Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Russische dwerghamster wordt vanaf 1 januari 2024 verboden. Tegen?, teken dan deze petitie. Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Maart 2008»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
6 juni 2023

Laatste reacties

    Zoeken


     
     

    Individuele bezoekers blog

    • Totaal: 411.374
      Vandaag: 25
      Gisteren: 59
    Een uurtje minder 
    zaterdag, 29 maart, 2008, 10:29 pm - Persoonlijk
    door Martin Braak
    Zoals je waarschijnlijk al wel weet, morgen wordt de tijd verzet. De klok gaat zondagnacht van 2 uur naar 3 uur.

    Als grap zeg ik wel eens, dan moet ik de wekker zetten! 's Nachts eruit en de klok een uur vooruut zetten. Maar eigenlijk is het wel vreemd, waarom 2 uur naar 3?

    Sommigen vinden het lastig om te onthouden of nu de klok voor of juist achteruit gaat. Simpel truckje om te onthouden: het is voorjaar, de klok gaat vooruit.

    Internationaal gezien hebben pak weg 70 landen een zomer- en een wintertijd. Engelse benaming hiervoor is Daylicht Saving Time (DST).

    De wintertijd zou de werkelijke tijd zijn. Ze zouden het ingevoerd hebben zodat het natuurlijker is en om energie te besparen. Mensen zouden gewend zijn om bij licht op te staan en in de zomer is het veel eerder licht. Door een uur op te schuiven is het 's avond langer licht en dit bespaart energie.

    Maar wist je dat we niet altijd een zomertijd hebben gehad? Tussen 1946-1976 had Nederland geen zomer- en wintertijd. Het is in 1977 opnieuw ingevoerd en vanaf 1981 is het in de regels van de EU opgenomen.

    Ach tja, misschien wordt het wel weer een keer afgeschaft. Persoonlijk houd ik er totaal niet van, het brengt me van rabat.
    Wildkleur drager geel en kinder wintervacht 
    dinsdag, 25 maart, 2008, 10:08 pm - Russische
    door Martin Braak
    Soms hebben kleine Rusjes die Wildkleur zijn, een hele lichte kleur en een spierwitte buik. Dit trekt later weg. Ik noem dit kinder wintervacht. Mijn vermoeden is dat ze via de moedermelk een deel van de hormonen binnen krijgen die zorgen voor een wintervacht. De moederhamster hoeft niet geheel in wintervacht te zitten, bij wintervacht zie je verschillende degradaties.

    Vandaag zag ik weer een nestje waar alle Wildkleuren licht zijn en witte buiken hebben. Het is een nestje waar ik een Wildkleur gekruist heb met een Roodoog.

    Als je goed kijkt, kan je aan een dwerghamster zien wat voor kleur er gedragen wordt. Bij dieren die voor Geel-wildkleur roodoog kan dit ook het geval zijn. Je ziet een gele tint door de haren heen. Vooral bij de drieboog.

    Dit is een Wildkleur drager voor Geel-wildkleur roodoog:
    Foto behorend bij blog

    Kijk maar eens goed naar zijn drieboog en in zijn gezichtje.

    Foto behorend bij blog
    Bourtange 
    maandag, 24 maart, 2008, 10:10 pm - Persoonlijk
    door Martin Braak
    Laatst kreeg ik een berichtje van iemand die aan re-enactment deed en op deze site foto's van Bourtange zag staan. Om eerlijk te zijn, ik had nog nooit van re-enactment gehoord!

    Als je wilt weten wat het betekend, ga dan naar haar site: www.kanonschieten.nl

    Bourtange is een klein dorpje dat in oude stijl is nagebouwd c.q. nog in oude staat is. Er zijn wat museua met voorwerpen en uitleg. Het is een dorpje waar vroeger buskruid opgeslagen werd. De daken werden op een aparte manier gebouwd, zodat wanneer het ontplofte, de dak eraf ging.

    Ik heb nog een paar filmpjes. Ik zou zeggen, geniet er even van!






    Een eigen dwerghamsterboek 
    zondag, 23 maart, 2008, 7:08 pm - Andere zaken
    door Martin Braak
    Dit weekend ben ik begonnen met het schrijven van mijn eigen dwerghamsterboek. Ik denk dat er behoefte is aan een boek. Er zijn mensen die de website niet altijd handig vinden en een boek prettiger vinden.

    Daarnaast moet mijn boek niet alleen gericht zijn op de fokkers, maar ook op de liefhebbers. Er komen dan ook hoofdstukken m.b.t. de aanschaf, de communicatie tussen de dwerghamsters, etc.

    De hoofdstukken komen ook op deze site te staan. Ik realiseerde bij het schrijven van het boek, dat deze website wel erg fokkersgericht is en dat m.b.t. de algemene informatie summier is. De hoofdstukken "introductie" en "sociaal en solitair" zijn online gezet. Later ga ik er passende foto's bij zoeken.

    Bij de introductie beschrijf ik o.a. wat een hamster is, dat de Syren en dwerghamsters in feite helemaal geen familie zijn. Dat wel eens gedacht wordt dat alle hamsters wangzakken hebben. Dat is dus niet zo! Een muishamster is ook een dwerghamster soort. Hij verzamelt voor. En dat is wat met hamsteren bedoelt wordt.

    Ik denk dat ik mijn boek via mijn site ga verkopen. Of een pdf formaat of een echte boek in full colour. Ligt een beetje aan hoeveel vraag erna is.

    Wat zijn dwerghamsters toch leuk he!

    Foto behorend bij blog

    Foto behorend bij blog
    Roborovski aan het rennen 
    vrijdag, 21 maart, 2008, 11:33 pm - Roborovski
    door Martin Braak
    Roborovski dwerghamsters zijn vliegens vlug. Ze kunnen heel hard rennen.

    Toen ik de foto's die ik afgelopen 2 weken geleden terug aan het kijken was, viel mij het volgende op:

    Foto behorend bij blog

    Wat staat die voorbeen toch raar t.o.v. de achterbeen!