Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«April 2013»
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
11 mei 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 343.913
   Vandaag: 39
   Gisteren: 59
  Donkergrijs 
  dinsdag, 30 april, 2013, 11:22 am - Syrische hamsters
  door Martin Braak
  Bij de Syrische hamsters zijn drie soorten grijs beschreven: zilvergrijs, licht grijs en donkergrijs. De eerste twee varianten vererven dominant en donkergrijs recessief. Zilvergrijs en donkergrijs zijn vele jaren in Nederland geweest, maar donkergrijs is op een gegeven moment verloren gegaan.

  In de Nederlandse standaard is heel typisch dat er slechts één grijze kleur beschreven is. In Nederland is er één kleurslag erkend die alleen gefokt kan worden wanneer je beschikt over donkergrijs. Dat is namelijk lilac.

  Lichtgrijs is zover ik weet niet in Nederland gefokt, maar misschien ontbreekt mij de informatie. Ik weet zelfs niet eens waar lichtgrijs op dit moment gefokt wordt.

  Donkergrijs is weer wat meer in opkomst. In Engeland en Zweden worden ze gefokt, maar ook in Rusland. Ik heb zelfs gelezen dat in Rusland donkergrijs gewoon in de dierenwinkel gekocht kan worden en totaal niet zeldzaam is. Er zijn fokkers in Duitsland en Engeland die voor deze mutatie waarschuwen. Houdt het apart en meng het niet in verschillende lijnen. Want het zou meer knikstaart veroorzaken.

  Voor Exoknaag dit jaar zag ik op Facebook een bericht met donkergrijs te koop. Natuurlijk kon ik het niet laten. Want donkergrijs had ik zelf nog nooit gehad laat staan ik heb er geen foto van! Vandaag, na vier weken apart gehouden te hebben, heb ik hem voor het eerst op de foto gezet. En ik heb hem ook al een naam gegeven: Dag Dag. De genetische code voor donkergrijs is namelijk dgdg. En daarom Dag Dag.

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Facebook 
  zaterdag, 27 april, 2013, 9:35 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Soms krijg ik op Facebook berichtjes of ik zijn of haar berichtje wel gezien heb. Soms poppen ineens paar chatboxen omhoog op moment dat ik online ben. Soms vragen mensen of ik zijn of haar reactie op een item of post heb gezien. Soms vragen mensen of ik zijn of haar foto heb gezien die zij op Facebook geplaatst hebben.

  Foto

  Facebook is de trendy site van dit moment. Maar trendy zijn betekent veel reacties op acties :)
  Dag Meisje, dag Hansje 
  donderdag, 25 april, 2013, 9:40 pm - Syrische hamsters
  door Martin Braak
  twee dagen geleden was Hansje, een Syrische hamster mannetje, helemaal op en overleden. Vandaag is Meisje overleden. Met Hansje had ik nooit zo'n klik om eerlijk te zijn, met Meisje wel. Meisje was een Syrische hamster van pak weg 230-240 gram en ik heb haar in 2012 van mijn broer gekregen. Omdat zij zo mega groot was!

  Meisje trok altijd de aandacht en voornamelijk om wat lekkers te krijgen. Maar Meisje werd steeds ouder en ouder en ik had zelfs het idee dat ze dement werd. Want geregeld in de avond ging ze alle voer in haar kooi verzamelen en in één hoek leggen. Dan hoorde ik weer het gespit. Ook vond ze wc-rolletjes geweldig. En hoe meer ik haar gaf, hoe groter haar nest werd.

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Dag Meisje, dag Hansje.
  Facebook Supreme Petfoods gebruikt een foto van mij! 
  maandag, 22 april, 2013, 8:35 pm - Andere zaken
  door Martin Braak
  Afgelopen week kreeg ik een mailtje van Supreme Petfoods met het bericht dat één van mijn foto's als cover voor hun Facebook pagina gebruikt wordt. Ik direct hun Facebook pagina opgezocht natuurlijk en jawel hoor! Wat leuk! En dat laat je op Facebook weten door op de bekende duim te klikken.

  Foto

  Vorig jaar heb ik met Supreme Petfoods contact opgenomen met een aantal vragen en of ik wat voer kon krijgen ten behoeve van het onderdeel voeding. Naast hamstervoer kreeg ik ook Supreme Yahoos for hamsters. Dit zijn tussendoortjes die aan je hamster kunt geven. Nadat ik dit voor de foto's gebruikt had, heb ik dit aan mijn Syrische hamsters gegeven. Ze waren er dol op! Het is erg leuk om te geven omdat het een rare vorm heeft. Als je een paar geeft, dan puilen de wangzakken uit.

  Foto

  Maar zoals het met alle snoepjes en tussendoortjes geldt: geef het met mate!


  Opgestuurde rattenkeutels bewijs resistentie 
  vrijdag, 19 april, 2013, 7:07 pm - Nieuws
  door Martin Braak
  Een heel tijd geleden heb ik op mijn blog een oproep gezet met betrekking tot het opsturen van rattenkeutels. En vandaag kwam de uitkomst in het nieuws!

  Een kwart van de bruine ratten in Nederlands is resistent voor rattengif. Ze eten het spul wel, maar gaan daar niet of pas na lange tijd aan dood.

  Ze eten het spul wel, maar gaan daar niet of pas na lange tijd aan dood. Dat ontdekten wetenschappers van Wageningen University na een landelijke oproep om gevonden rattenkeutels op te sturen.

  In totaal ontvingen de onderzoekers 361 inzendingen uit heel Nederland, maar slechts 169 opgestuurde keutelmonsters waren geschikt om te analyseren. Een kwart daarvan was afkomstig van resistente ratten. Dat was echter genoeg om Nederlandse schattingspercentages en Frans onderzoek te bevestigen.

  Oost-Nederland

  "Veel van deze ratten overleven dus de bestrijding en kunnen zich beter voortplanten dan hun gevoelige soortgenoten. Hierdoor wordt de populatie resistente ratten steeds groter, vooral in het oosten van ons land", laat de universiteit weten.

  In bijvoorbeeld delen van Twente en de Achterhoek werden alleen maar keutels van resistente ratten gevonden.

  De 'keutelpost' heeft aangetoond dat sommige gifstoffen in gebieden met veel resistente ratten hun werking kunnen verliezen. De wetenschappers willen in vervolgonderzoek graag een link leggen tussen het gif en veranderingen in de genen die de resistentie veroorzaken.

  Met die kennis kan de rattenbestrijding uiteindelijk verbeterd worden. De ingestuurde keutels kunnen ook voor een volgend onderzoek gebruikt worden, zeggen de wetenschappers.

  Bron: ANP


  Tja juist waar ik woon alleen maar restistente ratten!

  <<Eerste <Terug | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | Volgende> Laatste>>