Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Maart 2008»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
19 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 442.061
    Vandaag: 27
    Gisteren: 59
Drukke dag vandaag... Op de site dan! 
zondag, 9 maart, 2008, 8:49 pm - Nieuws
door Martin Braak
Vandaag is een drukke dag, niet dat ik heel veel gedaan heb, nee dat bedoel ik niet! Vandaag zijn de meeste bezoekers op deze site geweest en zijn de meeste pagina's gelezen. En dit sinds afgelopen vier jaar!

Een bezoekers record dus!
Vietnam ongerust over hamsters 
zaterdag, 8 maart, 2008, 11:06 pm - Nieuws
door Martin Braak
HANOI (ANP) - Vietnam gaat optreden tegen de heersende hamstergekte. In het astrologische jaar van de rat is de hamster een enorm populair huisdier geworden. De Vietnamese autoriteiten vrezen echter voor de verspreiding van ziektes door de veelal in het buitenland gefokte beestjes.

Hamsters, vroeger alleen geïmporteerd voor wetenschappelijk onderzoek, spelen nu de hoofdrol op internet in hamsterfora en -clubs. De autoriteiten vrezen voor een enorme vraag naar de knaagdiertjes dit weekeinde. Zaterdag is het Wereldvrouwendag en verwachten alle vrouwen een cadeautje van hun man.

Vanaf maandag hangt daarom iedereen die een hamster bezit of verhandelt een boete boven het hoofd van maximaal 30 miljoen dong (ongeveer 1200 euro). Ondanks de angst voor ziektes zullen de hamsters niet massaal worden verdelgd.
Bijna pasen! Maar waarom zo vroeg? 
vrijdag, 7 maart, 2008, 7:15 am - Overige
door Martin Braak
Nog maar 2 weken en dan is het al pasen. Eigenlijk onvoorstelbaar he? 23 maart, zo vroeg heb ik pasen nog nooit meegemaakt.

Foto behorend bij blog

Waarom is dit jaar pasen zo vroeg? Pasen wordt gevierd op de eerste zondag van de eerste volle maan na het begin van de lente. Dat is in 2008 zondag 23 maart!

En daarom was carnaval zo vroeg. De datum van carnaval is namelijk afhankelijk van de datum waarop pasen valt. De vasten begint op aswoensdag en eindigt met pasen. Deze vastentijd duurt 40 dagen.

En als je zegt dat je het wel eerder meegemaakt hebt dat het zo vroeg was, dan stam je van 1913 af. Dat was de laatste keer dat het ook zo vroeg was. En het duurt nog even dat we dit weer meemaken: pas in 2160 namelijk!
Kleintjes? Pas op met een waterbak! 
donderdag, 6 maart, 2008, 10:01 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Wanneer je een nestje fokt en je hebt een kooi met een waterbak, pas dan goed op! Al met dag 10 kunnen de kleintjes door de kooi gaan lopen. En wanneer er een waterbak in de kooi staat, dan kunnen ze hierin vallen.

Ook al denk je dat het een heel hoog bakje is, dan lopen ze vanaf dag 15 gevaar, ze zijn dan zo nieuwsgierig dat ze overal in kunnen plonsen. En dan kan het voorkomen dat een kleintje verdrinkt.

Koop daarom een klein waterbakje dat heel laag is. De kleintjes kunnen er dan heel gemakkelijk eruit komen.

Foto behorend bij blog
Clannad 
woensdag, 5 maart, 2008, 10:05 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Meestal op weg naar mijn werk en terug naar huis heb ik in de auto de radio aan. Laatste tijd luister ik naar Skyradio en daarvoor 538 (he vandaag is het 5-3-8!). Mijn muzieksmaak is heel diverse, van house, trance, pop naar bijvoorbeeld Enye en Clanned.

Ja Clanned!, ken je die niet? Dit is een groep die oud Ierse muziek maakt. Ik vind het soms heerlijk om wat muziek van hun op te zetten. Ze hebben bijvoorbeeld de muziek gemaakt van de oude serie Robin Hood.

Hier een oud optreden van hun: