Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Mandarijn 
donderdag, 11 maart, 2010, 9:33 pm - Russische
door Martin Braak
Ff een fototje van een Mandarijn. Zelf fok ik ze nog zelden en dit zijn mijn nieuwe Mandarijntjes die dit jaar moeten gaan fokken. En ook deze kleuren zo mooi op met bruine ticking.

Foto behorend bij blog
Bureaucratie ten top! En dat in Nederland! 
dinsdag, 9 maart, 2010, 7:55 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Ik kreeg vandaag van Cogas nogmaals een brief m.b.t. hun wijziging van de in rekening te brengen kosten inzake energiebeheer. Ze gaan nu per maand facturen in plaats van per kwartaal. Het is heel simpel: aantal dagen x tarief. De tarieven zijn elke maand zelfde. Ik neem namelijk energie van een ander af en krijg van Cogas slechts het netwerkbeheer in rekening gebracht.

Ach, soms kan ik me ergeren en soms leidt dit tot een actie reactie. Ik heb dit naar hun gemaild:

Geachte heer, mevrouw,

Misschien moet ik dit gericht aan de heer XXX sturen of beter gericht aan de directie van Cogas.

Stom verbaast lees ik uw informatiebrief m.b.t. wijziging van de maandelijkse facturen. Op 12 februari dit jaar had ik al een brief van Cogas ontvangen m.b.t. deze wijziging. Dit maal wordt het iets simpeler uitgelegd zodat iedereen het begrijpt: “In de week van 15 maart 2010 kunt u de nota van de maand februari 2010 verwachten. In de week van 5 april 2010 zullen wij de nota over de maand 2010 toezenden. Vanaf mei 2010 ontvangt u elke eerste week van de maand een nota van de transportkosten over de maand ervoor.” De zin al klinkt heel bureaucratisch.

Meent u echt dat ik elke maand een zelfde soort factuur van u krijgt met 28 dagen, 31 dagen of 30 dagen x zelfde tarief? Mag ik vragen wie de porti en briefpapier betaald? Dat is de afnemer of niet? Ongelovelijk!

Mijn advies is om dit nog eens goed over na te denken. U mag gerust maandelijks incasseren, maar maandelijks factureren? Zonde van milieu, zonde van de kosten, die ik liefst niet voor mijn rekening neem. Maar ik kan niet zonder u of wel? Ik heb geen keuze!

Groeten,
Martin
Roborovski dwerghamster Platinum 
zondag, 7 maart, 2010, 6:32 pm - Roborovski
door Martin Braak
Sommige White-Face Robbies willen naar mate ze ouder worden witter worden, soms wel helemaal wit. Vandaag hebben Nella en ik hierover gemaild. Ter vastlegging denken we beide dat het hier om de dominante White-face variant gaat die eveneens voor het recessieve variant draagt.

Er zijn namelijk twee soorten White-Face. Eentje die dominant is. Die zijn verder normaal van kleur. En eentje die recessief is. Die zijn lichter van kleur.
Klote beest 
zondag, 7 maart, 2010, 9:50 am - Russische
door Martin Braak
Af en toe heb ik wel eens een Rusje die ik wel wil ... Ik heb een Russisch Blauw Merle vrouwtje die een heel mooi tekening rondom de ogen heeft. Ze is prachtig, ik moet zeggen ze was prachtig toen ze nog jong was. Maar fokken, nee hoor. Haar eerste ventje heeft ze gemold. Haar tweede ventje idem dito. Beide hebben het niet overleefd. Sinds die tijd woont ze alleen. Haar nageltjes zijn eigenlijk veel te lang. Maar ze heeft drommels goed door als ik haar nageltjes wil knippen. Ze bijt dan flink van haar af!

Klote beest.

Foto behorend bij blog

Leuk is ze he?!
Hennep zonder risico? 
dinsdag, 2 maart, 2010, 8:41 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Hennep zonder risico? Iemand vroeg laatst of je hooi of hennep zonder risico van mijt kunt gebruiken. Heel simpel antwoord: nee. In een natuurproduct kan mijt iztten. Wil je die risico niet lopen, dan is er een simpel oplossing. Leg het even in de diepvries. De eitjes gaan dan kapot.

De meeste risico loop je in de zomermaanden. Wanneer het heel warm is, kan je het ook midden in de zon leggen. Veel soorten kunnen niet tegen de warmte en dan ook gaan de eitjes kapot.