Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Hennep zonder risico? 
dinsdag, 2 maart, 2010, 8:41 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Hennep zonder risico? Iemand vroeg laatst of je hooi of hennep zonder risico van mijt kunt gebruiken. Heel simpel antwoord: nee. In een natuurproduct kan mijt iztten. Wil je die risico niet lopen, dan is er een simpel oplossing. Leg het even in de diepvries. De eitjes gaan dan kapot.

De meeste risico loop je in de zomermaanden. Wanneer het heel warm is, kan je het ook midden in de zon leggen. Veel soorten kunnen niet tegen de warmte en dan ook gaan de eitjes kapot.
Sweet o, zo sweet 
donderdag, 25 februari, 2010, 9:46 pm - Russische
door Martin Braak
Foto behorend bij blog
Hoelang kan een hamster zonder water? 
woensdag, 24 februari, 2010, 9:25 pm - Russische
door Martin Braak
Vorige week tijdens het voeren zag ik in mij ooghoek iets heel snel lopen. Een klein Blauw-wildkleur rusje. Ik bleef gewoon rustig omdat de hoek waar die in liep, afgeschermd is. Maar eenmaal dat ik daar was, was de ontsnappertje nergens te bekennen. Vreemd!

Maar ik moest werken, dus helaas pindakaas. Ik kon niet verder zoeken. Hij moet onder de drager zitten, dacht ik. Thuis weer aangekomen weer gezocht. En waar zat hij? In de alles zuiger/stofzuiger. Blijkbaar is hij in de slang gekropen. Het betrof een klein rusje die op jonge leeftijd ontsnapt is. Ik mis namelijk geen hamster. En hij moet een weekje al rond gelopen hebben. Er ligt genoeg voer op de grond. Maar er is geen water.

Ik heb ooit een gesprek gehad met een fiscalist waar ik werk en in dit gesprek kwam het volgende naar voren: hoelang kan een hamster zonder water? En waar ligt de grens van de nieuwsgierigheid. Juist, deze vraag ligt ver over de grens om het uit te testen. Maar het is wel een vraag die mij bezig houdt. En ik denk dat een Russische dwerghamster dagen lang zonder water kan.
Zhu Zhu Hamsters, rage komt naar Nederland! 
zondag, 14 februari, 2010, 12:22 pm - Overige
door Martin Braak
Binnenkort komen de Zhu Zhu Hamsters naar Nederland. Het was vorig jaar met kerst een ware rage in Amerika. Ze waren daar niet aan te slepen! En de prijs verdubbelde in no time. Zhu Zhu Pets maakt speelgoeddieren die een bepaalde intelligentie hebben: ze bewegen, maken geluid, etc. Het zijn eigenlijk kleine robotjes.

En de uitvoering van de hamster is echt super! Er zijn vier verschillende hamster en elk heeft een eigen persoonlijkheid. Ze kunnen over de vloer lopen (wieltjes) en hebben diverse sensors. Ze maken geluid wanneer ze te vreden zijn en wanneer iets aan de hand is.

Vanaf mei zijn ze in diverse speelgoedwinkels te verkrijgen. Mijn broer en ik hebben een klein webwinkeltje en kunnen eveneens aan deze hamsters komen. Vanaf begin maart kunnen wij ze bestellen. Wees er snel bij, als je ze wilt hebben!

Te bestellen bij:
http://www.legodozen.nl/producten/speel ... /index.php
Kleine Rusjes in wintervacht 
woensdag, 10 februari, 2010, 9:24 pm - Russische
door Martin Braak
En toen ik ff naar hun keek, waren ze totaal van slag:

Foto behorend bij blog

Ik kan me een artikel over wintervacht van Marcel herinneren waarin hij schrijft dat kleine Rusjes geen wintervacht kunnen krijgen. Nauw dit is wel overduidelijk wintervacht:

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Update foto 16 februari:
Foto behorend bij blog