Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Zwart Rusje met buikstreep 
zaterdag, 30 mei, 2009, 4:29 pm - Russische
door Martin Braak
Foto behorend bij blog

What the heck, waarom ligt dit Rusje zo? Nauw om te laten zien dat deze een hele grote buikvlek heeft. Zo groot dat het 1 geheel met de kinvlek is geworden.

Normaal hebben Zwartjes een kinvlek en een buikvlek. Deze moeten zo klein mogelijk zijn, maar dan moet je er wel op selecteren. De meesten hebben een grote kinvlek en een klein buikvlek. Deze week zag ik een extreem geval. Deze is trouwens wel gefokt uit een Zwarte Merle.
Fotoalbum met meer dan 4.500 foto's 
donderdag, 21 mei, 2009, 9:04 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Een kleine 1,5 jaar staat een digitale fotoalbum online waar ik geregeld foto's aan toe voeg. Bij de Russische dwerghamster gaat het vooral op kleur, bij de Campbelli's loopt een foto project om alle kleurslagen goed op foto te krijgen. Maar er staan veel meer foto's erop. Van vakanties tot verschillende knaagdieren. Ja ook van andere diersoorten maak ik foto's en heb een aantal hiervan online staan. Afgelopen paar weken zijn bijvoorbeeld meer dan 100 foto's van ratten toegevoegd.

Toch zijn er niet zoveel mensen die erna kijken. Ik heb het afgeschermd met een banner. Je moet eerst op de banner klikken en dan kan je voor 24 uur kijken. Ik doe dit om beetje af te schermen zodat niet te veel bandbreedte kost. Anderzijds doe ik dit om de website te financieren. Op dit moment zijn er slechts 1.400 verschillende bezoekers geweest die mijn foto album hebben bekeken.

Foto behorend bij blog
Het geheim van de Witte Roborovski 
zondag, 17 mei, 2009, 7:28 pm - Roborovski
door Martin Braak
Her en der zie je ze geboren worden: witte Robbies. Ze worden uit de White-face Robbies gefokt en het lijkt erop dat hetzelfde gen eveneens voor de witte Robbies zorgt. Hoe het genetisch werkt, is vrij onduidelijk.

Foto behorend bij blog

Wat je ingeval ziet, is dat je White Face hebt die normaal wildkleur zijn. Daarnaast heb je gevallen die tint lichter van kleur zijn. Daarnaast heb je variaties die later witter en witter worden. En nu heb je exemplaren die wit geboren worden.

Toch zijn ze niet helemaal wit. De achterkant van de oren hebben een kleur. Daarnaast zie je aan de top van de haren een pigment. Zeg maar een beetje gelig van kleur.

Foto behorend bij blog
Het is weer spannend 
maandag, 11 mei, 2009, 6:50 pm - Russische
door Martin Braak
Ik heb een Merle genaamd Two Face. Zij heeft een deel van het gezicht wit. Normaal komt het vlekken tekening niet zo ver, maar bij deze dus wel. Vaak zijn zulke dingen niet erfelijk. Omdat het zo schattig uit ziet heb ik haar gehouden en gekruist met een Russisch Blauw. Dit mannetje is door haar weg gejaagd en daarna heeft ze een nestje gekregen. In het nestje zitten een aantal merles, waaronder eentje die van achteren een Merle tekening te zien is, maar qua kop niet.

Daarnaast heeft een koppel Golvend haar een nestje gekregen. Twee kids. Eentje is helaas overleden en om de kans te vergroten heb ik de ander verplaatst naar een ander nestje. Wat opvalt is dat dit kindje rode ogen heeft. Eerste roodoog golvend haar? Het zou mooi zijn!

[Edit 5 juni]
En zo spannend bleek het niet te zijn! De Merle is een blauw-wildkleur en kreeg later gewoon pigment en was een normale Merle.

De uit Golvend haar geboren jong leeft nog steeds en lijkt een normaal haar te zijn. En dat is wel weer vreemd! Want uit Golvend haar x Golvend haar is tot nu toe alleen maar Golvend haar geboren....
Vraag, waarom knabbelt mijn Rusje aan mijn vingers? 
zondag, 10 mei, 2009, 9:47 am - Russische
door Martin Braak
Het is een vraag die heel vaak gesteld wordt. Ik heb een nieuw Rusje en hij knabbelt aan mijn vingers. Waarom doet hij dat?

Sommigen denken dat de dwerghamster aan het bijten is. Dit is niet het geval. Als je jouw vingers likt, proef je een beetje zoutachtig smaak en dat is juist waarom een Rusje aan je vingers gaat likken en knabbelen. De smaak vind hij bijzonder.

Als je dwerghamster nog jong is, moet je het direct afleren. Voordat hij het gedrag constant gaat vertonen. Dit doe je door het te bestraffen, door bijvoorbeeld boos te praten, net als je tegen een heel klein kind praat. Of door de dwerghamster weer op te pakken en nee tegen hem te zeggen.

Foto behorend bij blog