Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«Maart 2009»
MaDiWoDoVrZaZo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
10 mei 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 343.834
   Vandaag: 19
   Gisteren: 59
  Dag Ringo, dag pinkeltje, dag mijn ringetje 
  maandag, 23 maart, 2009, 9:25 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Vandaag is Ringo Starr mijn pinkeltje, mijn ringetje, mijn sterretje ingeslapen. Ringo is 14 jaar oud geworden. Hij had een grote tumor waardoor hij niet meer goed kon lopen. Laatste aantal maanden was hij ook heel slaperig en af en toe kon hij niet meer horen.

  Toen Tommie Tommitsja, een zwart kat van mijn moeder, overleden was, hebben mijn moeder, mijn broer en ik besloten om een raskat te kopen. Op zoek naar een kat kwamen we een fokker tegen die een Persische kat over had. Hij was niet geschikt om naar keuringen heen te gaan, niet omdat hij niet mooi genoeg was, maar omdat hij alles onderscheet. Het was een lastpost om mee te nemen. De kat lag direct in mijn armen, hij viel zelfs in slaap. Aan einde van mijn gesprek vernam ik dat mijn moeder hem niet wilde... Het had een normale kleur en niet zo bijzonder. Ik gaf direct aan dat ik hem wel heel graag wilde hebben. En zo is hij bij ons gekomen.

  Ringo Starr was een Brown Tabby Pers en omdat hij ringetjes om de poten had, is hij Ringo Starr genoemd. Daarom ook dat ik hem vaak Ringetje noemde. Of Pinkeltje, want hij was zo klein.

  Hij kwam bij ons toen ik nog studeerde. De eerste stapjes waren dan ook de stapjes over de mappen en ow pats boem, daar lagen de mappen. Hij at wat moeilijk en was erg klein, het duurde niet lang of mij moeder gaf hem eten aan. Dit jaren lang want hij at niet meer uit zich zelf. Hij moette hap. Zo heeft hij jaren gegeten, totdat we een paar weken naar Polen gingen. Een ander kattenfokker zou op hem passen en zou hem ook voeren, maar toen we thuis kwamen, at hij uit zich zelf.

  Ringo was een zeer bijzonder lieve kat. Ik kon alles met hem doen en hem knuffelen als een baby. Ringo was echt mijn kat. Hij wachtte altijd mij op. Mauwde wanneer ik hem aankeek en vroeg wat zeg je dan?

  Na mijn studie ben ik een jaartje werkloos geweest en Ringo en ik hebben veel tijd samen doorgebracht. In de zomer zaten we naast elkaar bij de achterdeur en wanneer een vlieg binnenkwam dan riep ik een vlieg! een vlieg, een scut raket, pak hem. Ringo vloog dan ook direct achter de vlieg aan. Ook vogeltjes kijken, zijn bekje ging heen en weer.

  Ringo lag vaak in mijn armen, Ringo liep altijd achter mij aan. Vijf jaar geleden ben ik op mij zelf gaan wonen en Ringo is toen bij mijn ouders gebleven. Maar ik zag Ringo bijna elke dag. Tot zijn ouderdag liep hij altijd op mij af of wachtte tot ik aankwam. Maar laatste paar jaar sliep hij veel en stond Ringetje niet meer naast de voordeur.

  Ach, vele herinneringen, een keertje waren we aan het scrabbelen en Ringo zat op mijn schoot met de pootjes op de tafel. Heb jij een poepje gedaan, dan moet mama dat opruimen. Dat zei mijn moeder altijd tegen hem op moment dat hij op de kattenbak zat. Maar in deze situatie... Ringo keek me dan ook heel vreemd aan. Ach dat hebben we nog vaak tegen hem gezegd.

  Blik in de keuken, blik in de keuken, en dan wist hij genoeg. Mauwend naar de keuken, daar stond dan blikvoer.

  Tanja was zijn halfzus Pers en toen mijn broer in de scheiding lag, heeft hij jaren samen met Tanja gewoond. Af en toe maakten ze ruzie, ieder een eigen stoel, soms konden blikken doden, maar ze vonden elkaar ook zeker lief. Tanja stond geregeld boven op de trap te maauwen, haar manier om Ringo te roepen.

  Dag sterretje!

  Foto

  Foto

  Foto

  Nestje Syrische Hamsters, oogjes los 
  zondag, 22 maart, 2009, 9:05 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Vandaag zijn de oogjes los gegaan van het nestje Syrische hamsters. Ik maak daar elke dag foto's van en leg hier ff in mijn weblog vast dat vandaag de ogen open zijn gegaan. Ook zag ik vandaag voor het eerst dat ze water drinken.
  Mijn Zwartje de Syrische hamster heeft zijn huis kapot gemaakt 
  zondag, 22 maart, 2009, 9:03 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Titel zegt genoeg, mijn Zwarte Syrische hamster heeft altijd een doosje waarin Senseo chocolademelk zat. Hij vindt het geweldig om daarin te slapen. Maar vanacht heeft hij het dak zo kapot gegeven, dat het open is.

  Wat ik me afvroeg, realiseerde hij dat hij zijn eigen huisje kop maakte of ging hij weer slapen en dacht verrek!, geen dak meer!
  Verharen Russische dwerghamsters? 
  zaterdag, 21 maart, 2009, 7:49 pm - Russische
  door Martin Braak
  En het antwoord is ja! Laatst vroeg iemand mij of een Rus wel verhaarde. Even nadenkend kon ik daar ja op zeggen. Wanneer een Rus bijvoorbeeld in wintervacht gaat, zie je dat de haren vervangen worden door grijze en witte haren. Maar je ziet niet dat het ondervacht wit wordt, het is dus niet zo dat een haar bij haarwortel wit is en daarna nog normale kleur heeft. Nee, de haren vallen uit en worden vervangen door nieuwe haren.Anders zouden wij toch Russen hebben met heel lang haar?
  Moederhamster, nestje Pearl Brindle 
  woensdag, 18 maart, 2009, 10:22 pm - Russische
  door Martin Braak
  Een foto van een moederhamster:

  Foto

  Normaal maak ik door de week niet zulke mooie foto's, maar deze is wel gelukt! Dit is trouwens het vrouwtje van de Pearl Brindle.

  En een foto van de kids: Foto

  Op 17 maart gingen de oogjes open. Dat betekent dat ze vandaag 14 dagen oud zijn.

  <<Eerste <Terug | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | Volgende> Laatste>>