Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Maart 2016»
MaDiWoDoVrZaZo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
23 juni 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 350.214
   Vandaag: 1
   Gisteren: 59
  Pas op! Hier waakt de hamster! 
  woensdag, 30 maart, 2016, 6:45 pm - Russische
  door Martin Braak
  Jaren lang heeft voor de ruit van de hamsterkamer een leuke bord gestaan met de tekst "Pas op! Hier waakt de hamster!". Helaas is deze bord bij het schoonmaken gesneuveld. Maar wat zag ik.... Ik zag dat bij DRDPets deze leuke borden te koop zijn.

  Geweldig!

  EDIT: link op 20-1-2018 weggehaald omdat het niet meer werkte.


  Volgen van ouderdom 
  maandag, 28 maart, 2016, 2:36 pm - Russische
  door Martin Braak
  Zoals je paar weken gelezen en gezien hebt, ben ik dwerghamsters aan het fotograferen die redelijk op leeftijd zijn. Zoals verwacht heeft het Mandarijntje helaas niet lang meer geleefd. Ik heb slechts twee keer een foto van haar gemaakt.

  Dit is de foto gemaakt op 6 maart 2016:
  Foto

  En dit de foto gemaakt op 13 maart 2016:
  Foto

  Op 16 maart is de Mandarijn overleden.

  Met de wildkleur gaat het langzaam achteruit. Je ziet hem namelijk erg vermageren.

  Foto gemaakt op 6 maart 2016:
  Foto

  Foto gemaakt op 13 maart 2016:
  Foto

  Foto gemaakt op 20 maart 2016:
  Foto

  Foto gemaakt op 28 maart 2016:
  Foto

  Volgende keer laat ik de twee Blauw-wildkleuren zien.
  Meisje, maar 18 maand oud geworden 
  woensdag, 23 maart, 2016, 10:29 pm - Syrische hamsters
  door Martin Braak
  In oktober 2014 stond bij mijn ouders een kooi met een jonge hamster erin die direct opviel: prachtig van kleur en heel aanhankelijk. Het was toevallig dat de hamster daar stond. Mijn broer moest die dag weg en had abusievelijk met iemand afgesproken. In plaats van de afspraak te verzetten, mocht de persoon een hamster bij mijn ouders ophalen. Veel keuze was er niet: 2. En deze mooie hamster was het niet geworden... Toen ik naar huis ging, kon ik het niet laten en nam ik haar mee naar mijn huis. En over de naam heb ik geen seconde hoeven te denken: natuurlijk weer Meisje!

  Meisje is altijd aanhankelijk geweest. Elke dag stond ze voor de kooi en liep ze heen en weer voor aandacht. Ook heeft Meisje vele fotoshoots meegemaakt en elke keer weer lukte het wel om een prachtige foto van haar te maken. Bijvoorbeeld met Sinterklaas in een schoentje, met pasen tussen de eitjes en in de winter.... Bijzonder was dat ze zo dol was op de nootjes die ik haar gaf. Zij was er zo gek op dat ze het geratel van het doosje al herkende.

  In 2016 kreeg zij baarmoederontsteking. Ik heb niet veel hamsters gehad met baarmoederontsteking en schrok hiervan. Want ik realiseerde me dat de meeste hamsters hieraan overlijden. Maar gelukkig herstelde zij hiervan en heeft ze daarna nog een aantal goede weken gehad. Maar toen begon een kwaaltje de kop op te steken die ik niet zo herkende. Ze was van onder consequent nat. Pas later zag ik dat ze wat problemen had met haar evenwicht en dat zij het lastig vond om uit haar nest te komen. Ik vermoed dat zij een lichte verlamming had. Zo licht dat wanneer zij eenmaal uit haar nest was, je het nauwelijks zag. En dat zij haar plas niet kon ophouden. Aantal weken later zag ik ineens dat zij wat bloed bij haar staartje had. En dat is vaak geen goed teken.

  Vandaag thuis aangekomen zag ik haar liggen. Overleden in haar nestje. Ze is maar 18 maand oud geworden.

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  En daar hebben we weer een kuifje! 
  zondag, 20 maart, 2016, 9:29 pm - Russische
  door Martin Braak
  En jawel hoor, bij mijn broer Peter is weer een kuifje geboren. Hij heeft erop dit moment zelfs twee zitten. Helaas beide een mannetje. Maar wat mooi is, is dat hij van het ene kuifje al nageslacht heeft zitten en nu de kans hebben om de kruising te doen kuifje x vrouwtje afkomstig van een ander kuifje.

  Heel af en toe wordt dit geboren en we weten nu al dat het complex genetisch is of dat het niet genetisch is. Wat bijzonder is, is dat de laatste aantal die zo geboren zijn, eenzelfde soort kuif hebben. Pak weg 20 jaar geleden, of langer gleden?, had ik een kuifje waarbij een korte pluk witte haren aanwezig waren. Dit kuifje was 3-4 cm lang en stond helemaal hoog. Bij deze kuifjes gaat het om een grote kuif midden op de kop tussen de oren.

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Als het dominant zou zijn, dan wisten we dit nu alwel. Dat is het niet. Als het recessief zou zijn, dan zouden wij dit nu ook al weten. Dit in verband met dat wij al broer x zus combinatie hebben gedaan m.b.t. nageslacht van een kuifje. Als het genetisch is, dan wordt dit veroorzaakt door een groep van genen die zowel dominant als recessief zijn. En dat maakt het dan heel lastig.
  Wetenschappers vermelden geslacht en leeftijd niet, toch belangrijk! 
  zondag, 13 maart, 2016, 8:25 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Van wetenschappelijk onderzoek is belangrijk dat die goed gedaan worden. Laatst was in het nieuws dat onderzoeken vaak naar mannen gedaan wordt m.b.t. mensen. Ook als het gaat om medicijnen en behandelingsmethoden. Mannen en vrouwen, zonder te willen discrimineren, verschillen van elkaar. Behandelwijze moeten dan ook verschillen. Toch vreemd dat dit zo gebeurd?

  Afgelopen week is geschreven dat bij de helft van de onderzoeken het geslacht van de proefmuizen niet genoemd worden. Laat staan hun leeftijd. Wederom vreemd. Dat zijn toch wel belangrijke zaken waarmee rekening gehouden moet worden en ook vermeld moeten worden!

  Hoe dit onderzocht is: onderzoekers hebben met speciale software teksten van meer dan 15.000 studies met proefmuizen gescand die uitgevoerd werden tussen 1994 en 2014. Ik dacht toen ik dit las, ah!, scan en herken ook in de wetenschap geïntroduceerd!

  Link: http://www.nu.nl/wetenschap/4224443/wet ... niet-.html  <<Eerste <Terug | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | Volgende> Laatste>>