Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Actie Stichting Knaagdierencentrum 
vrijdag, 5 april, 2013, 8:55 pm - Overige
door Martin Braak
Afgelopen en deze week had ik contact met Lisa van Groupon. Zij vroeg of ik wat reclame wil maken voor de actie m.b.t. de stichting Knaagdierencentrum. Maar natuurlijk! Hierbij!

Afgelopen weekend was het Pasen. Ter ere van dit feestelijke lenteweekend hebben de stichting Dierenbescherming en aanbiedingen website Groupon de handen in een geslagen.

Op de website Groupon.nl kan men doorgaans allerlei verschillende producten, met grote kortingen, aanschaffen. Om de dierenbescherming en de knaagdieren te helpen heeft Groupon afgelopen weekend speciaal voor de dierenbescherming een plekje vrijgemaakt op haar platform.
Iedereen kan een zogenaamde “deal” aanschaffen , wat in principe inhoudt dat iedereen zeer eenvoudig een donatie kan doen. Doneren kan al vanaf 5 euro, en loopt op tot 50 euro.

De dierenbescherming opent binnenkort een nieuw knaagdierencentrum in Nederland. In de knaagdieren centra van de dierenbescherming wonen verschillende knaagdieren die niet meer bij hun voorgaande baasje konden wonen. De knaagdieren krijgen onderdak in de knaagdieren centra, todat zij een nieuw baasje gevonden hebben.

Door te doneren, kan er het volgende gedaan worden voor de dieren. Met slechts 5 euro konijn zijn gehele verblijf gevoedt worden. Voor 30 euro zit een konijn er zijn hele verblijf schoon en fris bij.
Met 10 donaties van 50 euro kan de dierenbescherming een nieuwe konijnenren aanschaffen.

Alle kleine beetjes helpen. Wat is er nu makkelijker dan van achter je computer een donatie te maken? Help de dierenbescherming ook mee en kijk
hier voor de deal!
Het is weer zomertijd! 
maandag, 1 april, 2013, 9:34 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Vanavond zo rond acht uur ging de zon onder en pas half negen werd het donkerder. Dan pas heb je door dat de zomertijd weer ingevoerd is. Laatste zaterdag-zondag van maart is namelijk altijd weer raak. En dan besef ik me weer dat de tijd weer zo snel is gegaan. Ook na het teruglezen van een mail vandaag, een discussie over een bepaalde mutatie. Die mail stamt van mei vorig jaar... Maar qua weer... Volgens mij heb ik mijn gal ... En de weerberichten zijn hoopvol: nog zeker twee weken koud weer!

Wat ik ga missen is dat ik 's ochtends opsta terwijl het donker is en ff rustig mijn mail beantwoord en o.a. dingetjes voor de vereniging doe. Dat is zondag een vaste ritueel. Want nu is het al licht of minder donker als ik 's zondags opsta. Laatste tijd heeft de vereniging veel tijd gekost. Dit in verband met de organisatie van NKV Bokaal. In januari moest met stoom de evenementen website klaar gemaakt worden. Eigenlijk had ik nee moeten zeggen, want m.b.t. mijn werk ben ik de eerste drie maand van het jaar druk genoeg. Maar 'nee' heb ik niet kunnen zeggen. De website moest met spoed gelanceerd worden en dat leverde problemen op. Want de site was nog niet goed getest. Eenmaal online bleek de verwijzing door webhoster Neostrada niet goed te werken. En de website verhuizen van RebasTrofee.nl naar NKVBokaal.nl wilde ik niet meer doen. Eerste signalen kreeg ik van mensen die inschreven en klachten hadden die ik niet kon verklaren. Bij het navragen haakten deze mensen af omdat ze door mij al geholpen waren: inschrijven was gelukt. En wilden geen tijd nemen om te testen of vragen te beantwoorden. Soms door onvoldoende van te begrijpen. Maar naast de website moest er meer geregeld worden en emailverkeer verdubbelde. Daarnaast moest het jaarboek van NKV nog af. En ik zou nog een verslag krijgen incl. uitslag. En dat is niet aangeleverd en daardoor had ik verschillende bladzijden die nog vol moesten. Dat heb ik nu zelf gedaan. Gisteren heb ik dan eindelijk het jaarboek afgerond. En in mijn mailbox staan nog emails die ik moet behandelen... Realiserend dat een aantal mails ook nog veel tijd gaat kosten.

In maart help ik een aantal mensen met hun aangiften inkomstenbelasting. De meesten laten duidelijk weten dat ze mijn hulp waarderen. Eentje niet wat me eigenlijk steekt. Daarin stop ik best veel tijd in en uiteindelijk krijg ik kritiek dat ze "zoveel" moeten betalen. Bah he! Maar daar kan ik toch niets aan doen? Het wordt op een gegeven moment als zelfsprekend aangenomen dat ik help en dat het geld oplevert. Beide zijn geen vanzelfspekendheid.

Aankomend april ga ik wat meer rust nemen. Ik wil minder moeten, meer mogen. En ik moet echt nadenken over de toekomst. Want de werkzaamheden vallen nu in eenzelfde periode terwijl ik straks meer tijd heb voor hobby's.

Economisch gaat het niet goed. Dat zorgt voor extra werkdruk. Banken maar ook ondernemers zijn nerveuser en de cijfers moeten sneller klaar. Voor mijn gevoel zijn de domino stenen weer aan het rollen. Zojuist is Cyprus van de ondergang gered. Op het journaal werd het als een hele opluchting en als een blije boodschap gepresenteerd. Terwijl je moet realiseren dat spaargelden boven de 100.000 euro grotendeels weg zijn. Deels omgezet in aandelen, grotendeels foetsie. Ook die van bedrijven. Dat betekent dat grotere bedrijven straks geen gelden hebben om de crediteuren te betalen. We zullen een groot aantal faillissementen zien. Dat betekent dat andere bedrijven ook gaan vallen omdat zij vorderingen niet kunnen innen. En uiteindelijk krijgt de banken hun verstrekte leningen niet terug. Waardoor het nog in elkaar klapt. Daarnaast door deze methode van redden zorgt het voor een kapitaalvlucht uit zwakke landen. Mensen die spaargelden in bijvoorbeeld Italië of Spanje hebben, maken gelden snel naar een ander bank over. Ook grote Internationale bedrijven. Gelden gaan naar de veilige landen. Het gaat nu niet lang duren voordat Slovenië zelfde gebeurd als Cyprus. Enige oplossing is de geldpers aan te zetten. Geef geld maar terug aan de mensen die het opvragen. Geld ontwaarding, persoonlijk denk ik niet dat dit zo'n effect heeft. Want de rente wordt nu al kunstmatig laag gehouden. Rabobank geeft zelf al aan: het is dat het klanten zijn, maar eigenlijk willen ze geen spaargeld. Geld kunnen ze goedkoper van de Europese bank krijgen. Vervelend he klanten... Als geld bijgedrukt wordt, wordt het weer ergens neergezet of uitgegeven. Eerste zal betekenen dat er meer gelden bij goede banken komen die eigenlijk minder risico willen lopen waardoor ze niets met dit geld kunnen. Bij uitgeven dan gaat de economie weer harder lopen. We zullen zien waar dit heen gaat...

Terwijl Noord Korea Call of Duty aan het spelen is. Spanning lopen op en het kan zo mis gaan. En dan hebben we te maken met een zeer bloedige oorlog. Maar hopen dat China ff de druk opvoert en hier een einde aan maakt.

Waar we laatste tijd niet zoveel meer over horen is Fukushima. Het is verdomd alweer twee jaar geleden dat de kerncentrales daar een burn out hadden. Straling is gigantisch. Laatste nieuws is dat de energiebedrijf toegegeven heeft dat het door hun kwam dat alles mis is gegaan. Ze waren niet goed voorbereid op een ramp als deze. Het is zo vreemd dat er zo weinig over gemeld wordt, terwijl vissen gevangen wordt met heel veel straling. Dat kinderen daar heel veel problemen kennen. En dat wanneer er weer een aardbeving in dezelfde regio plaatsvindt kan leiden tot een mega verspreiding van radioactiviteit. Verdomme zeg, waarom hebben wij kerncentrales nodig? Echt niet! De wereld moet werken aan minder verbruik van energie. Een CPU processor van PC verbruikt veel meer stroom als die van een laptop. Zelfs als Google wit door zwart vervangt, wordt er veel minder stroom verbruikt. Waarom gaan ze dan door met een wit scherm?

De wereld draait verder! Ook voor onze kinderen?
Paasfoto's 
zaterdag, 30 maart, 2013, 8:02 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Een paar hamsterfoto's in paassfeer:

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Gratis huisdierenbox 
vrijdag, 29 maart, 2013, 7:36 pm - Overige
door Martin Braak
Gratis een hondenbox of een kattenbox? Een verrassingsdoos met leuke inhoud ontvangen? Helemaal gratis is het niet... Je bent wel verzendkosten verschuldigd. Klik hier:

Witte donderdag en dat letterlijk! Fijne paasdagen! 
donderdag, 28 maart, 2013, 10:11 pm - Russische
door Martin Braak
Het is vandaag witte donderdag en nu, rond 10 uur, sneeuwt het hier. Witte donderdag en dat letterlijk! Echt waar ik ben dit weer toch zo zat! Ik had in januari dit jaar nog geschreven dat het einde van de winter zou zijn. Volgens mij ook in februari. Maar uiteindelijk hebben wij drie bitter koude maanden gehad.

Het zou door de opwarming van de aarde komen. Opwarming? Dat betekent toch warmer... Nee extremer. Ik kan mij niet herinneren dat wij zoveel weken achter elkaar koud hebben gehad. Laat staan dat ik me herinner dat we storm in combinatie met vriezen hebben gehad. Het was slechts drie tot vijf graden onder nul, maar door het harde wind voelde het als min 15 graden aan.

Op twitter had ik de grap gemaakt dat we een wit pasen zullen krijgen. Zo ver naast zit mijn grap niet... 2e paasdag valt dit jaar op 1 april en 31 maart, 1e paasdag, wordt de tijd verzet. Hoe bijzonder is dit! Koud, sneeuw, zomertijd, 1 april en paasdagen!

Ik wens iedereen fijne paasdagen! En beter weer!

Foto behorend bij blog