Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Campbelli dwerghamster langhaar? 
dinsdag, 29 april, 2008, 9:12 pm - Campbelli
door Martin Braak
Een paar weken geleden kreeg ik via het hamsterforum een pm van Anouk. Ze vroeg mij onder andere wat wavy-coat is en of rex te combineren is met satijn. Nadat we zo een paar keer heen en weer aan pm'en waren, vroeg ik waarom ze de vragen vroeg. Ze vertelde me dat ze een dwerghamster uit de opvang had en dat deze langer haar had.

Eerste gedachte was van mij was "ach nee he, weer iemand die mijt heeft". Ik krijg namelijk af en toe mailtjes met foto's van dwerghamsters die lijken dat ze wat wolliger haar hebben. Maar dat kan door mijt komen.

Maar Anouk liet mij foto's zien en mijn mond viel open. Wat is dat dan?!

Ik heb foto's naar Engelse fokkers gestuurd en natuurlijk ook naar mijn vriend Rene Bastiaans. De Engelse fokkers denken dat het een satijn rex is. In Engeland is rex bijna uitgestorven, maar het zit nog wel in de lijnen en komt soms naar boven. Rex is in Engeland anders dan in USA. Daar zijn de rex bijna haarloos. Rex blijkt in Engeland in eerste paar weken veel minder haar te hebben, maar op volwassen leeftijd een normale beharing te hebben. Door te combineren met satijn zou het golvend en langer kunnen zijn. Maar ze hadden het zelf nog nooit gezien en nog nooit gefokt. Rene Bastiaans mailt me direct terug: dat is een langhaar!

Vandaag heb ik Anouk bezocht en heb ik hem eens goed bekeken. Het is geen satijn. De haren zijn niet hol en de haren zijn niet plakkerig van structuur. Het is plukkerig. Bij de kont zijn er vertakkingen van lange haar, net zoals bij de Syrische hamster. Zelf denk ik dat het hier om een langhaar gaat. Wow, ooit van gedroomd, maar nooit gedacht het ooit te zullen zien!

Hier een foto:
Foto behorend bij blog

Als je heel goed naar de snorharen kijkt, dan zijn ze wat gekruld. Dit is ook bij rex het geval. Zelf denk ik dat het kan komen omdat ook de krulharen langer dan normaal zijn.

Ik heb van Anouk Tookje mogen lenen, ja zo heet hij! Tookje.

Wordt vervolgd!