Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Rebas Trofee 5 april 2009 
zondag, 5 april, 2009, 7:12 pm - Evenementen
door Martin Braak
Op zondag 5 april 2009 werd de eerste Rebas Trofee gehouden en er waren maar liefst meer dan 350 knaagdieren ingeschreven. Dit van verschillende N.M.C. leden, maar dit keer konden ook de niet leden meedoen. En de deelnemers en bezoekers die specifiek voor de N.M.C. stand kwamen, kwamen niet alleen uit Nederland. Nee, van her en ver kwamen ze, zoals uit Duitsland, uit Engeland en zelfs uit Tjechiƫ!

Het begon allemaal wat chaotisch. Waar is de verkooptafel? Waar is dit, waar is dat. Mark en Sandra waren druk bezig om alle inschrijvers te voorzien van de nummers zodat ze hun dieren tijdig op de keurtafels konden stallen. Nicollete en haar hulpen waren druk bezig om structuur in de chaos qua verkooptafel te krijgen. Maar eenmaal dat alles stond en klaar was, begonnen de keurmeesters de diertjes te keuren en liep alles op rolletjes.

De mensen begonnen om zich heen te kijken en zagen middenin een hoge kubus met de sponsors erop, de mooie trofees voor de winners en de hele stand was super versiert. Waar is de N.M.C. stand? Daar waar je de groene gele slingers ziet!

Al snel hoorde je ow wat mooi. Jahoor, een prachtige driekleur Syrische hamster van Marloes werd gekeurd. En ander kant ow wat mooi, een prachtige langhaar Syrische hamster. En wel met echt lang haar! Dit keer waren er veel ratten ingeschreven in de diverse kleurtjes zoals Amerikaans blauw, Geel donkeroog, Siamees en Cinnamon. De kleurmuizen waren in meerderheid, maar liefst meer dan 140! En ja ook die in verschillende kleurtjes. Eentje viel op om zijn oren. Je zag Henry dan ook genieten van het keuren, zo horen de oren te zijn! Bij de Russische dwerghamsters zag je nieuwe variaties zoals Lilac roodoog, Russisch Blauw en Zwarte Merle. Maar de Geel-wildkleuren roodoog mochten er ook zijn. En laatste drie viel dan ook in de prijzen. Bij de Campbelli's zag je dat veel van de Altai Campbelli's afstammen. Deze heb ik paar jaar geleden uit Rusland gehaald en diversen hiervan heb ik aan Rene en Joep gegeven. Die hebben het weer doorgegeven aan andere fokkers zoals Melissa. Ze zijn prachtig mooi van type en bouw, maar Melissa vond de meesten wat 'to pale'. En jahoor!, dit keer waren er ook Roborovski dwerghamsters ingeschreven. Juliet was hiervoor de schuldige en Melissa mocht ze keuren. Floep, grijp, spring, grijp, Melissa was de Roborovski de baas en ze keurde de eerste Roborovski die op een N.M.C. keuring ingeschreven was.

Na de keuring dankte Nanda Rene voor de inzet en dankte de sponsors voor hun hulp. Daarna zorgden Mark en Nanda voor de prijsuitreiking, de ene ging met een nog groter beker naar huis dan de ander. Ook mochten de deelnemers een presentje meenemen van Versele-Lage. En daarna was het foetsie en iedereen vertrok.

Een geslaagde dag!