Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Russische dwerghamster wordt vanaf 1 januari 2024 verboden. Tegen?, teken dan deze petitie.
Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Maart 2008»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
2 april 2023

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 93
   Vandaag: 30
   Gisteren: 59
  Een eigen dwerghamsterboek 
  zondag, 23 maart, 2008, 7:08 pm - Andere zaken
  door Martin Braak
  Dit weekend ben ik begonnen met het schrijven van mijn eigen dwerghamsterboek. Ik denk dat er behoefte is aan een boek. Er zijn mensen die de website niet altijd handig vinden en een boek prettiger vinden.

  Daarnaast moet mijn boek niet alleen gericht zijn op de fokkers, maar ook op de liefhebbers. Er komen dan ook hoofdstukken m.b.t. de aanschaf, de communicatie tussen de dwerghamsters, etc.

  De hoofdstukken komen ook op deze site te staan. Ik realiseerde bij het schrijven van het boek, dat deze website wel erg fokkersgericht is en dat m.b.t. de algemene informatie summier is. De hoofdstukken "introductie" en "sociaal en solitair" zijn online gezet. Later ga ik er passende foto's bij zoeken.

  Bij de introductie beschrijf ik o.a. wat een hamster is, dat de Syren en dwerghamsters in feite helemaal geen familie zijn. Dat wel eens gedacht wordt dat alle hamsters wangzakken hebben. Dat is dus niet zo! Een muishamster is ook een dwerghamster soort. Hij verzamelt voor. En dat is wat met hamsteren bedoelt wordt.

  Ik denk dat ik mijn boek via mijn site ga verkopen. Of een pdf formaat of een echte boek in full colour. Ligt een beetje aan hoeveel vraag erna is.

  Wat zijn dwerghamsters toch leuk he!

  Foto behorend bij blog

  Foto behorend bij blog
  Roborovski aan het rennen 
  vrijdag, 21 maart, 2008, 11:33 pm - Roborovski
  door Martin Braak
  Roborovski dwerghamsters zijn vliegens vlug. Ze kunnen heel hard rennen.

  Toen ik de foto's die ik afgelopen 2 weken geleden terug aan het kijken was, viel mij het volgende op:

  Foto behorend bij blog

  Wat staat die voorbeen toch raar t.o.v. de achterbeen!
  De hamsterkamer is weer schoon 
  vrijdag, 21 maart, 2008, 11:02 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  De hamsterkamer waar pak weg 70 kooien staan, is weer schoon. Het is best veel werk om alles schoon te maken, elke kooi van boven schoonmaken, van de stelling afhalen, de stellingen zelf schoonmaken, etc.

  Overal ligt toch wel zaagselstof. De dwerghamsters zijn in de nacht altijd bezig en dit zorgt ervoor dat de stof naast de kooien komt liggen.
  Dreaming of a white Easter 
  woensdag, 19 maart, 2008, 9:15 pm - Persoonlijk
  door Martin Braak
  Aankomend weekend is het pasen en er worden winterse buien verwacht! Ooit gedroomd van een wit pasen? Dan komt dat goed uit!

  Het doet mij een beetje aan kerst denken, dreaming of a white christmas. Maar wit pasen, wel vreemd zeg.

  Een paar jaar geleden viel zo rond eind februari / begin maart een dikke pak sneeuw van wel 20 cm. Ik ben heel benieuwd of we aankomend weekend even veel krijgen.

  Maar sommige weerberichten spreken het nieuws alweer tegen... 's middags zou het 6 graden worden...

  Spannend :)
  Witte Chinese dwerghamster 
  dinsdag, 18 maart, 2008, 9:38 pm - Chinese
  door Martin Braak
  Afgelopen zaterdag vertelde Peter de Vries dat hij steeds vaker witte Chinese dwerghamsters heeft. In het begin waren ze allemaal veel kleiner dan de normaal gekleurden en of de bonte chinezen.

  Laatste tijd gaat de bouw en type van de witte Chinese dwerghamster erg vooruit. Hij heeft al witten die even groot zijn.

  Het bontfactor bij de Chinese dwerghamster is normaal gesproken een lethale factor. Een witte Chinees heeft toch twee genen van het bontfactor. Het is dus heel bijzonder dat het in leven blijft. Een witte Chinees gekruist met een wildkleur, levert 100% bonte Chinezen op.

  Persoonlijk denk ik dat Peter Chinezen heeft die een bontfactor bezit die niet lethaal is. En dat dit de reden is dat hij steeds vaker witten heeft. Enige bewijs is om een witte Chinees te kruisen met een wildkleur en daarvan de jongen weer onderling te kruisen. Dan zouden er weer witten geboren moeten worden.

  Ook heeft Peter geprobeerd om witte Chinezen onderling te kruisen. Helaas levert dit geen jongen op. Dit spreekt mijn theorie dat hij een bontfactor heeft die niet meer lethaal is, tegen.

  Foto behorend bij blog