Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Maart 2013»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
19 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 442.048
    Vandaag: 14
    Gisteren: 59
Het wordt steeds sneller licht... tijd voor de zomervacht! 
maandag, 4 maart, 2013, 6:59 am - Russische
door Martin Braak
Vanochtend liep ik om half zeven naar beneden en zag de eerste zonnestralen. Het wordt nu alweer licht, dacht ik. Een prachtig combinatie van schemer en licht. Wat gaat de tijd snel zeg! En terwijl ik dit type zie ik dat buiten het al licht is geworden en zie ik rookpluimpjes van de kachel. En aan de gras, daken en auto's zie ik dat het gevroren heeft. Het is nog steeds winter en ik moet zeggen: dit jaar was de winter lang koud. Als ik naar mijn gasverbruik kijk, dan heb ik in januari en februari totaal 400 kub gas verbruikt.

Boven heb ik een koppel Russische dwerghamsters staan waar ik niet bijschijn. En aan de daglengte zien ze dat het lente wordt. Want de kachel staat daar gewoon aan. De vrouwtje zat geheel in wintervacht, maar het mannetje niet. Dit komt denk ik omdat het mannetje vorig jaar in wintervacht was gegaan. Het mannetje is namelijk ouder, veel ouder. Of er is een meganisme dat ervoor zorgt dat hele oude Rusjes geen wintervacht gaan krijgen. Het vrouwtje krijgt nu weer een zomervacht. En vanochtend zijn er kindjes geboren! M.a.w. de prikkels dat het lente wordt, was al 3-5 weken geleden.
Elke week schoonmaken... niet dus! 
zondag, 3 maart, 2013, 8:53 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Soms krijg ik vragen / mails van kinderen die voor het eerst een hamster krijgen of kopen. Veel is dan onbekend, ze weten niet hoe alles werkt, gaat, hoe het precies zit. Ze lezen veel op internet, maar sommige dingen staan niet op internet te lezen. Over wat ze precies eten, over hoe ze eruit zien, welke kleuren je ze kunt krijgen, daar is veel over geschreven. Maar over hoe vaak je een hamsterkooi schoon moet maken, niet.

Het schilt per hamster en per soort. Maar laat ik direct beginnen met: normaal gesproken hoeft een hamsterkooi niet elke week schoon gemaakt te worden. Ikzelf maak een hamsterkooi waarin een Russische dwerghamster of Campbelli dwerghamster zit, 1 keer in de 3 weken schoon. De Syrische hamster 1 keer in de 3-4 weken. Daarvan maak ik zo nu en dan de plashoek wel vaker schoon. De Roborovski's maak ik na 4 weken schoon, maar die zitten bij mij in een hele grote kooi.

Hamsters die diabetes hebben, daarvan moet de kooi minimaal elke week schoon gemaakt worden. Sommige hamsters smeren gigantisch met water. Die moeten ook sneller schoon gemaakt worden.

Wel is het zo dat wanneer je verse producten geeft die kunnen rotten, je de voervoorraad goed na moet kijken. Oud stukjes brood bijvoorbeeld, haal ik na 1-2 dagen weer weg. Dat laat ik daar niet liggen.
Gedachtenoverdracht bij ratten gelukt 
donderdag, 28 februari, 2013, 9:33 pm - Nieuws
door Martin Braak
Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd de gedachten van een rat over te brengen naar een andere rat, die daarop het gedrag van de eerste nadeed. Het is de eerste keer dat dit is gelukt.

De gedachten werden opgevangen door elektronische sensoren en overgebracht via het internet. Zo moest een rat een oefening doen als hij een rood lichtje zag. Daar kreeg die een beloning voor.

Vervolgens werd zijn brein gekoppeld aan zeven andere ratten, die het rode lichtje niet zagen. Toch deden ze meestal wat van de rat die het lichtje wel zag, werd gevraagd.

De wetenschappers publiceerden hun resultaten donderdag in het wetenschappelijke tijdschrift Scientific Reports. Volgens de wetenschappers legt dit onderzoek de basis voor het aan elkaar koppelen van breinen, een zogenoemde 'organische computer'. Daarmee zouden problemen opgelost kunnen worden die een enkel brein niet kan oplossen.

Critici geloven niet dat dit kan. Experts zien bovendien een ethisch mijnenveld in het onderzoek hiernaar.

Van: ANP
N.K.V. Bokaal, 7 april 2013 Exoknaag 
zondag, 24 februari, 2013, 9:21 pm - Evenementen
door Martin Braak
Op 7 april 2013 vindt er een groot evenement plaats: N.K.V. Bokaal. Dit wordt DE grootste knaagdieren evenement van 2013. Let op mijn woorden!!

In het kort: Rebas Trofee gaat op in N.K.V. en de N.K.V. Bokaal is de vervanger van Rebas Trofee. Door samen te gaan combineren wij de krachten van elkaar. Enerzijds de systemen, enthousiasme, de formules en anderzijds de kwaliteit van keuringen en organisatie.

Voor dit evenement is een aparte website opgericht in drie talen: www nkvbokaal nl (edit 2018 site bestaat niet meer).

Iedereen kan meedoen, ongeacht of je wel of niet lid bent en ongeacht of je wel of geen fokkerskaart hebt. Iedereen is met zijn of haar dieren welkom, of je topfokker bent of dat je wilt weten hoe de keurmeester jouw dieren vindt. Het is de gelegenheid om je dieren te laten toetsen. En op veel keuringen worden toch bijzonderheden geconstateerd. Denk bijvoorbeeld aan N.K.V. clubdag vorig jaar. Daar concludeerde de keurmeester dat de oren van de Syrische hamsters te laag zaten en dat ondervacht van de Blauw-wildkleur niet altijd zelfde is. Het is een handvat voor fokkers.

Met betrekking tot de ratten vindt er een heel bijzonder soort keuring plaats. Lees daar op de website meer over!!

Kom jij ook? Schrijf in!!

Yes!, gratis 3 gb ruimte erbij! Actie One.com 
zondag, 24 februari, 2013, 4:50 pm - Overige
door Martin Braak
De webhosting One.com heeft een actie lopen dat wanneer je een nieuwe klant aanbrengt je 3 gigabyte aan ruimte bij krijgt. Dit levenslang. Hierover heb ik een weblog geschreven inclusief een link waarmee dit verwezenlijkt kan worden.

Vandaag logde ik in en wat zag ik... 3 gigabyte aan ruimte erbij! Op 20 februari 2013 doorgevoerd.

Geweldig! Super! En gaaf! Want nu kan ik verder met uitbouwen qua films en foto's. Want mijn website is al meer dan 4 gigabyte groot.

Diegene die dit heeft gedaan: dankje!

By the way, mijn site verbruikt 70 gigabyte dataverkeer per maand. Dat is bij One.com geen probleem, geen extra rekening ... We gaan naar de 100 gigabyte binnenkort denk ik :)