Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Het is weer zomertijd! 
maandag, 1 april, 2013, 9:34 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Vanavond zo rond acht uur ging de zon onder en pas half negen werd het donkerder. Dan pas heb je door dat de zomertijd weer ingevoerd is. Laatste zaterdag-zondag van maart is namelijk altijd weer raak. En dan besef ik me weer dat de tijd weer zo snel is gegaan. Ook na het teruglezen van een mail vandaag, een discussie over een bepaalde mutatie. Die mail stamt van mei vorig jaar... Maar qua weer... Volgens mij heb ik mijn gal ... En de weerberichten zijn hoopvol: nog zeker twee weken koud weer!

Wat ik ga missen is dat ik 's ochtends opsta terwijl het donker is en ff rustig mijn mail beantwoord en o.a. dingetjes voor de vereniging doe. Dat is zondag een vaste ritueel. Want nu is het al licht of minder donker als ik 's zondags opsta. Laatste tijd heeft de vereniging veel tijd gekost. Dit in verband met de organisatie van NKV Bokaal. In januari moest met stoom de evenementen website klaar gemaakt worden. Eigenlijk had ik nee moeten zeggen, want m.b.t. mijn werk ben ik de eerste drie maand van het jaar druk genoeg. Maar 'nee' heb ik niet kunnen zeggen. De website moest met spoed gelanceerd worden en dat leverde problemen op. Want de site was nog niet goed getest. Eenmaal online bleek de verwijzing door webhoster Neostrada niet goed te werken. En de website verhuizen van RebasTrofee.nl naar NKVBokaal.nl wilde ik niet meer doen. Eerste signalen kreeg ik van mensen die inschreven en klachten hadden die ik niet kon verklaren. Bij het navragen haakten deze mensen af omdat ze door mij al geholpen waren: inschrijven was gelukt. En wilden geen tijd nemen om te testen of vragen te beantwoorden. Soms door onvoldoende van te begrijpen. Maar naast de website moest er meer geregeld worden en emailverkeer verdubbelde. Daarnaast moest het jaarboek van NKV nog af. En ik zou nog een verslag krijgen incl. uitslag. En dat is niet aangeleverd en daardoor had ik verschillende bladzijden die nog vol moesten. Dat heb ik nu zelf gedaan. Gisteren heb ik dan eindelijk het jaarboek afgerond. En in mijn mailbox staan nog emails die ik moet behandelen... Realiserend dat een aantal mails ook nog veel tijd gaat kosten.

In maart help ik een aantal mensen met hun aangiften inkomstenbelasting. De meesten laten duidelijk weten dat ze mijn hulp waarderen. Eentje niet wat me eigenlijk steekt. Daarin stop ik best veel tijd in en uiteindelijk krijg ik kritiek dat ze "zoveel" moeten betalen. Bah he! Maar daar kan ik toch niets aan doen? Het wordt op een gegeven moment als zelfsprekend aangenomen dat ik help en dat het geld oplevert. Beide zijn geen vanzelfspekendheid.

Aankomend april ga ik wat meer rust nemen. Ik wil minder moeten, meer mogen. En ik moet echt nadenken over de toekomst. Want de werkzaamheden vallen nu in eenzelfde periode terwijl ik straks meer tijd heb voor hobby's.

Economisch gaat het niet goed. Dat zorgt voor extra werkdruk. Banken maar ook ondernemers zijn nerveuser en de cijfers moeten sneller klaar. Voor mijn gevoel zijn de domino stenen weer aan het rollen. Zojuist is Cyprus van de ondergang gered. Op het journaal werd het als een hele opluchting en als een blije boodschap gepresenteerd. Terwijl je moet realiseren dat spaargelden boven de 100.000 euro grotendeels weg zijn. Deels omgezet in aandelen, grotendeels foetsie. Ook die van bedrijven. Dat betekent dat grotere bedrijven straks geen gelden hebben om de crediteuren te betalen. We zullen een groot aantal faillissementen zien. Dat betekent dat andere bedrijven ook gaan vallen omdat zij vorderingen niet kunnen innen. En uiteindelijk krijgt de banken hun verstrekte leningen niet terug. Waardoor het nog in elkaar klapt. Daarnaast door deze methode van redden zorgt het voor een kapitaalvlucht uit zwakke landen. Mensen die spaargelden in bijvoorbeeld Italië of Spanje hebben, maken gelden snel naar een ander bank over. Ook grote Internationale bedrijven. Gelden gaan naar de veilige landen. Het gaat nu niet lang duren voordat Slovenië zelfde gebeurd als Cyprus. Enige oplossing is de geldpers aan te zetten. Geef geld maar terug aan de mensen die het opvragen. Geld ontwaarding, persoonlijk denk ik niet dat dit zo'n effect heeft. Want de rente wordt nu al kunstmatig laag gehouden. Rabobank geeft zelf al aan: het is dat het klanten zijn, maar eigenlijk willen ze geen spaargeld. Geld kunnen ze goedkoper van de Europese bank krijgen. Vervelend he klanten... Als geld bijgedrukt wordt, wordt het weer ergens neergezet of uitgegeven. Eerste zal betekenen dat er meer gelden bij goede banken komen die eigenlijk minder risico willen lopen waardoor ze niets met dit geld kunnen. Bij uitgeven dan gaat de economie weer harder lopen. We zullen zien waar dit heen gaat...

Terwijl Noord Korea Call of Duty aan het spelen is. Spanning lopen op en het kan zo mis gaan. En dan hebben we te maken met een zeer bloedige oorlog. Maar hopen dat China ff de druk opvoert en hier een einde aan maakt.

Waar we laatste tijd niet zoveel meer over horen is Fukushima. Het is verdomd alweer twee jaar geleden dat de kerncentrales daar een burn out hadden. Straling is gigantisch. Laatste nieuws is dat de energiebedrijf toegegeven heeft dat het door hun kwam dat alles mis is gegaan. Ze waren niet goed voorbereid op een ramp als deze. Het is zo vreemd dat er zo weinig over gemeld wordt, terwijl vissen gevangen wordt met heel veel straling. Dat kinderen daar heel veel problemen kennen. En dat wanneer er weer een aardbeving in dezelfde regio plaatsvindt kan leiden tot een mega verspreiding van radioactiviteit. Verdomme zeg, waarom hebben wij kerncentrales nodig? Echt niet! De wereld moet werken aan minder verbruik van energie. Een CPU processor van PC verbruikt veel meer stroom als die van een laptop. Zelfs als Google wit door zwart vervangt, wordt er veel minder stroom verbruikt. Waarom gaan ze dan door met een wit scherm?

De wereld draait verder! Ook voor onze kinderen?