Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Het is weer lente! 
zondag, 22 maart, 2015, 8:00 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Ongelovelijk zeg, het is weer lente! De eerste 13 weken van het jaar zijn weer voorbij en dat is ontzettend snel gegaan zeg. Afgelopen twee weken zat ik om de dag in Amsterdam voor mijn werk en de dagen waren erg lang, vroeg weg en laat terug. De verzorging van de hamsters gaat voor en zo doende zijn er veel mailtjes blijven liggen.

Zo af en toe zijn er dagen met mooi weer, zo ook vandaag. Gisteren was het bagger weer zeg. De zon krijgt al kracht en het eerste groen begint al te groeien. Qua fok gaat dit binnenkort tot een babyboom leiden, verwacht ik althans. Ben benieuwd! Wat mij opvalt, is dat al mijn Merles donker zijn, erg donker van kleur. En niet één nest, verschillende nesten. Zojuist was mijn broer Peter bij mij en heb ik dit ook laten zien. Bijzonder, er moet iets zijn wat dit triggert en ik vermoed temperatuur. Was het niet zo dat 2-3 weken geleden de zon ook zo scheen en warmer was?

Volgende week wordt de tijd verzet en over twee weken is het alweer pasen! Pasen vind ik altijd leuk om de bekende paasfoto's te maken. Het komt ook omdat weer goed licht is. In de winter is het licht niet zo goed en is het veel lastiger om goede foto's te maken. De fotosessies zijn vaak kort van duur, omdat een hamster niet blijft zitten. De eerste paar minuten zijn crusiaal, want dan kijkt de hamster "wat gebeurd hier?", zo ook vandaag. En werkelijk ik maakte weer een wereldfoto... was mijn camera niet goed afgesteld! Fuck the Duck, echt jammer!

Afgelopen weken heeft One.com de servers waar ik veel websites host geüpdate. Dit is de vervelenste update die ik mee gemaakt heb. Mijn website gebruikt php-functies die in de toekomst niet meer ondersteund worden. Ik kan de foutmeldingen uitzetten en dan doet alles, maar dat wil ik niet. Ik wil zien of ik een programmeerfout heb gemaakt. Ik moet dus bepaalde scripts herschrijven. Dat is niet alleen voor mijn eigen website, ook het forum SchilderenEnzo.nl heeft big issues. Dit is een forum waar ik op de achtergrond in beeld ben voor technische hulp. Het tekenforum is in 2004 ontstaan toen ik PraatPlaats.nl nog had. Brigitte was de beheerder van het forum en dit forum liep vanaf het begin al goed. Ik ben in 2007 met PraatPlaats gestopt en heb het forum toen overgezet naar SchilderenEnzo.nl zodat het forum verder kon. Maar door dezelfde update werkte het forum, gebaseerd op phpbb, eveneens niet meer goed. Ik heb afgelopen weekend het forum geüpgrade, alleen dat liep niet zoals het zou moeten... De database is zodanig groot geworden dat de conversie vast liep. En de backup van de database was niet meer terug te zetten... i.v.m. de grootte. Het is mij uiteindelijk gelukt om de fouten te fixen en de conversies handmatig uit te voeren. Daarna zag ik dat de template niet goed werkte. Repareren was te complex. Samen met Brigitte hebben we een nieuwe template uitgekozen en geïnstalleerd. Ik heb het techinische deel gedaan en Brigitte de layout.

Aankomende tijd zal ik mijn scripts verder aanpassen. Zo zal er af en toe een bugje te zien zijn. Maar al-om-al verwacht ik dat het snel gebeurd is. Het komt goed!

Mislukte foto:
Foto behorend bij blog

En deze is net mislukt i.v.m. het oortje, ach ja:
Foto behorend bij blog

Kijk maar hoe donker de Merles zijn:
Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog