Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Maart 2008»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
19 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 442.062
    Vandaag: 28
    Gisteren: 59
Clannad 
woensdag, 5 maart, 2008, 10:05 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Meestal op weg naar mijn werk en terug naar huis heb ik in de auto de radio aan. Laatste tijd luister ik naar Skyradio en daarvoor 538 (he vandaag is het 5-3-8!). Mijn muzieksmaak is heel diverse, van house, trance, pop naar bijvoorbeeld Enye en Clanned.

Ja Clanned!, ken je die niet? Dit is een groep die oud Ierse muziek maakt. Ik vind het soms heerlijk om wat muziek van hun op te zetten. Ze hebben bijvoorbeeld de muziek gemaakt van de oude serie Robin Hood.

Hier een oud optreden van hun:
Een dagje in maart, en daar is de staart  
dinsdag, 4 maart, 2008, 8:43 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Vanochtend heb ik mijn dwerghamsters verzorgd en zag ik dat mijn Lilac roodoog Rus zwanger is van een Wildkleur man drager roodoog en drager Zwart. En dat is gaaf!!! Waarom? Ik ben al een tijdje bezig om Dove te fokken en nu heb ik weer kans op een Dove. Tot heden heb ik die nog niet gefokt. Voor de genetica geleerden: Dove is genetisch gezien Zwart gecombineerd met de Pink-eyed dilution gen (genetisch aapp).

Op weg naar mijn werk begon de files erg vroeg. De zon staat in de ochtend erg laag en ik zag voor mij niet dat de auto op de rem ging staan. Shaka, remmen, gelukkig had ik uitwijk mogelijkheden want er zat een auto achter mij te bumberen. Mijn autotje heeft vier remschijven en dat remt goed. Maar ik wil de achterkant wel heel houden!

En bij afslag Hengelo was het weer raak, file door invoegende auto's. En afrit Enschede was het wederom raak, file richting UT.

Vandaag een vrij normale drukke werkdag, alhoewel de werkzaamheden niet vrij normaal waren. Op de radio werd een grap: waarom zetten Belgen een lege fles in de koelkast?... Voor de gasten die niets te drinken willen hebben.

Op de terug reis was het bijzonder. Het sneeuwde. In het begin was het natte sneeuw maar richting de A35 werd het ineens kouder en zag ik om me heen dat het sneeuw bleef liggen. En einde verder op was het ineens weer warmer en weg was de sneeuw.

Achja, maart roert met zijn staart.
Ik ben ook bekend in Rusland 
zondag, 2 maart, 2008, 9:40 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Jaja, ik ben ook bekend in Rusland. Een paar jaar geleden zijn een aantal Russische dwerghamsters van mij naar Rusland gegaan. En ik heb een aantal wildvang exemplaren terug ontvangen.

Ik zat even te googlen en zag deze link: http://www.grizlandiya.ru/PDF_Web.pdf

En wat kom ik daar tegen? Een artikel met mijn foto's en naam.
Syrische hamster is niet te vergelijken met een dwerghamster! 
zondag, 2 maart, 2008, 5:46 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Op mijn site staat bij het fokken van een nestje Russische dwerghamsters de tip om het molen uit de kooi te halen. Wanneer het vrouwtje bevallen is, kan het voorkomen dat het vrouwtje daarna in het molentje gaat lopen. Of dat een ander nacht de jongen laat liggen en dan in het molentje gaat lopen.

Iemand op het hamsterforum geloofde dit niet en reageerde dat een moeder haar kinderen niet zomaar alleen laat. Dit zag ze niet bij de Syrische hamsters.

Ho wacht even! De Syrische hamster en een dwerghamster is in totaal niet met elkaar te vergelijken. Het zijn beide hamsters omdat ze hamsteren, maar ze stammen totaal niet van elkaar af. Zo zijn de kortstaart dwerghamsters groepsdieren of koppeldieren. Ze leven met elkaar.

En dat kon juist wel het grote verschil zijn m.b.t. het verlaten van een nestje. Wanneer je in een groep leeft, dan worden de jongen door de anderen wel warm gehouden. Een Syrische hamster leeft solitair en zal eerst haar nest onderspitten en dan pas het nest verlaten. Dat doet een Russische dwerghamster niet zo vaak. Die verlaat gewoon het nest.
Storm, de dwerghamsters zijn ongerust 
zaterdag, 1 maart, 2008, 3:57 am - Andere zaken
door Martin Braak
Het is hier vier uur in de ochtend en het stormt. Ook ontweert het, het flikkert in de lucht.

De dwerghamsters zijn wakker. Je kunt horen dat ze weten dat er iets is, er is meer geluid dan normaal. Af en toe hoor je een piep en dan weer hoor je wat krijsen.

Foto behorend bij blog