrouwtje van één van mijn koppels overleden. Ja, dat gebeurd geregeld. Het bijzondere is dat dit mannetje heel lang in mijn huiskamer heeft gestaan. Zijn karakter is heel bijzonder: zeer lief!

  Direct na het overlijden van zijn partner kon je dit aan hem merken. Minder actief en veel slapen.

  Ik heb ook een vrouwtje, gestopt met fokken en partner overleden. Wat ik in deze gevallen vaak doe is opnieuw koppelen. Zodat ze elkaar gezelschap zijn. Hieronder een paar foto's die ik zojuist gemaakt heb. En ik heb ze slechts vijf uur geleden gekoppeld.

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Roborovski foto's 
  zaterdag, 28 april, 2012, 6:57 pm - Roborovski
  door Martin Braak
  Pak weg 2008 heb ik foto's van Roborvski dwerghamsters op de trap gemaakt. Ze lopen dan heen en weer en springen niet zomaar ervan af. Het is dan heel leuk om "actie" foto's te maken. Vandaag dacht ik hieraan en waarom ook niet, laat ik het opnieuw doen! Kleine risico is wel aanwezig natuurlijk. Stel als die wel van de trap afspringt. Dan is het soef soef!

  De foto's zijn redelijk gelukt. Alleen had ik een te lage sluitertijd ingesteld. En daarom zijn de echte actie foto's (omdraaien terwijl ze lopen) mislukt.

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Pas op met vettige handen 
  dinsdag, 17 april, 2012, 9:10 pm - Andere zaken
  door Martin Braak
  Iets wat bij ieder hamsterliefhebber wel eens gebeurd. Je eet patat, nog wat lekkernij na en de hamster staat voor de tralies te springen met het verlangen om even uitgehaald te worden. En in plaats van eerst je handen goed te wassen, pak je je knuffelhamster uit de kooi. De vettigheid zit in no time op en aan de hamster. De haren beginnen te glanzen en te plakken. De hamster ziet er niet meer uit!

  Naast dat de hamster tijd te teven om zich te wassen, kan je hem helpen door bijvoorbeeld de kooi schoon te maken. Nieuw bodembedekking zorgt ervoor dat vettig haar schoner wordt. Want de hamster gaat door de bodembedekking worstelen om alles weer in te richten zoals hij gewend was, lees er wordt een nest waar hij kan slapen gebouwd. Een ander methode is om een bakje chinchillazand te geven. Ze vinden het leuk om mee te spelen en is goed om de haren "schoon" te maken.

  Maar wees niet ongerust, het komt gewoon goed. Het kost allen wat tijd!

  Foto
  Hamster 'staat op uit de dood'  
  zaterdag, 14 april, 2012, 6:41 pm - Andere zaken
  door Martin Braak

  Een hamster is in Engeland opgestaan uit dood. Tenminste, het beestje was door zijn baasje aangezien als levenloos, toen de hamster in zijn kooi lag.

  Daarom besloot Dave Eyley de hamster te begraven. Hij keek dan ook raar op toen zijn buurvrouw hem de volgende dag belde met de boodschap dat de doodverklaarde hamster door haar tuin aan het ronddartelen was.

  "Dat kan niet, onze hamster is dood", was de reactie van Eyley, meldt de Britse krant The Sun vrijdag. "We stonden echt perplex door dit 'paaswonder'".

  Het beestje (dat eerst Rhino heette, maar nu Jezus) zag er volgens de eigenaar echt dood uit. Hij had de hamster in een plastic buis gedaan en vijf centimeter in de grond gestopt. "Blijkbaar trekt Jezus zich er niks van aan als ze dood en begraven is."

  Over het algemeen is het lastig te zien of een hamster dood is of gewoon slaapt. De lichaamstemperatuur kan dalen tot 10 graden Celsius. Het advies is dan ook om bij twijfel naar de dierenarts te gaan.

  (c) Nu.nl


  P.S. Een hamster die dood is, wordt stijf en hard. Een Syrische hamster kan in winterslaap gaan, maar dan blijft hij zacht en slap.

  Bijpassend foto :)

  Foto
  Keuring gefilmd op Exoknaag 
  maandag, 9 april, 2012, 6:47 am - Evenementen
  door Martin Braak


  <<Eerste <Terug | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | Volgende> Laatste>>