Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Maart 2010»
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
26 februari 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 339.510
   Vandaag: 24
   Gisteren: 60
  Spring levend!, Chinese dwerghamsters kunnen zeer oud worden! 
  donderdag, 11 maart, 2010, 9:38 pm - Chinese
  door Martin Braak
  Ik heb veel gelezen over de Chinese dwerghamster en in de literatuur wordt geschreven dat hij ook heel oud kan worden. Om meer van de Chinese dwerghamster te weet te komen heb ik een paar genomen en heb ik zelfs een groep bij elkaar gehouden. Eind 2006 heb ik besloten om geen Chinese dwerghamsters te fokken en heb ik 3 mannetjes bij elkaar gehouden (3 broers). Ze leefden heel gelukkig samen en was nooit onenigheid. Nu zijn er twee van de drie overleden, maar eentje leeft nog steeds.

  Hij is zeker 3,5 jaar oud. Hij heeft wel een kwaaltje, hij drinkt namelijk veel te veel en urineert ook te veel. Maar hij is gelukkig, verder gezond en hij eet goed. Hij slaapt wel veel.

  Afgelopen weekend zette ik hem op de bank om wat foto's te maken. En dit keer ging hij niet stil zitten, nope, hij rende heen en weer, zo hard dat de pootjes van de grond kwamen. Letterlijk: nog spring levend!

  Foto afgelopen weekend:
  Foto


  Mandarijn 
  donderdag, 11 maart, 2010, 9:33 pm - Russische
  door Martin Braak
  Ff een fototje van een Mandarijn. Zelf fok ik ze nog zelden en dit zijn mijn nieuwe Mandarijntjes die dit jaar moeten gaan fokken. En ook deze kleuren zo mooi op met bruine ticking.

  Foto
  Bureaucratie ten top! En dat in Nederland! 
  dinsdag, 9 maart, 2010, 7:55 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Ik kreeg vandaag van Cogas nogmaals een brief m.b.t. hun wijziging van de in rekening te brengen kosten inzake energiebeheer. Ze gaan nu per maand facturen in plaats van per kwartaal. Het is heel simpel: aantal dagen x tarief. De tarieven zijn elke maand zelfde. Ik neem namelijk energie van een ander af en krijg van Cogas slechts het netwerkbeheer in rekening gebracht.

  Ach, soms kan ik me ergeren en soms leidt dit tot een actie reactie. Ik heb dit naar hun gemaild:

  Geachte heer, mevrouw,

  Misschien moet ik dit gericht aan de heer XXX sturen of beter gericht aan de directie van Cogas.

  Stom verbaast lees ik uw informatiebrief m.b.t. wijziging van de maandelijkse facturen. Op 12 februari dit jaar had ik al een brief van Cogas ontvangen m.b.t. deze wijziging. Dit maal wordt het iets simpeler uitgelegd zodat iedereen het begrijpt: “In de week van 15 maart 2010 kunt u de nota van de maand februari 2010 verwachten. In de week van 5 april 2010 zullen wij de nota over de maand 2010 toezenden. Vanaf mei 2010 ontvangt u elke eerste week van de maand een nota van de transportkosten over de maand ervoor.” De zin al klinkt heel bureaucratisch.

  Meent u echt dat ik elke maand een zelfde soort factuur van u krijgt met 28 dagen, 31 dagen of 30 dagen x zelfde tarief? Mag ik vragen wie de porti en briefpapier betaald? Dat is de afnemer of niet? Ongelovelijk!

  Mijn advies is om dit nog eens goed over na te denken. U mag gerust maandelijks incasseren, maar maandelijks factureren? Zonde van milieu, zonde van de kosten, die ik liefst niet voor mijn rekening neem. Maar ik kan niet zonder u of wel? Ik heb geen keuze!

  Groeten,
  Martin
  Roborovski dwerghamster Platinum 
  zondag, 7 maart, 2010, 6:32 pm - Roborovski
  door Martin Braak
  Sommige White-Face Robbies willen naar mate ze ouder worden witter worden, soms wel helemaal wit. Vandaag hebben Nella en ik hierover gemaild. Ter vastlegging denken we beide dat het hier om de dominante White-face variant gaat die eveneens voor het recessieve variant draagt.

  Er zijn namelijk twee soorten White-Face. Eentje die dominant is. Die zijn verder normaal van kleur. En eentje die recessief is. Die zijn lichter van kleur.
  Klote beest 
  zondag, 7 maart, 2010, 9:50 am - Russische
  door Martin Braak
  Af en toe heb ik wel eens een Rusje die ik wel wil ... Ik heb een Russisch Blauw Merle vrouwtje die een heel mooi tekening rondom de ogen heeft. Ze is prachtig, ik moet zeggen ze was prachtig toen ze nog jong was. Maar fokken, nee hoor. Haar eerste ventje heeft ze gemold. Haar tweede ventje idem dito. Beide hebben het niet overleefd. Sinds die tijd woont ze alleen. Haar nageltjes zijn eigenlijk veel te lang. Maar ze heeft drommels goed door als ik haar nageltjes wil knippen. Ze bijt dan flink van haar af!

  Klote beest.

  Foto

  Leuk is ze he?!

  <<Eerste <Terug | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | Volgende> Laatste>>